Hulp krijgen bij de app Foto's op de Mac

Probeer deze tips als Foto's voor macOS niet opstart of niet naar verwachting presteert.

Een reservekopie van de bibliotheek maken

Voordat u deze stappen gaat volgen, is het verstandig om een reservekopie te maken van uw fotobibliotheek, ook als u iCloud-fotobibliotheek gebruikt. U kunt Time Machine gebruiken, een reservekopie-oplossing van een andere fabrikant of de bibliotheek kopiëren naar een externe schijf. Standaard wordt uw fotobibliotheek opgeslagen in de map Afbeeldingen in uw thuismap.

De software up-to-date houden

Foto's maakt deel uit van het Mac-besturingssysteem (v10.10.3 en hoger). U kunt veel problemen vermijden of oplossen door de meest recente versie van macOS te gebruiken. Om te controleren of er updates zijn, opent u de App Store, klikt u op 'Updates' boven in het venster en installeert u de beschikbare macOS-updates. Lees meer over het bijwerken van de software op een Mac.

Als u RAW-afbeeldingen gebruikt in Foto's, controleer dan of u de laatste Digital RAW Camera Compatibility Update gebruikt. Controleer op updates in de App Store en installeer een eventueel beschikbare Digital Camera RAW Compatibility Update. Hier vindt u meer informatie over de RAW-structuren van digitale camera's die in iOS 10 en macOS Sierra worden ondersteund.

Als u problemen hebt met het migreren van een bestaande iPhoto- of Aperture-bibliotheek naar Foto's

U ziet mogelijk een waarschuwingsbericht wanneer u Foto's voor de eerste keer opent of een bestaande iPhoto- of Aperture-bibliotheek migreert. Meer informatie over wat u moet doen als een bibliotheek niet kan worden gekopieerd of aangemaakt in Foto's.

Als de Mediakiezer uw foto's en video's niet weergeeft

Met de Mediakiezer kunt u afbeeldingen in uw fotobibliotheek gebruiken in andere apps, zoals Pages en iMovie. De Mediakiezer toont alleen de inhoud van de Foto's-bibliotheek die is toegewezen als de systeemfotobibliotheek. Als u meer dan één Foto's-bibliotheek hebt (en de bibliotheek die u gebruikt is niet ingesteld als de systeemfotobibliotheek), geeft de Mediakiezer de inhoud ervan niet weer.

Volg deze stappen om de huidige bibliotheek toe te wijzen als de systeemfotobibliotheek:

1. Kies 'Foto's' > 'Voorkeuren'.
  2. Klik op de knop 'Algemeen' boven in het voorkeurenvenster.
  3. Klik op de knop 'Gebruik als systeemfotobibliotheek'.

Als u andere problemen hebt met Foto's

Als u andere problemen ervaart, zoals ontbrekende of lege miniaturen, onverwacht gedrag of als Foto's niet opent, kunt u de bibliotheek herstellen door de volgende stappen te volgen.

De hersteltool van Foto's analyseert de database van de bibliotheek en repareert eventuele inconsistenties die worden gevonden. Afhankelijk van de grootte van uw bibliotheek kan dit even duren. Wanneer het proces is voltooid, opent Foto's de bibliotheek.

Volg deze stappen om de hersteltool van Foto's te gebruiken:

1. Zorg ervoor dat u een reservekopie hebt van uw Foto's-bibliotheek.
  2. Stop Foto's als het programma is geopend.
  3. Houd de toetsen Option en Command ingedrukt terwijl u Foto's weer opent.
  4. Het dialoogvenster 'Herstel bibliotheek' wordt weergegeven. Klik op 'Herstel' en voer een beheerderswachtwoord in om de hersteltool van Foto's uit te voeren.

Als u iCloud-fotobibliotheek gebruikt, wordt de bibliotheek opnieuw bijgewerkt met iCloud wanneer u de hersteltool van Foto's uitvoert.