Hulp bij ontbrekende foto's

Als u een foto of video kwijt bent in de app Foto's, kunt u deze tips proberen om ze weer te vinden.

Zeven foto's geselecteerd in de Foto's-app

De map 'Onlangs verwijderd' controleren

Mogelijk hebt u per ongeluk uw foto of video verwijderd, en staat deze nu in de map 'Onlangs verwijderd'.

Ga naar 'Foto's' > 'Albums' > 'Onlangs verwijderd'. Als u de ontbrekende foto ziet, kunt u deze terugzetten in het album 'Alle foto's'.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Tik op de foto of video > 'Zet terug'.
  2. Bevestig dat u de foto wilt terugzetten.

Meerdere foto's terugzetten:

1. Tik op 'Selecteer'.
  2. Tik op de foto's of video's > 'Zet terug'.
  3. Bevestig dat u de foto's of video's wilt terugzetten.

Op een Mac:

1. Klik op de foto of video.
  2. Klik op 'Zet terug'.

Alles in de map 'Onlangs verwijderd' blijft daar gedurende 30 dagen. Daarna worden de foto's en video's definitief verwijderd.

iCloud-foto's ingeschakeld in Instellingen

Controleer of iCloud-foto's is ingeschakeld

In iCloud-foto's worden alle foto's en video's van iCloud veilig bewaard, zodat ze op al uw apparaten beschikbaar zijn. Controleer uw instellingen als u een foto met uw iPhone hebt genomen maar deze niet op uw andere apparaten ziet.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud'.
  2. Tik op 'Foto's'.
  3. Schakel iCloud-foto's in.

Op een Mac:

1. Ga naar 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud'.
  2. Klik naast 'Foto's' op 'Opties'.
  3. Selecteer 'iCloud-foto's'.

Nadat u iCloud-foto's hebt ingeschakeld, moet u mogelijk opnieuw verbinding maken met wifi en een paar minuten wachten. Zoek vervolgens opnieuw naar uw foto's.

Foto's die u met iTunes aan uw apparaat toevoegt worden niet up-to-date gehouden met iCloud. Hulp als u foto's vanaf iTunes hebt.

Apple ID van John Appleseed

Inloggen met dezelfde Apple ID

Om uw foto's en video's up-to-date te houden op al uw apparaten, moet u op elk apparaat met dezelfde Apple ID inloggen bij iCloud.

U kunt in 'Instellingen' of 'Systeemvoorkeuren' controleren welke Apple ID het apparaat gebruikt. Uw naam en e-mailadres worden weergegeven. Uw e-mailadres is uw Apple ID.

Maak geselecteerde weer zichtbaar

Foto's weer zichtbaar maken

Als u foto's en video's verbergt in de weergaven 'Momenten', 'Jaren' en 'Verzamelingen', worden ze alleen nog in het album 'Verborgen' weergegeven. U kunt uw foto's en video's in het album 'Verborgen' weer zichtbaar maken.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Open de Foto's-app en ga naar het tabblad 'Albums'.
  2. Tik op 'Verborgen' onder 'Andere albums'
  3. Selecteer de foto of video die u weer zichtbaar wilt maken.
  4. Tap symbool voor delen > 'Weer zichtbaar maken'.

Op een Mac:

1. Open Foto's. Klik in de menubalk op 'Weergave' > 'Toon verborgen fotoalbum'.
  2. Selecteer in navigatiekolom aan de linkerkant 'Verborgen'.
  3. Selecteer de foto of video die u weer zichtbaar wilt maken.
  4. Houd de Control-toets ingedrukt en kies 'Maak foto zichtbaar'. U kunt ook 'Afbeelding' > 'Maak foto zichtbaar' vanaf de menubalk kiezen of op Command-L drukken.

Als u iCloud-foto's gebruikt, worden de foto's die u op een apparaat verbergt ook op uw andere apparaten verborgen.

Meer informatie

• Als u een foto of video in een album ordent en deze vervolgens uit Foto's verwijdert, wordt deze overal verwijderd, ook uit uw album.
  • Als u hulp met iCloud-foto's of het beheren van uw foto's nodig hebt, kunt u hier meer lezen.