Hulp bij ontbrekende foto's

Als u een foto of video kwijt bent in de app Foto's, kunt u deze tips proberen om ze weer te vinden.

De map 'Onlangs verwijderd' controleren

Mogelijk hebt u per ongeluk uw foto of video verwijderd, en staat deze nu in de map 'Onlangs verwijderd'.

Ga naar 'Foto's' > 'Albums' > 'Onlangs verwijderd'. Als u de ontbrekende foto ziet, kunt u deze terugzetten in het album 'Alle foto's.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Tik op 'Selecteer'.
  2. Tik op de foto of video > 'Zet terug'.
  3. Bevestig dat u de foto wilt terugzetten.

Op een Mac:

1. Klik op de foto of video.
  2. Klik op 'Zet terug'.

Alles in de map 'Onlangs verwijderd' blijft daar gedurende 30 dagen. Daarna worden de foto's en video's definitief verwijderd.

Controleren of iCloud-fotobibliotheek is ingeschakeld

In iCloud-fotobibliotheek worden alle foto's en video's van iCloud veilig bewaard, zodat ze op al uw apparaten beschikbaar zijn. Controleer uw instellingen als u een foto met uw iPhone hebt genomen maar deze niet op uw andere apparaten ziet.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCoud'. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'iCloud'.
  2. Tik op 'Foto's'.
  3. iCloud-fotobibliotheek inschakelen.

Op een Mac:

1. Ga naar 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud'.
  2. Klik naast 'Opties' op 'Foto's'.
  3. Selecteer 'iCloud-fotobibliotheek'.

Nadat u 'iCloud-fotobibliotheek' hebt ingeschakeld, maakt u verbinding via wifi en wacht u enkele minuten. Zoek vervolgens opnieuw naar uw foto's.

Foto's die u met iTunes aan uw apparaat toevoegt worden niet up-to-date gehouden met iCloud. Hulp als u foto's vanaf iTunes hebt.

Inloggen met dezelfde Apple ID

Om uw foto's en video's up-to-date te houden op al uw apparaten, moet u op elk apparaat met dezelfde Apple ID inloggen bij iCloud.

U kunt in 'Instellingen' of 'Systeemvoorkeuren' controleren welke Apple ID het apparaat gebruikt. Uw naam en e-mailadres worden weergegeven. Uw e-mailadres is uw Apple ID.

Foto's weer zichtbaar maken

Als u foto's en video's verbergt in de weergaven 'Momenten', 'Jaren' en 'Verzamelingen', worden ze alleen nog in het album 'Verborgen' weergegeven. U kunt uw foto's en video's in het album 'Verborgen' weer zichtbaar maken.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Open de Foto's-app en ga naar het tabblad 'Albums'.
  2. Tik op het album 'Verborgen'.
  3. Selecteer de foto of video die u weer zichtbaar wilt maken.
  4. Tik op  > 'Hef verbergen op'.

Op een Mac:

1. Open Foto's. Klik in de menubalk op 'Weergave' > 'Toon verborgen fotoalbum'.
  2. Open de weergave 'Albums' en open het album 'Verborgen'.
  3. Selecteer de foto of video die u weer zichtbaar wilt maken.
  4. Control-klik op de foto.
  5. Klik op 'Maak foto zichtbaar'.

Als u iCloud-fotobibliotheek gebruikt, worden de foto's die u op een apparaat verbergt ook op uw andere apparaten verborgen.

Meer informatie

• Als u een foto of video in een album ordent en deze vervolgens uit Foto's verwijdert, wordt deze overal verwijderd, ook uit uw album.
  • Wanneer u het camerasymbool in Berichten ingedrukt houdt om snel een selfie te maken, blijft deze in Berichten staan. De foto wordt niet verplaatst naar de app Foto's. U kunt de selfie aan uw verzameling toevoegen wanneer u deze vanuit Messages opslaat.
  • Als u hulp met iCloud-fotobibliotheek of het beheren van uw foto's nodig hebt, kunt u hier meer lezen.