Uw notities en bestanden importeren in de app Notities

Tekstbestanden die u in andere programma's hebt aangemaakt, kunt u importeren in de app Notities. Zo hebt u al uw notities op één plaats.

Tekstbestandsstructuren die u kunt importeren

Op de Mac kunt verschillende soorten tekstbestanden in Notities importeren. Wanneer u bestanden importeert, wordt elk tekstbestand naar een nieuwe notitie geconverteerd.

Notities kan de volgende bestandstypen importeren:

• .txt
  • .rtf
  • .rtfd
  • .html

Importeren van Evernote

Op een Mac, iPhone, iPad of iPod touch kunt u Evernote Export-exportbestanden (.enex-bestanden) importeren. Elk .enex-bestand kan een of meerdere notities bevatten. Als u een .enex-bestand importeert, wordt elke notitie uit Evernote in Notities geconverteerd naar een nieuwe notitie.

Als een notitie in Evernote een bijlage of functie heeft die de Notities-app niet ondersteunt, wordt de notitie geïmporteerd zonder die bijlage of functie.

Notities importeren op uw Mac

Wanneer u tekstbestanden of .enex-bestanden importeert, kunt u ze toevoegen aan de iCloud Notities-account of de account 'Op mijn Mac'. Als u ze in iCloud bewaart, zijn al uw notities beschikbaar op elk apparaat waarop u bent ingelogd met uw Apple ID.

1. Open de app Notities.
  2. Kies in de navigatiebalk van Notities of u de notities wilt bewaren in iCloud of in 'Op mijn Mac' door te klikken op een map in de account die u wilt gebruiken.
    iCloud-notities in de app Notities
  3. Kies in de menubalk 'Archief' > 'Importeer in Notities'.
  4. Selecteer het bestand dat, of de map die, u wilt importeren. Als u notities wilt importeren die zijn georganiseerd in mappen, zorgt u ervoor dat 'Behoud mapstructuur bij importeren' is geselecteerd. Als u deze instelling niet kunt vinden, klikt u linksonder op 'Opties'.
  5. Klik op 'Importeer'. Klik opnieuw op 'Importeer' wanneer u een bevestigingsbericht ziet.

Nadat de bestanden zijn geïmporteerd, wordt in de app Notities een nieuwe map weergegeven met de naam 'Geïmporteerde notities'. U kunt ze dan organiseren in elke gewenste map van Notities.

Notities importeren op een iPhone, iPad of iPod touch

U kunt Evernote Export-exportbestanden (.enex-bestanden) naar Notities op een iPhone, iPad of iPod touch importeren. Elk .enex-bestand kan een of meerdere notities bevatten.

Als u een .enex-bestand importeert, wordt elke notitie uit Evernote in Notities geconverteerd naar een nieuwe notitie. Voordat u importeert naar de app Notities, stuurt u het .enex-bestand eerst via e-mail naar uzelf of bewaart u het vanaf uw computer in iCloud Drive.

Met de Mail-app

Een notitie importeren met Mail

1. Open Mail en tik op de e-mail met het bestand dat u in Notities wilt importeren.
  2. Houd uw vinger op het bestand, tik op 'Deel' en tik vervolgens op 'Notities'.
  3. Wanneer het bestand is gedownload, ziet u een bevestigingsbericht. Tik op 'Importeer notities'.

Met de Bestanden-app

Een notitie importeren met de Bestanden-app

1. Open de Bestanden-app en ga naar het bestand dat u in Notities wilt importeren.
  2. Houd uw vinger op het bestand, tik op 'Deel' en tik vervolgens op 'Notities'.
  3. Wanneer het bestand is gedownload, ziet u een bevestigingsbericht. Tik op 'Importeer notities'.

Wanneer u de app Notities opent en de iCloud-notities selecteert, wordt er een nieuwe map weergegeven met de naam 'Geïmporteerde notities'. Als u Notities niet met iCloud gebruikt, wordt de nieuwe map weergegeven in de notities onder 'Op mijn apparaat'.

Als u iCloud niet gebruikt en als u 'Op mijn apparaat' niet hebt, krijgt u een waarschuwing wanneer u op 'Zet in Notities' tikt.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.