Audiobeschrijvingen inschakelen op de iPhone, iPad of iPod touch

Op iPhone, iPad of iPod touch kunt u audiobeschrijvingen inschakelen zodat scènes in video's worden beschreven.

Wanneer u films, tv-programma's of muziekvideo's bekijkt in de Apple TV-app* of op uw iPhone, iPad of iPod touch, kunt u audiobeschrijvingen inschakelen. U kunt audiobeschrijvingen ook standaard inschakelen.

Audiobeschrijvingen inschakelen

Als de afgespeelde video audiobeschrijvingen bevat, kunt u deze vinden in het menu 'Audio en ondertiteling':

1. Tik tijdens het afspelen van de video op het scherm om de afspeelregelaars weer te geven.
  2. Tik op spraakballon om het menu 'Audio en ondertiteling' te openen.
  3. Kies de track met audiobeschrijving die u wilt gebruiken.

Audiovoorkeuren instellen

Als u wilt dat bij video's standaard audiobeschrijvingen worden gebruikt:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid'.
  2. Tik op 'Audiobeschrijvingen'.
  3. Schakel 'Audiobeschrijvingen' in.
    Bijgesneden afbeelding van een iPhone X met instellingenmenu voor 'Audiobeschrijvingen'. 'Audiobeschrijvingen' is ingeschakeld.

Meer informatie

Niet alle video's bevatten tracks voor audiobeschrijving. Raadpleeg de documentatie van de video om te controleren of de video beschikt over deze functies.

Sommige websites en apps van andere fabrikanten bieden aangepaste audioregelaars voor video's. Als u de audioregelaars niet ziet wanneer u een video op een website bekijkt, raadpleegt u de documentatie of neemt u contact op met de eigenaar van de website of de ontwikkelaar van de app voor meer informatie.

U kunt audiobeschrijvingen ook op andere apparaten inschakelen. Volg de onderstaande stappen:

Meer informatie over hoe u materiaal met audiobeschrijvingen vindt.

* De Apple TV-app is niet in alle landen of regio's beschikbaar. Lees waar de app beschikbaar is.