CarPlay gebruiken met een iPhone

CarPlay biedt een slimmere en veiligere manier om uw iPhone in de auto te gebruiken, zodat u uw aandacht op de weg kunt houden. Wanneer u uw iPhone met CarPlay verbindt, kunt u onder andere routebeschrijvingen opvragen, telefoongesprekken voeren, berichten versturen en ontvangen en naar muziek luisteren.

Vanaf iOS 13 biedt het CarPlay-dashboard een eenvoudiger zicht op de weg. Het nieuwe dashboard biedt u één plek om Kaarten, audioregelaars en Siri-suggesties bij te houden, waardoor u eenvoudig toegang hebt tot zaken als uw Agenda-afspraken. U kunt het dashboard ook gebruiken om uw HomeKit-accessoires te bedienen, zoals deuropeners.

Controleer of CarPlay in uw land of regio wordt ondersteund en of uw auto CarPlay ondersteunt. Als u niet zeker weet of uw auto CarPlay ondersteunt, neemt u contact op met de voertuigfabrikant.

CarPlay configureren

1. Start uw auto en controleer of Siri is ingeschakeld.
  2. Verbind uw iPhone met de auto:
    • Als uw auto CarPlay via een USB-kabel ondersteunt, sluit u de iPhone aan op de USB-poort van uw auto. De USB-poort kan zijn voorzien van een CarPlay- of smartphonesymbool.
    • Als uw auto draadloze CarPlay ondersteunt, houdt u de spraakbedieningsknop op het stuur ingedrukt. Zorg dat de stereo in de draadloze modus of Bluetooth-modus staat. Ga vervolgens op uw iPhone naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'CarPlay', tik op 'Beschikbare auto's' en selecteer uw auto. Raadpleeg de handleiding van uw auto voor meer informatie.

Meer informatie over CarPlay en veilig rijden en navigeren.

Siri gebruiken om CarPlay te bedienen

Afhankelijk van uw auto zijn er twee manieren waarop u Siri kunt gebruiken om CarPlay te bedienen:

• Houd de spraakbedieningsknop op het stuur ingedrukt. Stel Siri vervolgens een vraag of vraag Siri om iets te doen.
  • Houd de thuisknop van het CarPlay-dashboard of de CarPlay-thuisknop op het aanraakscherm ingedrukt. Stel Siri vervolgens een vraag of vraag Siri om iets te doen.

Siri geeft ook suggesties in CarPlay voor wat u mogelijk wilt gaan doen, zoals rijden naar uw volgende vergadering. Siri-suggesties en CarPlay werken naadloos samen om uw favoriete apps binnen handbereik te houden.

Als u voor HomeKit geschikte accessoires hebt, zoals een garagedeuropener, kunt u de Siri-suggesties gebruiken die op het CarPlay-dashboard verschijnen, of eenvoudig aan Siri vragen om dingen te doen, bijvoorbeeld 'Open de garagedeur', wanneer u in de buurt van uw huis komt.

De ingebouwde regelaars van uw auto gebruiken om CarPlay te bedienen

Auto's met ondersteuning voor CarPlay hebben gewoonlijk ingebouwde regelaars, zoals een aanraakscherm, draaiknop of touchpad. Raadpleeg de handleiding van uw auto voor meer informatie over het bedienen van uw CarPlay-beeldscherm. U kunt ook Siri gebruiken om CarPlay te bedienen, zelfs als uw auto is uitgerust met ingebouwde regelaars.

Lees hier meer over de gangbare regelaars die worden gebruikt in auto's met ondersteuning voor CarPlay.

Uw CarPlay-apps ordenen

Als u CarPlay gebruikt, worden de beschikbare apps op het beeldscherm in uw auto weergegeven. Als u de apps op uw iPhone wilt toevoegen, verwijderen of ordenen:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' en tik op 'CarPlay'.
  2. Selecteer uw auto. Tik vervolgens op 'Pas aan'.
  3. Gebruik de knoppen 'Voeg toe'  of 'Verwijder'  om apps toe te voegen of te verwijderen. Tik op een app en versleep deze om de volgorde te wijzigen waarin de apps verschijnen.

De volgende keer dat uw iPhone verbinding maakt met CarPlay, moeten de apps in de nieuwe volgorde verschijnen op het beeldscherm. Alleen apps die CarPlay ondersteunen worden weergegeven op het beeldscherm.

Hulp nodig?

Probeer contact op te nemen met de ontwikkelaar als u een probleem hebt met een app van derden. Als CarPlay niet werkt zoals verwacht, leest u hier wat u moet doen.