Audiobeschrijvingen inschakelen op uw Apple TV of smart-tv

Op de Apple TV kunt u audiobeschrijvingen inschakelen zodat scènes in video's worden beschreven.

Als de afgespeelde video audiobeschrijvingen bevat, vindt u die in het menu 'Audio'. Tijdens het kijken van een video:

• Apple TV 4K en Apple TV HD: veeg naar beneden over het Touch-oppervlak om het Info-paneel weer te geven, en vervolgens naar rechts naar het Audio-paneel. Veeg omlaag en selecteer de optie die u wilt gebruiken.
  • Apple TV (3e generatie): houd de selectieknop drie seconden ingedrukt om het tabblad 'Audio' weer te geven. Selecteer de optie die u wilt gebruiken.
  • Smart-tv's: druk tijdens het kijken van een video in de Apple TV-app op de pijl-omlaag van de afstandsbediening en selecteer vervolgens 'Audio'. Selecteer de optie die u wilt gebruiken.

Audiovoorkeuren instellen op Apple TV

Als u wilt dat bij video's standaard audiobeschrijvingen worden gebruikt:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid'.
  2. Selecteer 'Audiobeschrijvingen'.
    tvOS met 'Audiobeschrijvingen' gemarkeerd in het menu 'Toegankelijkheid'.

Audiovoorkeuren instellen in de Apple TV-app op smart-tv's

U kunt audiobeschrijvingen standaard inschakelen voor de Apple TV-app op uw smart-tv of ander streamingapparaat:

1. Selecteer in de Apple TV-app in de menubalk 'Instellingen'.
  2. Scrol omlaag en selecteer 'Toegankelijkheid'.
  3. Selecteer 'Audiobeschrijvingen' en schakel deze in of uit.

Meer informatie

Niet alle video's bevatten tracks voor audiobeschrijving. Raadpleeg de documentatie van de video om te controleren of de video beschikt over deze functies.

Sommige apps van andere makers bieden aangepaste audioregelaars voor video's. Als u de audioregelaars niet ziet wanneer u een video bekijkt in een app, raadpleegt u de documentatie of neemt u contact op met de ontwikkelaar van de app voor meer informatie.

Voor informatie over het inschakelen van audiobeschrijvingen op andere apparaten kiest u hieronder een apparaat en volgt u de instructies:

Lees hier hoe u materiaal met audiobeschrijvingen kunt vinden in de iTunes Store.