Audiobeschrijvingen inschakelen op uw Apple TV

Op Apple TV kunt u audiobeschrijvingen inschakelen zodat scènes in video's worden beschreven.

Als de afgespeelde video audiobeschrijvingen bevat, vindt u deze in het menu 'Ondertiteling'. Tijdens het kijken van een video:

• Apple TV HD: veeg naar beneden over het Touch-oppervlak van de Remote om het paneel 'Info' weer te geven, en vervolgens naar rechts om het paneel 'Ondertiteling' weer te geven. Veeg omlaag en selecteer de optie die u wilt gebruiken.
  • Apple TV (2e of 3e generatie): houd de selectieknop drie seconden ingedrukt om het tabblad 'Ondertiteling' weer te geven. Selecteer de optie die u wilt gebruiken.

Audiovoorkeuren instellen

Als u wilt dat bij video's standaard audiobeschrijvingen worden gebruikt:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid'.
  2. Selecteer 'Audiobeschrijvingen'.

Meer informatie

Niet alle video's bevatten tracks voor audiobeschrijving. Raadpleeg de documentatie van de video om te controleren of de video beschikt over deze functies.

Sommige websites en apps van andere fabrikanten bieden aangepaste audioregelaars voor video's. Als u de audioregelaars niet ziet wanneer u een video op een website bekijkt, raadpleegt u de documentatie of neemt u contact op met de eigenaar van de website of de ontwikkelaar van de app voor meer informatie.

U kunt audiobeschrijvingen ook op andere apparaten inschakelen. Volg de onderstaande stappen:

Lees hier hoe u materiaal met audiobeschrijvingen kunt vinden in de iTunes Store.