Als u de waarschuwing 'VPN met PPTP is mogelijk niet veilig' ziet

Lees hier waarom u deze waarschuwing krijgt als u een VPN-verbinding met PPTP probeert te maken in iOS 9 of OS X 10.11.

Als u een VPN-verbinding met PPTP probeert te maken op een iOS-apparaat of Mac, ziet u mogelijk de volgende waarschuwing:

No alt supplied for Image No alt supplied for Image

Dit gebeurt omdat het PPTP-protocol geen krachtige gegevensbeveiliging biedt.

Het PPTP-protocol is nog wel beschikbaar in iOS 9 en lager of OS X v10.11 en lager, maar is niet meer beschikbaar in iOS 10 and macOS Sierra. Probeer een van de volgende, veiligere VPN-protocollen voor op gebruikers gebaseerde identiteitscontrole:

• L2TP/IPSec

• IKEv2/IPSec

• Cisco IPSec

• SSL VPN clients in de App Store, bijv. van AirWatch, Aruba, Check Point, Cisco, F5 Networks, MobileIron, NetMotion, Open VPN, Palo Alto Networks, Pulse Secure en SonicWall