QuickTime 7 voor Windows verwijderen

Als u QuickTime 7 niet langer nodig hebt, kunt u het als volgt verwijderen van uw pc.

Voordat u het programma verwijdert

Als u een QuickTime 7 Pro-registratiecode gebruikt, moet u deze opslaan voordat u QuickTime 7 verwijdert. U kunt de code vinden in het tabblad Registreer van QuickTime Player-voorkeuren (Wijzig > Voorkeuren).

Als u niet zeker weet of QuickTime vereist is voor een programma, neemt u contact op met de ontwikkelaar van het programma. De meeste recente mediagerelateerde programma’s voor Windows – waaronder iTunes–10.5 of hoger – gebruiken QuickTime niet langer om moderne media-indelingen af te spelen. Deze programma’s spelen de media rechtstreeks af of gebruiken de media-ondersteuning die is geïntegreerd in Windows.

Indien aanwezig wordt de verouderde QuickTime 7-webplug-in tegelijk met QuickTime 7 verwijderd. Websites maken steeds meer gebruik van de HTML5-internetstandaard voor betere videoweergave in allerlei browsers en op allerlei apparaten zonder aanvullende software of plug-ins. Door verouderde browserplug-ins te verwijderen, verbetert u de beveiliging van uw pc.

Verwijderen

Verwijder QuickTime 7 vanuit het configuratiescherm zoals u zou doen met andere programma’s op uw pc. Wanneer u de instructies van Microsoft voor het verwijderen van programma’s volgt, kiest u QuickTime 7 als het programma dat u wilt verwijderen.

Of gebruik Windows Search om QuickTime verwijderen te zoeken om het proces op die manier te starten.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.