Meer dan één Apple Watch met de iPhone gebruiken

U kunt meerdere Watches koppelen met de iPhone, zodat u verschillende Watches kunt dragen die passen bij wat u doet en waar u naartoe gaat.

Een nieuwe Apple Watch toevoegen

Volg deze stappen om meer dan één Apple Watch te koppelen met de iPhone:

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  2. Tik op uw Watch bovenin het scherm.
  3. Tik op 'Koppel nieuwe Watch'.

4. Volg de stappen om de nieuwe Watch en de iPhone te koppelen. U kunt uw Watch instellen als nieuw of een reservekopie van een andere Watch gebruiken.

Elke Watch heeft zijn eigen instellingen; u kunt dus elke Watch aanpassen met verschillende apps, snelle blikken en wijzerplaten. Als u bijvoorbeeld een kaart toevoegt aan Apple Pay of een app installeert op een van de Watches, wordt deze niet automatisch op al uw Watches weergegeven.

U kunt meer dan één Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) of Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) koppelen, maar niet alle aanbieders ondersteunen meerdere tegelijk actieve mobiele abonnementen. Neem contact op met uw aanbieder voor meer informatie.

Wisselen tussen Watches

Er kan maar één Apple Watch tegelijk actief zijn. Om van Watch te wisselen, doet u de huidige Watch af, doet u een andere om, tilt u uw pols omhoog of beweegt u uw arm. watchOS ondersteunt niet het dragen van twee Apple Watches tegelijk en het is ook niet mogelijk om Watches te delen tussen meerdere gebruikers tegelijk.

De Watches delen de informatie van Activiteit en Work-out, zodat uw vooruitgang automatisch wordt bijgewerkt nadat u van Watch hebt gewisseld. Als u een andere Apple Watch draagt tijdens een work-out, kunt u nog steeds al uw stappen en uw punten voor staan en beweging van die dag zien. Afhankelijk van hoeveel informatie moet worden gesynchroniseerd, kan het een minuut duren voordat u uw vooruitgang ziet.

'Wissel automatisch' gebruiken

Wanneer 'Wissel automatisch' is ingeschakeld, wisselt de iPhone automatisch Watches voor u wanneer u een andere Apple Watch omdoet. Als u zelf wilt kiezen wanneer u wisselt, in plaats van automatisch te wisselen, kunt u 'Wissel automatisch' uitschakelen. Zo wijzigt u de instelling:

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  2. Tik op de Apple Watch en schakel 'Wissel automatisch' uit of in.

Als u 'Wissel automatisch' uitschakelt, moet u de iPhone laten weten welke Watch u wilt gebruiken: tik in de Apple Watch-app op uw Watch bovenin het scherm en tik op de Watch die u draagt, zodat er vinkje naast komt te staan.

Een Apple Watch verwijderen en loskoppelen

Als u een Watch wilt verwijderen, opent u de Apple Watch-app op de iPhone en tikt u op de tab 'Mijn Watch'. Selecteer vervolgens een Apple Watch, tik op infosymbool en koppel de Watch los.

Hulp krijgen

Om de verbinding tussen de apparaten te controleren, opent u de Apple Watch-app op de iPhone en tikt u op de Watch. U ziet dan vinkje naast de Apple Watch die u draagt. Meer informatie over hoe de Apple Watch en iPhone verbinding maken.

Als de informatie van Activiteit en Work-out niet wordt bijgewerkt nadat u hebt gewisseld tussen Watches, houdt u de iPhone en Apple Watch dicht bij elkaar tot de vooruitgang is bijgewerkt.

Als u 'Activeer scherm bij pols optillen' of 'Draagdetectie' uitschakelt in de Apple Watch-app op de iPhone, werkt 'Wissel automatisch' mogelijk niet. Als het niet werkt, schakelt u 'Wissel automatisch' uit en laat u de iPhone weten wanneer u van Watch wilt wisselen: open de Apple Watch-app op de iPhone, tik op de tab 'Mijn Watch', tik op de Watch en kies de Watch die u draagt.