Hulp bij de Foto's-app op de Mac

Probeer deze tips als Foto's voor macOS niet opstart of niet doet wat u verwacht.

Een reservekopie maken van uw bibliotheek

Voordat u deze stappen uitvoert, is het verstandig om een reservekopie van uw fotobibliotheek te maken, ook al gebruikt u iCloud-foto's. U kunt Time Machine gebruiken of een reservekopie-oplossing van een andere maker, of u kunt de bibliotheek kopiëren naar een externe schijf. Standaard wordt uw fotobibliotheek bewaard in de map 'Afbeeldingen' in uw thuismap.

Zorg dat uw software up-to-date is

Foto's maakt deel uit van het Mac-besturingssysteem (v10.10.3 en hoger). U kunt veel problemen vermijden of oplossen door de meest recente versie van macOS te gebruiken. Lees meer over het bijwerken van de software op een Mac.

Als u in Foto's afbeeldingen in de RAW-structuur gebruikt, leest u hier meer over de RAW-structuren van digitale camera's die in iOS 12 en macOS Mojave worden ondersteund.

Als u problemen hebt met het migreren van een bestaande iPhoto- of Aperture-bibliotheek naar Foto's

U ziet mogelijk een waarschuwingsbericht wanneer u Foto's voor de eerste keer opent of een bestaande iPhoto- of Aperture-bibliotheek migreert. Lees hier wat u moet doen als een bibliotheek niet kan worden gekopieerd of aangemaakt in Foto's.

Als de mediakiezer uw foto's en video's niet weergeeft

Met de mediakiezer kunt u afbeeldingen in uw fotobibliotheek gebruiken in andere apps, zoals Pages en iMovie. De mediakiezer toont alleen de inhoud van de Foto's-bibliotheek die is ingesteld als systeemfotobibliotheek. Als u meer dan één Foto's-bibliotheek hebt (en de bibliotheek die u gebruikt, niet is ingesteld als systeemfotobibliotheek), geeft de mediakiezer de inhoud ervan niet weer.

Volg deze stappen om de huidige bibliotheek in te stellen als systeemfotobibliotheek:

1. Kies 'Foto's' > 'Voorkeuren'.
  2. Klik op de knop 'Algemeen' boven in het voorkeurenvenster.
  3. Klik op 'Gebruik als systeemfotobibliotheek'.

Als u andere problemen hebt met Foto's

Als u andere problemen ervaart, zoals ontbrekende of lege miniaturen, onverwacht gedrag of als Foto's niet opent, kunt u de bibliotheek herstellen door de volgende stappen te volgen.

Het herstelprogramma van Foto's analyseert de database van de bibliotheek en repareert eventuele inconsistenties die worden gevonden. Hoe lang dit duurt, hangt af van de grootte van uw bibliotheek. Wanneer het proces is voltooid, opent Foto's de bibliotheek.

Volg deze stappen om het herstelprogramma van Foto's te gebruiken:

1. Zorg dat u een reservekopie hebt van uw primaire Foto's-bibliotheek.
  2. Stop Foto's als het programma is geopend.
  3. Houd de toetsen Option en Command ingedrukt terwijl u Foto's weer opent.
  4. Het dialoogvenster 'Herstel bibliotheek' wordt weergegeven. Klik op 'Herstel' en voer een beheerderswachtwoord in om het herstelprogramma van Foto's uit te voeren.

Als u iCloud-foto's gebruikt, wordt uw bibliotheek opnieuw bijgewerkt met iCloud wanneer u het herstelprogramma van Foto's uitvoert.