Over iCloud-fotobibliotheek en Mijn fotostream

Met iCloud-fotobibliotheek en Mijn fotostream kunt u uw foto's op uw Apple apparaten en uw pc zetten. Maar wat is nou precies het verschil? Lees hier meer over beide functies zodat u kunt bepalen welke voor u de beste is.

Waar u toegang hebt tot uw foto's

Met deiCloud-fotobibliotheek en Mijn fotostream* worden uw foto's automatisch geüpload zodat u ze zowel thuis als onderweg kunt bekijken. De iCloud-fotobibliotheek uploadt ook uw video's en houdt bovendien al uw bewerkingen up-to-date. U kunt uw collectie op deze apparaten openen wanneer u inlogt bij iCloud met uw Apple ID.

iCloud-fotobibliotheek

• Mac
  • iPhone
  • iPad
  • iPod touch
  • Windows-computer
  • Apple TV (4e generatie)
  • Apple Watch
  • iCloud.com

Mijn fotostream

• Mac
  • iPhone
  • iPad
  • iPod touch
  • Windows-computer
  • Apple TV (4e generatie)

Welke bestandstypen naar iCloud worden geüpload

iCloud-fotobibliotheek en Mijn fotostream uploaden uw collectie naar iCloud zodra uw apparaat verbinding heeft met internet en de batterij is opgeladen. iCloud uploadt de volgende bestandstypen.

iCloud-fotobibliotheek

• JPEG
  • TIFF
  • PNG
  • HEIF
  • RAW**
  • HEVC
  • GIF
  • MP4

Mijn fotostream

• JPEG
  • TIFF
  • PNG
  • de meeste RAW-structuren

Hoe uw foto's worden bewaard

Wanneer u zich aanmeldt voor iCloud, krijgt u automatisch 5 GB gratis opslag. Als u een grote collectie hebt in iCloud-fotobibliotheek en meer opslagruimte nodig hebt, kunt u extra opslagruimte kopen vanaf USD 0,99 per maand voor 50 GB. Als u een abonnement neemt voor 200 GB of meer, kunt u de opslagruimte delen met uw gezin. Lees meer over de prijzen voor iCloud-opslag in uw land of regio.

iCloud-fotobibliotheek

• Gebruikt uw iCloud-opslag.
  • Zolang u genoeg ruimte hebt in iCloud, kunt u zo veel foto's en video's bewaren als u wilt.
  • Bewaard in de oorspronkelijke bestandsstructuur met volledige resolutie.
  • U kunt 'Optimaliseer opslag' inschakelen en ruimte op het apparaat besparen.
  • Wijzigingen worden bewaard in iCloud en blijven up-to-date op uw Apple apparaten.

Mijn fotostream

• Telt niet mee als gebruikte iCloud-opslag.
  • Uploadt de afgelopen 30 dagen en maximaal 1000 foto's.
  • Downloadt naar uw iPhone, iPad en iPod touch met een lagere resolutie. Op een Mac of pc worden uw foto's in volledige resolutie gedownload.
  • Aangebrachte wijzigingen worden niet op al uw apparaten doorgevoerd.

* Als u onlangs een Apple ID hebt aangemaakt, is Mijn fotostream mogelijk niet beschikbaar. Gebruik de iCloud-fotobibliotheek om uw foto's en video's in iCloud te bewaren.
** iCloud-fotobibliotheek bewaart alle RAW-foto's met ingebedde JPEG's in de originele structuur. U kunt miniaturen op de Mac zien of ze downloaden en wijzigen op de Mac of pc.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.