Audiobeschrijvingen op uw iPhone, iPad of iPod touch inschakelen

Op iPhone, iPad of iPod touch kunt u audiobeschrijvingen inschakelen zodat scènes in video’s worden beschreven.

Als u films, tv-programma’s of muziekvideo’s bekijkt in de app Video’s op uw iPhone, iPad of iPod touch, kunt u audiobeschrijvingen inschakelen. U kunt audiobeschrijvingen ook standaard inschakelen.

Audiobeschrijvingen inschakelen

Als de afgespeelde video audiobeschrijvingen heeft, vindt u deze in het menu Audio en ondertiteling:

1. Tik terwijl u naar de video kijkt op het scherm om de afspeelregelaars weer te geven.
  2. Tik op de spraakballon om het menu ‘Audio en ondertiteling’ te openen.
  3. Kies de track met audiobeschrijving die u wilt gebruiken.

Audiovoorkeuren instellen

Als u wilt dat bij video’s standaard audiobeschrijvingen worden gebruikt:

1. Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid.
  2. Scrol naar het gedeelte Media en tik op Audiobeschrijvingen.
  3. Schakel ‘Audiobeschrijvingen’ in.

Meer informatie

Niet alle video’s bevatten tracks voor audiobeschrijving. Raadpleeg de documentatie van de video om te controleren of de video beschikt over deze functies.

Sommige websites en apps van derden bieden aangepaste audioregelaars voor video’s. Als u geen audioregelaars ziet als u een video vanaf een website bekijkt, controleert u de documentatie of neemt u contact op met de website-eigenaar of appontwikkelaar voor meer informatie.

U kunt aan de hand van de onderstaande stappen ook audiobeschrijvingen op andere apparaten inschakelen:

Ontdek hoe u inhoud met audiobeschrijvingen kunt vinden in de iTunes Store.