Als u foto's of video's niet kunt vinden in de Foto's-app

Kijk in albums zoals 'Recent verwijderd' en 'Verborgen', in uw gedeelde bibliotheek en in iCloud Foto's.

Het album 'Recent verwijderd' controleren

Als u per ongeluk een foto of video hebt verwijderd, wordt deze verplaatst naar het album 'Recent verwijderd'. Ga naar 'Foto's' > 'Albums' en tik in het gedeelte 'Andere' op 'Recent verwijderd'.

Op een iPhone of iPad

1. In iOS 16 en iPadOS 16.1 of hoger gebruikt u Face ID of Touch ID om het album 'Recent verwijderd' te ontgrendelen.
  2. Tik op een foto of video en tik vervolgens op 'Zet terug'. Als u meerdere foto's wilt terugzetten, tikt u op 'Selecteer', selecteert u de foto's of video's en tikt u vervolgens op 'Zet terug'.
  3. Bevestig dat u de foto's of video's wilt terugzetten.

Het album 'Recent verwijderd' in Foto's op een iPhone

Op een Mac

1. In macOS Ventura of hoger gebruikt u Touch ID of uw inlogwachtwoord om het album 'Recent verwijderd' te ontgrendelen.
  2. Klik op de foto of video.
  3. Klik op 'Zet terug'.

Alles in het album 'Recent verwijderd' blijft daar gedurende 30 dagen staan. Na 30 dagen wordt het definitief verwijderd en kunt u het niet meer terughalen.

Foto's weer zichtbaar maken

Als u foto's en video's verbergt, kunt u ze alleen zien in het album 'Verborgen', waardoor het lijkt alsof ze ontbreken. Maar u kunt uw foto's en video's op elk gewenst moment weer zichtbaar maken. In iOS 14 en hoger kunt u het album 'Verborgen' verbergen, zodat het nergens in de Foto's-app meer wordt weergegeven. Dus als u bepaalde foto's of video's niet kunt vinden, controleert u of het album 'Verborgen' is ingeschakeld zodat het zichtbaar is.

Als u iCloud-foto's gebruikt, worden de foto's die u op één apparaat verbergt ook op uw andere apparaten verborgen.

Op een iPhone of iPad

1. Ga in de Foto's-app naar het tabblad 'Albums'.
  2. Tik onder 'Andere' op 'Verborgen'.
  3. In iOS 16 en iPadOS 16.1 of hoger gebruikt u Face ID of Touch ID om het album 'Verborgen' te ontgrendelen.
  4. Selecteer de foto of video die u weer zichtbaar wilt maken.
  5. Tik op de knop 'Meer'  en tik vervolgens op 'Toon'.

Het album 'Verborgen' in Foto's op een iPhone

Op een Mac

1. Open Foto's, klik in de menubalk op 'Weergave' en selecteer 'Toon verborgen fotoalbum'.
  2. Selecteer 'Verborgen' in de navigatiekolom.
  3. In macOS Ventura of hoger gebruikt u Touch ID of uw inlogwachtwoord om het album 'Verborgen' te ontgrendelen.
  4. Selecteer de foto of video die u weer zichtbaar wilt maken.
  5. Houd de Control-toets ingedrukt en kies 'Maak foto zichtbaar'. U kunt ook 'Afbeelding' > 'Maak foto zichtbaar' vanaf de menubalk kiezen of op Command-L drukken.

Controleren of iCloud-foto's is ingeschakeld

In iCloud-foto's worden alle foto's en video's van iCloud veilig bewaard, zodat ze op al uw apparaten beschikbaar zijn. Als u een foto met uw iPhone hebt genomen terwijl iCloud-foto's was ingeschakeld maar u deze functie daarna hebt uitgeschakeld, kunt u een ontbrekende foto mogelijk toch nog vinden in iCloud-foto's.

Op een iPhone of iPad

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' en tik vervolgens op 'iCloud'.
  2. Tik op 'Foto's'.
  3. Schakel iCloud-foto's in.

Op een Mac

1. Ga naar 'Foto's' > 'Instellingen'.
  2. Klik op het tabblad 'iCloud'.
  3. Selecteer 'iCloud-foto's'.

Nadat u iCloud-foto's hebt ingeschakeld, moet u mogelijk opnieuw verbinding maken met wifi en een paar minuten wachten. Zoek vervolgens opnieuw naar uw foto's.

Uw gedeelde iCloud-fotobibliotheek bekijken

In iOS 16.1, iPadOS 16.1 en hoger kunt u een gedeelde iCloud-fotobibliotheek starten of eraan deelnemen samen met tot vijf contacten. Wanneer u meedoet aan een gedeelde bibliotheek, komen uw foto's mogelijk daar terecht, zonder dat ze in uw persoonlijke bibliotheek staan.

Zo bekijkt u uw gedeelde iCloud-fotobibliotheek:

1. Open de Foto's-app.
  2. Tik op het symbool [persoon].
  3. Selecteer de bibliotheek die u wilt bekijken: uw persoonlijke bibliotheek, de gedeelde bibliotheek of beide.

Inloggen met dezelfde Apple ID

Om uw foto's en video's up-to-date te houden op al uw apparaten, moet u op elk apparaat met dezelfde Apple ID inloggen bij iCloud.

U kunt in 'Instellingen' controleren welke Apple ID het apparaat gebruikt. Uw naam en e-mailadres worden dan weergegeven. Uw e-mailadres is uw Apple ID.