Veelgestelde vragen over ATLAS

Lees meer over ATLAS (Apple Technical Learning Administration System).

Wat is ATLAS?

ATLAS (Apple Technical Learning Administration System) is de website van AppleCare Service Training voor online trainingen en andere leermaterialen. U gebruikt ATLAS om u voor te bereiden op de certificeringen die u nodig hebt om service uit te voeren aan Apple producten.

Hoe krijg ik toegang tot ATLAS?

Als u toegang wilt tot ATLAS, moet u een actieve GSX-account (Global Service Exchange) hebben of AppleCare-training Technici aanschaffen.

• GSX-accounts zijn alleen beschikbaar voor technici die werkzaam zijn bij erkende Apple servicebedrijven. Als u uw GSX-account net hebt gekregen, wacht u 24 uur en gaat u naar de ATLAS-website.
  • Erkende Apple resellers en de Apple Online Store verkopen AppleCare-training Technici op een groot aantal plaatsen over de hele wereld. Ga naar Registratie AppleCare Support voor ondernemingen om uw lidmaatschap te registreren. Wacht na uw inschrijving 24 uur en ga dan naar de ATLAS-website.

Waarom zie ik geen cursussen?

Als u zich hebt ingeschreven en geen cursussen ziet staan in ATLAS, wordt uw inschrijving misschien nog verwerkt. Het kan 24 uur duren voordat dit klaar is. Probeer het na die tijd opnieuw.

Hoe vind ik de cursussen die ik nodig heb?

Als u studeert voor een bepaald certificeringsexamen, klikt u in ATLAS op het menu 'Courses' (Cursussen) en selecteert u 'Elective courses' (Keuzecursussen). Klik op het gewenste onderwerp in de middelste kolom om de voor certificering benodigde cursussen weer te geven:

• 2018 Service Fundamentals voor het Apple Service Fundamentals-examen (SVC-18A)
  • ACMT 2018 voor het ACMT 2018-certificeringsexamen voor Mac-onderhoud (MAC-18A)
  • ACiT 2018 voor het ACiT 2018-certificeringsexamen voor iOS-onderhoud (iOS-18A)

U kunt ook naar cursussen zoeken op productnaam. Gebruik hiervoor het zoekveld rechtsboven in het ATLAS-scherm.

Waarom zie ik geen enkele verplichte cursus?

ATLAS-cursussen staan meestal onder 'Elective Courses' (Keuzecursussen). Als u is verteld dat er een specifieke verplichte cursus in ATLAS is, kunt u die cursus individueel opzoeken.

Hoe zijn de cursussen ingedeeld?

ATLAS-cursussen zijn onderverdeeld in hoofdstukken en pagina's. Hoofdstukken worden aangegeven met de cirkels in de lichtgrijze voortgangsbalk bovenaan het scherm. Pagina's vindt u in elk hoofdstuk. Als u een hoofdstuk hebt voltooid, wordt de betreffende cirkel groen. Gebruik de pijlen links en rechts op de pagina om door de cursus te navigeren.

Waarom kan ik een cursus niet afmaken?

Alle pagina's binnen een hoofdstuk van een cursus moetenbinnen één sessie worden voltooid. Als u een hoofdstuk verlaat voordat u alle pagina's hebt gezien en alle interacties hebt afgerond, moet u opnieuw beginnen met dat hoofdstuk. Verder is een hoofdstuk pas af als alle oefeningen en quizzen gedaan zijn.

Wanneer een hoofdstuk af is, worden de cirkels in de lichtgrijze voortgangsbalk bovenaan het scherm groen. Als de cirkels groen zijn maar u een foutmelding krijgt, vernieuwt u de webpagina in uw browser. Als een hoofdstuk geel is, is het niet voltooid.

Waarom kan ik een quiz niet afmaken?

Bij elke quiz in een cursus wordt aangegeven wanneer u ermee klaar bent. In de meeste gevallen is de quiz pas af wanneer u alle quizvragen correct hebt beantwoord. Als u geen melding ziet dat de quiz is voltooid, controleert u of u wel alle vragen hebt beantwoord. Indien nodig vernieuwt u de quizpagina en doet u de quiz opnieuw.

Waar kan ik terecht met opmerkingen of vragen over ATLAS-cursussen?

Elke cursus bevat een feedback-koppeling waarmee u melding kunt maken van inhoudelijke problemen met de cursus. Algemene feedback of vragen over ATLAS kunt u sturen naar svc.trng@apple.com.