Notities vergrendelen of ontgrendelen op uw iPhone of iPad

Notities met persoonlijke gegevens, zoals financiële gegevens, medische informatie of inloggegevens voor websites, kunt u beveiligen met een wachtwoord, met Face ID of met Touch ID.

Voordat u begint

Als u bent ingelogd bij iCloud met een beheerde Apple ID, kunt u uw notities niet vergrendelen.

Gebruik de toegangscode van uw iPhone of een wachtwoord voor notities om notities te vergrendelen

Vanaf iOS 16 heeft u twee opties om uw notities te vergrendelen. U kunt notities vergrendelen met de toegangscode van uw iPhone. Of u kunt een uniek wachtwoord aanmaken voor Notities. Beide opties houden uw informatie veilig met end-to-end-encryptie voor iCloud-accounts.

Als u de toegangscode van uw iPhone gebruikt, hoeft u geen apart wachtwoord aan te maken en te onthouden. Als u uw iCloud-notities op meerdere apparaten van Apple gebruikt, gebruikt u de toegangscode of het inlogwachtwoord voor dat apparaat om die notities te ontgrendelen.

Als u een uniek wachtwoord voor Notities gebruikt, is er geen manier om toegang te krijgen tot uw vergrendelde notities als u het wachtwoord vergeet. Als u dit wachtwoord bent vergeten, kunt u: uw wachtwoord voor notities opnieuw instellen en uw nieuwe wachtwoord gebruiken om andere notities te vergrendelen. Als u uw iCloud-notities op meerdere Apple apparaten opent, gebruikt u hetzelfde wachtwoord voor notities om ze allemaal te vergrendelen en ontgrendelen.

Apple heeft geen toegang tot vergrendelde notities en kan u niet helpen om er toegang toe te krijgen als u het wachtwoord voor notities niet meer weet. Als u uw wachtwoord voor notities niet meer weet, helpt ook het opnieuw instellen van het wachtwoord niet om toegang te krijgen tot eerder vergrendelde notities. Als u een nieuw wachtwoord instelt, kunt u hiermee alleen andere notities vergrendelen.

Kies een wachtwoord voor Notities in de Instellingen-app

1. Tik in Instellingen op 'Notities'.
  2. Tik op 'Wachtwoord'.
  3. Als u meerdere accounts hebt, tikt u op de account waarvoor u een wachtwoord opnieuw wilt instellen.
  4. Volg de aanwijzingen om de toegangscode van uw iPhone te gebruiken of een wachtwoord te maken. Als u ervoor kiest om een wachtwoord voor notities aan te maken, stelt u een wachtwoordaanwijzing in.
  5. Als uw apparaat er geschikt voor is, schakelt u Face ID of Touch ID in.
  6. Tik op 'Gereed'.

Een wachtwoord kiezen in Notities

1. Open Notities en ga naar een notitie die u wilt vergrendelen.
  2. Tik op de knop 'Meer'  en tik op 'Vergrendel'.
  3. Volg de aanwijzingen om de toegangscode van uw iPhone te gebruiken of een wachtwoord te maken. Als u ervoor kiest om een wachtwoord voor notities aan te maken, stelt u een wachtwoordaanwijzing in.
  4. Als uw apparaat er geschikt voor is, schakelt u Face ID of Touch ID in.
  5. Tik op 'Gereed'.

Om uw notities te vergrendelen met de toegangscode van uw apparaat, moet u: iCloud-sleutelhanger inschakelen.

iPhone waarop te zien is hoe een notitie wordt vergrendeld

Een notitie vergrendelen

1. Open de notitie die u wilt vergrendelen.
  2. Tik op de knop 'Meer' .
  3. Tik op Vergrendelen .

Wanneer u de notitie hebt vergrendeld, blijft deze geopend en ziet u het hangslot  bovenaan het scherm. U kunt de inhoud van de notitie verbergen door op het hangslot  te tikken.

Notities vergrendelen op de Mac

iPhone met de mededeling 'Deze notitie is vergrendeld.'

Een vergrendelde notitie openen

1. Tik op de vergrendelde notitie.
  2. Tik op 'Bekijk notitie'.
  3. Gebruik Face ID of Touch ID, of voer uw wachtwoord in.

Uw vergrendelde notities blijven een paar minuten geopend, zodat u eenvoudig naar een andere notitie kunt springen, informatie uit andere apps kunt kopiëren en plakken, en meer. Als u de app Notities sluit of als uw apparaat in de sluimerstand gaat, wordt de notitie weer vergrendeld.

iPhone waarop te zien is hoe een vergrendeling wordt opgeheven

Een vergrendeling verwijderen

1. Tik op de vergrendelde notitie en tik vervolgens op 'Bekijk notitie'.
  2. Voer uw wachtwoord in, gebruik Face ID of gebruik Touch ID.
  3. Tik op de knop 'Meer' .
  4. Kies 'Verwijder'.

Wanneer u een vergrendeling verwijdert van een notitie, wordt deze verwijderd op alle apparaten waarbij u bent ingelogd met dezelfde Apple ID.

U kunt alleen notities op uw apparaat en notities in iCloud vergrendelen. U kunt geen notities vergrendelen die tags hebben of waarin pdf's, audio- of videofragmenten, Keynote-, Pages- of Numbers-documenten staan, of notities die via IMAP met accounts worden gesynchroniseerd (zoals notities van Yahoo, Gmail en Hotmail). U kunt ook geen notities met een wachtwoord vergrendelen die u met iemand anders deelt. Als u een notitie niet meer wilt delen, opent u de notitie, tikt u op de knop 'Voeg personen toe'  en vervolgensop 'Beheer gedeelde notitie' > 'Stop delen'.

Schakel over van uw wachtwoord voor notities naar de toegangscode van uw iPhone

1. Controleer of iCloud-sleutelhanger is ingeschakeld. Om de toegangscode van uw apparaat te gebruiken voor vergrendelde notities, moet u: iCloud-sleutelhanger inschakelen.
  2. Tik in Instellingen op 'Notities'.
  3. Tik op 'Wachtwoord'.
  4. Selecteer 'Gebruik toegangscode'.
  5. Gebruik Face ID of Touch ID, of voer uw vorige wachtwoord voor notities in.
  6. Voer de toegangscode van uw iPhone in.
  7. Tik op 'OK'. Al uw vergrendelde notities die gebruik hebben gemaakt van uw meest recente wachtwoord voor notities, zijn nu bijgewerkt om de toegangscode van uw apparaat te gebruiken.

Als u ervoor kiest om de toegangscode van uw apparaat te gebruiken om notities te vergrendelen, maar later uw toegangscode van het apparaat verwijdert, hebt u nog steeds toegang tot de notities die u met uw toegangscode hebt vergrendeld.

Het wachtwoord voor Notities wijzigen

1. Tik in Instellingen op 'Notities'.
  2. Tik op 'Wachtwoord'.
  3. Selecteer de Notities-account die u wilt wijzigen en tik op 'Wijzig wachtwoord'.
  4. Gebruik Face ID of Touch ID, of voer uw vorige wachtwoord voor notities in.
  5. Voer en nieuw wachtwoord en wachtwoordaanwijzing in.

Het wachtwoord voor Notities opnieuw instellen als u het bent vergeten

Om een notitie te ontgrendelen, moet u het wachtwoord invoeren waarmee deze is vergrendeld. Als u uw wachtwoord voor notities vergeet, kan Apple u niet helpen om weer toegang te krijgen tot uw vergrendelde notities. U kunt een nieuw wachtwoord voor notities aanmaken of gebruik in plaats daarvan de toegangscode van uw apparaat, maar dit geeft u geen toegang tot uw oude notities. Als u een nieuw wachtwoord voor notities instelt of overschakelt naar de toegangscode van uw apparaat, kunt u alle notities die u vanaf dan maakt beschermen met het nieuwe wachtwoord.

Als u meerdere wachtwoorden voor notities hebt, kunt u niet zien welk wachtwoord u moet gebruiken wanneer u de lijst 'Notities' bekijkt. Wanneer u een notitie opent die is vergrendeld met het oude wachtwoord, maar u uw huidige wachtwoord invoert, wordt er een waarschuwing weergegeven dat u het verkeerde wachtwoord hebt ingevoerd. U krijgt dan ook een aanwijzing voor het oude wachtwoord. Als u het juiste oude wachtwoord invoert, krijgt u de optie om het wachtwoord van die notitie bij te werken naar uw huidige wachtwoord.

Het wachtwoord voor notities opnieuw instellen:

1. Tik in Instellingen op 'Notities'. Tik nu op 'Wachtwoord'.
  2. Selecteer de Notities-account die u wilt wijzigen en tik op 'Stel wachtwoord opnieuw in'.
  3. Voer het wachtwoord van uw Apple ID in en tik op 'OK'.
  4. Tik opnieuw op 'Stel wachtwoord opnieuw in'.
  5. Gebruik de toegangscode van uw apparaat of voer een nieuw wachtwoord en wachtwoordaanwijzing in. Tik op 'Gereed'.