Audiobeschrijvingen inschakelen op uw Apple TV

Op de Apple TV kunt u audiobeschrijvingen inschakelen zodat scènes in video's worden beschreven.

Als de afgespeelde video audiobeschrijvingen bevat, vindt u deze in het menu 'Ondertiteling'. Tijdens het kijken van een video:

• Apple TV 4K en Apple TV HD: veeg naar beneden over het Touch-oppervlak om het Info-paneel weer te geven, en vervolgens naar rechts om het Ondertiteling-paneel weer te geven. Veeg omlaag en selecteer de gewenste optie.
  • Apple TV (3e generatie): houd de selectieknop drie seconden ingedrukt om het tabblad 'Ondertiteling' weer te geven. Selecteer de optie die u wilt gebruiken.

Audiovoorkeuren instellen

Als u wilt dat bij video's standaard audiobeschrijvingen worden gebruikt:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid'.
  2. Selecteer 'Audiobeschrijvingen'.

Meer informatie

Niet alle video's bevatten tracks voor audiobeschrijving. Raadpleeg de documentatie van de video om te controleren of de video beschikt over deze functies.

Sommige apps van andere makers bieden aangepaste audioregelaars voor video's. Als u de audioregelaars niet ziet wanneer u een video bekijkt in een app, raadpleegt u de documentatie of neemt u contact op met de ontwikkelaar van de app voor meer informatie.

Voor informatie over het inschakelen van audiobeschrijvingen op andere apparaten kiest u hieronder een apparaat en volgt u de instructies:

Lees hier hoe u materiaal met audiobeschrijvingen kunt vinden in de iTunes Store.