Neem een Apple Music-studentenabonnement met gratis Apple TV+

Studenten aan erkende universiteiten en hogescholen kunnen zich tot 48 maanden tegen een verlaagd maandtarief abonneren op Apple Music. En als u een Apple Music-studentenabonnement hebt, kunt u tijdelijk gratis naar Apple Originals kijken via Apple TV+.

iPad waarop de Apple Music-app te zien is, en een koptelefoon.

Over het Apple Music-studentenabonnement

Als u zich abonneert op Apple Music als studentabonnee, bevestigt UNiDAYS, een service voor het valideren van studenten, dat u bent ingeschreven bij een erkende universiteit of hogeschool. Nadat UNiDAYS heeft geverifieerd dat u een student bent, kunt u een studentenabonnement op Apple Music nemen. Meer informatie over Apple Music en Apple Music-prijzen.

Nu een Apple Music-studentenabonnement nemen

Het Apple Music-studentenabonnement is alleen in bepaalde landen en regio's beschikbaar. Lees hier meer over de beschikbaarheid van Apple Music.

Dit hebt u nodig

Neem een studentenabonnement

Hebt u al een abonnement op Apple Music? Lees hoe u een studentenabonnement kunt wijzigen. Als u nieuw bent bij Apple Music, volgt u de onderstaande stappen.

Open de Muziek-app

Op een iPhone, iPad, iPod touch, Mac of Android-apparaat opent u de Muziek-app. Op een pc opent u iTunes voor Windows. Tik vervolgens op 'Voor jou'.

Start een proefabonnementen kies vervolgens 'Student'

Tik of klik op de aanbieding van het proefabonnement (één proefabonnement per persoon of gezin), kies 'Student' en tik of klik vervolgens op 'Kom je in aanmerking?'.

Verifieer dat u een student bent

Er wordt een browservenster geopend en u wordt doorgeleid naar de website van UNiDAYS. Volg de aanwijzingen op het scherm om uw inschrijving te verifiëren. Nadat UNiDAYS heeft geverifieerd dat u een student bent, wordt u doorgestuurd naar de Muziek-app of iTunes voor Windows.

Log in met uw Apple ID

Log in met de Apple ID en het wachtwoord die u gebruikt om aankopen te doen. Als u geen Apple ID hebt, tikt u op 'Maak nieuwe Apple ID aan' en volgt u de stappen om er een aan te maken.

Als u niet zeker weet of u een Apple ID hebt, kunnen we u daarbij helpen.

Als u om een verificatiecode wordt gevraagd, hebt u twee-factor-authenticatie op uw Apple ID. Lees hier meer over twee-factor-authenticatie en wat u moet doen als u nog steeds niet kunt inloggen.

Bevestig uw factuurgegevens

Bevestig uw factuurgegevens als u daarom wordt gevraagd en voeg een geldige betaalmethode toe. Tik of klik vervolgens op 'Abonneer'.

Ga akkoord met de voorwaarden als u hierom wordt gevraagd.

Verifieer uw studentenstatus

Tegen het einde van elk jaar dat u een Apple Music-studentenabonnement hebt, ziet u een bericht waarin u wordt gevraagd uw studentenstatus te verifiëren in de Muziek-app of iTunes voor Windows. U kunt uw studentenstatus ook op een ander moment verifiëren op een iPhone, iPad of iPod touch.

In de Muziek-app of iTunes voor Windows

Doe het volgende als u een bericht ziet waarin u wordt gevraagd uw studentenstatus te verifiëren:

1. Tik of klik op 'Kom je in aanmerking?'.
  2. Tik of klik op 'Ga naar website'.
  3. Log in bij het portaal van uw instelling.
  4. Nadat u hebt ingelogd bij het portaal van uw instelling, wordt u teruggeleid naar Apple Music en een bevestigingsscherm.

In Instellingen op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' en tik vervolgens op 'Abonnementen'.
  2. Tik op 'Apple Music-abonnement'.
  3. Tik op 'Je studentenstatus verifiëren'. U wordt doorgestuurd naar de website van UNiDAYS.
  4. Volg de aanwijzingen om te verifiëren of u in aanmerking komt. Als de verificatie is voltooid, wordt u automatisch teruggeleid naar Apple Music en kunt u uw Apple Music-studentenabonnement voortzetten.

Bent u geen student meer?

Als u geen student meer bent of als er 48 maanden van het studentenabonnement zijn verstreken, wordt uw abonnement automatisch omgezet in een individueel Apple Music-abonnement en hebt u niet langer gratis toegang tot Apple TV+. Tik of klik op 'Ik ben geen student meer' als u wordt gevraagd uw studentenstatus te verifiëren nadat u Apple Music hebt gestart, maar niet langer student bent of de 48 maanden van het studentenabonnement zijn verstreken. U wordt niet opnieuw gevraagd uw status te verifiëren.

Als u uw status niet bevestigt tijdens de verificatieperiode en de volledige 48 maanden nog niet zijn verstrekken, moet u zich opnieuw aanmelden als student.

Hulp met uw UNiDAYS-account

Als u hulp nodig hebt met uw UNiDAYS-account, neemt u contact op met UNiDAYS Support.

Apple TV+ kijken

Als u een Apple Music-studentenabonnement hebt, hebt u tijdelijk gratis toegang tot Apple TV+. U hoeft alleen maar de Apple TV-app te openen om naar Apple Originals te kijken. Uw gratis toegang tot Apple TV+ kunt u niet delen via 'Delen met gezin'.

Apple TV+ is niet in alle landen of regio's beschikbaar. Het is mogelijk dat u Apple Music wel maar Apple TV+ niet kunt gebruiken in uw land of regio. Zie wat er beschikbaar is in uw land of regio.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.