Pakketondertekening uitschakelen voor SMB 2- en SMB 3-verbindingen

Lees hoe je pakketondertekening in- of uitschakelt op je Mac.

In macOS 10.13.4 en nieuwer is pakketondertekening standaard uitgeschakeld. Pakketondertekening voor SMB 2- en SMB 3-verbindingen wordt automatisch ingeschakeld als dit nodig is, indien de server dit ondersteunt. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op macOS 10.13.3 en ouder.

Als je een SMB 2- of SMB 3-verbinding gebruikt, is pakketondertekening standaard ingeschakeld. In de volgende gevallen kun je pakketondertekening beter uitschakelen:

• Als de prestaties afnemen wanneer je verbinding maakt met een server van een andere leverancier.

• Als je geen verbinding kunt maken met een server die geen pakketondertekening ondersteunt.

• Als je een apparaat van een andere leverancier niet kunt verbinden met je macOS SMB-server.

Als je pakketondertekening uitschakelt, verlaag je het beveiligingsniveau van de SMB-verbinding. Schakel pakketondertekening alleen uit als zowel de client als de server zich in een beveiligd netwerk bevinden.

Pakketondertekening uitschakelen op een macOS-client

Controleer of het bestand /etc/nsmb.conf aanwezig is op je macOS-computer.

Als het bestand /etc/nsmb.conf aanwezig is op je macOS-computer

1. Open het bestand /etc/nsmb.conf.

2. Stel de waarde 'signing_required' in op 'no', zoals hier:

[default]

signing_required=no

3. Bewaar het bestand '/etc/nsmb.conf'.

4. Om de wijziging door te voeren, moet je eerst de verbinding met alle SMB-shares verbreken en vervolgens weer herstellen.

Als het bestand '/etc/nsmb.conf' niet op je macOS-computer aanwezig is

1. Open 'Terminal'.

2. Gebruik deze commando's om een bestand /etc/nsmb.conf aan te maken waarin de waarde 'signing_required' is ingesteld op 'no':

sudo -s

echo "[default]" >> /etc/nsmb.conf

echo "signing_required=no" >> /etc/nsmb.conf

exit

3. Om de wijziging door te voeren, moet je eerst de verbinding met alle SMB-shares verbreken en vervolgens weer herstellen.

Pakketondertekening uitschakelen op een macOS-computer waarop SMB-shares worden gedeeld

Volg de stappen voor macOS of voor macOS Server.

In macOS

1. Kies het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Delen'.

2. Schakel het aankruisvakje 'Bestandsdelen' uit en sluit het venster 'Delen'.

3. Gebruik in Terminal dit commando:

Sudo defaults write /Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.smb.server

SigningRequired-bool FALSE

4. Kies het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Delen'.

5. Schakel het aankruisvakje 'Bestandsdelen' in en sluit het venster 'Delen'.

Voor macOS Server

1. Open 'Terminal'.

2. Gebruik in Terminal deze commando's om het ondertekenen van pakketten optioneel te maken voor clients:

sudo defaults write /Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.smb.server SigningRequired -bool FALSE

sudo /usr/libexec/smb-sync-preferences