Notities vergrendelen op uw iPhone, iPad en iPod touch

Notities met persoonlijke gegevens, zoals financiële gegevens, medische informatie of inloggegevens voor websites, kunt u beveiligen met een wachtwoord, met Face ID of met Touch ID.

Voordat u begint

Als u met een beheerde Apple ID bent ingelogd bij iCloud, kunt u uw notities niet vergrendelen.

Uw wachtwoord voor notities configureren

Als u uw notities wilt vergrendelen, moet u eerst een wachtwoord aanmaken. Zorg ervoor dat u een wachtwoord aanmaakt dat u gemakkelijk kunt onthouden door uzelf een geheugensteuntje te geven voor het wachtwoord. Als u uw iCloud-notities op meerdere Apple apparaten opent, gebruikt u hetzelfde wachtwoord voor notities om ze allemaal te vergrendelen en ontgrendelen. Als u uw wachtwoord vergeet, kan Apple u niet helpen om weer toegang te krijgen tot uw vergrendelde notities, maar u kunt wel een nieuw wachtwoord aanmaken om toekomstige notities te vergrendelen.

U kunt op uw apparaat een wachtwoord aanmaken in Instellingen of in de app Notities. Nadat u een notitie hebt vergrendeld, is deze automatisch op al uw apparaten beveiligd met uw wachtwoord. Als u Face ID of Touch ID gebruikt voor het ontgrendelen van notities op uw andere apparaten, moet u uw wachtwoord invoeren en vervolgens Face ID of Touch ID inschakelen op het apparaat dat u gebruikt.

Als u Face ID of Touch ID inschakelt om toegang te krijgen tot uw notities, worden de encryptiesleutels die worden gebruikt om uw notities te versleutelen, toegevoegd aan uw sleutelhanger. Deze kunt u openen met de toegangscode van uw apparaat. Als iemand dus de toegangscode van uw apparaat weet, heeft deze persoon ook toegang tot uw vergrendelde notities. Voor maximale beveiliging kunt u ervoor kiezen Face ID of Touch ID niet in te schakelen om toegang te krijgen tot uw notities.

Een wachtwoord aanmaken in Instellingen

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Notities' en tik op 'Wachtwoord'.
  2. Als u meerdere accounts hebt, tikt u op de account waarvoor u een wachtwoord wilt aanmaken.
  3. Voer een wachtwoord in en bedenk voor uzelf een wachtwoordaanwijzing. Als uw apparaat dit ondersteunt, kunt u Face ID of Touch ID inschakelen.
  4. Tik op 'Gereed'.

Een wachtwoord aanmaken in Notities

1. Open Notities en ga naar een notitie die u wilt vergrendelen.
  2. Tik op de knop 'Meer'  en tik op 'Vergrendel'.
  3. Voer een wachtwoord in en bedenk voor uzelf een wachtwoordaanwijzing. Als uw apparaat dit ondersteunt, kunt u Face ID of Touch ID inschakelen.
  4. Tik op 'Gereed'.

Wachtwoordbeveiliging van Notities gebruiken

Ongeacht of uw notitie een afbeelding, een gescand document of een lijst met belangrijke informatie bevat, u kunt deze eenvoudig beschermen met wachtwoordbeveiliging. Bij alle notities die zijn vergrendeld, ziet u een hangslot . Zolang u uw wachtwoord nog niet hebt ingevoerd of Face ID of Touch ID nog niet hebt gebruikt, ziet u alleen de titel van de notitie en de laatste datum waarop deze is bewerkt.

iPhone waarop te zien is hoe een notitie wordt vergrendeld

Een notitie vergrendelen

1. Open de notitie die u wilt vergrendelen.
  2. Tik op de knop 'Meer' .
  3. Tik op 'Vergrendel'.

Wanneer u de notitie hebt vergrendeld, blijft deze geopend en ziet u het hangslot  bovenaan het scherm. U kunt de inhoud van de notitie verbergen door op het hangslot  te tikken.

iPhone met de mededeling 'Deze notitie is vergrendeld.'

Een vergrendelde notitie openen

1. Tik op de vergrendelde notitie.
  2. Tik op 'Bekijk notitie'.
  3. Gebruik Face ID of Touch ID, of voer uw wachtwoord in.

Uw vergrendelde notities blijven een paar minuten geopend, zodat u eenvoudig naar een andere notitie kunt springen, informatie uit andere apps kunt kopiëren en plakken, en meer. Als u de app Notities sluit of als uw apparaat in de sluimerstand gaat, wordt de notitie weer vergrendeld.

iPhone waarop te zien is hoe een vergrendeling wordt opgeheven

Een vergrendeling verwijderen

1. Tik op de vergrendelde notitie en tik vervolgens op 'Bekijk notitie'.
  2. Voer uw wachtwoord in, gebruik Face ID of gebruik Touch ID.
  3. Tik op de knop 'Meer' .
  4. Kies 'Verwijder'.

Wanneer u een vergrendeling verwijdert van een notitie, wordt deze verwijderd op alle apparaten waarbij u bent ingelogd met dezelfde Apple ID.

U kunt alleen notities op uw apparaat en notities in iCloud vergrendelen. U kunt geen notities vergrendelen waarin pdf's, audio- of videofragmenten, Keynote-, Pages- of Numbers-documenten staan, of notities die via IMAP met accounts worden gesynchroniseerd (zoals notities van Yahoo, Gmail en Hotmail). Het is ook niet mogelijk om notities die u met iemand anders deelt met een wachtwoord te beveiligen. Als u een notitie niet meer wilt delen, opent u de notitie en tikt u op de knop 'Voeg personen toe' , en tikt u vervolgens op 'Stop delen'.

Het wachtwoord voor Notities wijzigen

Om uw wachtwoord voor Notities te kunnen wijzigen, hebt u uw oude wachtwoord voor notities nodig. Dit doet u als volgt:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Notities' en tik op 'Wachtwoord'.
  2. Selecteer de Notities-account die u wilt wijzigen en tik op 'Wijzig wachtwoord'.
  3. Voer uw oude wachtwoord in en voer vervolgens een nieuw wachtwoord en een nieuwe wachtwoordaanwijzing in.

Als u uw vorige wachtwoord voor notities niet meer weet, kunt het opnieuw instellen, maar daarmee krijgt u geen toegang tot uw oude notities. Met een nieuw wachtwoord kunt u wel notities beschermen die u vanaf dat moment aanmaakt.

Als u het wachtwoord voor notities bent vergeten

Om een notitie te ontgrendelen, moet u het wachtwoord invoeren waarmee deze is vergrendeld. Als u uw wachtwoord niet meer weet, kan Apple u niet helpen om weer toegang te krijgen tot uw vergrendelde notities. U kunt een nieuw wachtwoord maken, maar daarmee krijgt u geen toegang tot uw oude notities. Met een nieuw wachtwoord kunt u wel notities beschermen die u vanaf dat moment aanmaakt.

Als u meerdere wachtwoorden hebt, kunt u niet zien welk wachtwoord u moet gebruiken wanneer u de lijst 'Notities' bekijkt. Wanneer u een notitie opent die is vergrendeld met het oude wachtwoord, maar u uw huidige wachtwoord invoert, wordt er een waarschuwing weergegeven dat u het verkeerde wachtwoord hebt ingevoerd. U krijgt dan ook een aanwijzing voor het oude wachtwoord. Als u het juiste oude wachtwoord invoert, krijgt u de optie om het wachtwoord van die notitie bij te werken naar uw huidige wachtwoord.

U stelt uw wachtwoord voor notities als volgt opnieuw in:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Notities' en tik op 'Wachtwoord'.
  2. Selecteer de Notities-account die u wilt wijzigen en tik op 'Stel wachtwoord opnieuw in'.
  3. Voer het wachtwoord van uw Apple ID in en tik op 'OK'.
  4. Tik opnieuw op 'Stel wachtwoord opnieuw in'.
  5. Voer uw nieuwe wachtwoord en wachtwoordaanwijzing in. Tik op 'Gereed'.