CarPlay gebruiken met een iPhone

Bepaalde automodellen en stereo's ondersteunen CarPlay, een veiligere manier om de iPhone in de auto te gebruiken.

Hoe werkt CarPlay?

Bij CarPlay worden de dingen die u tijdens de rit met uw iPhone wilt doen, op het ingebouwde beeldscherm van de auto weergegeven. Wanneer u uw iPhone met CarPlay verbindt, kunt u routebeschrijvingen opvragen, telefoongesprekken voeren, berichten versturen en ontvangen, naar muziek luisteren, en meer. CarPlay gebruikt de contacten op uw iPhone om u te helpen bij het voeren van telefoongesprekken, het versturen van tekstberichten en het vinden van bestemmingen.

CarPlay gebruikt Siri-stembediening, zodat u tijdens het autorijden kunt vragen wat u wilt en op de weg kunt blijven letten. CarPlay werkt zelfs met het ingebouwde aanraakscherm en de regelaars en knoppen van uw auto.

CarPlay configureren

Volg deze stappen om aan de slag te gaan:

1. Zorg dat u in een gebied bent waarin CarPlay wordt ondersteund en dat uw auto CarPlay ondersteunt.
  2. Start uw auto en controleer of Siri is ingeschakeld.
  3. Verbind uw iPhone met de auto:
    • Als uw auto CarPlay via een USB-kabel ondersteunt, sluit u de iPhone aan op de USB-poort van uw auto. De USB-poort kan zijn voorzien van een CarPlay- of smartphonesymbool.
    • Als uw auto draadloos CarPlay ondersteunt, houdt u de spraakbedieningsknop op het stuur ingedrukt. Zorg dat de stereo in de draadloze modus of Bluetooth-modus staat. Ga vervolgens op uw iPhone naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'CarPlay', tik op 'Beschikbare auto's' en selecteer uw auto. Raadpleeg de handleiding van uw auto voor meer informatie.

Meer informatie over CarPlay en veilig rijden en navigeren.

Siri met CarPlay gebruiken

Als uw auto CarPlay of Siri Eyes Free ondersteunt, houdt u de spraakbedieningsknop op uw stuur ingedrukt en zegt u tegen Siri wat u nodig hebt. Raadpleeg de handleiding van uw auto of stereo als u niet zeker weet waar de spraakbedieningsknop zich bevindt.

CarPlay-apps verwijderen of rangschikken

Als u CarPlay gebruikt, worden de beschikbare apps op het beeldscherm in uw auto weergegeven. Apps toevoegen, verwijderen of anders rangschikken dan op uw iOS-apparaat:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' en tik op 'CarPlay'.
  2. Selecteer uw auto.
  3. Gebruik het toevoeg- of verwijdersymbool om apps toe te voegen of te verwijderen. Tik op een app en versleep deze om de volgorde van de symbolen te wijzigen.

Alleen apps die CarPlay ondersteunen worden weergegeven. Probeer contact op te nemen met de ontwikkelaar als u een probleem hebt met een app van derden.

Hulp krijgen

Als CarPlay niet werkt zoals verwacht, controleert u of de nieuwste versie van iOS op uw iPhone is geïnstalleerd. Nadat uw iPhone is bijgewerkt, voert u de volgende stappen uit en probeert u CarPlay na elke stap opnieuw te gebruiken:

1. Zoek naar het CarPlay-logo op het beeldscherm van uw auto als CarPlay niet automatisch wordt geactiveerd.
  2. Herstart de iPhone en de auto.
  3. Controleer of Siri is ingeschakeld.
  4. Als uw iPhone niet door CarPlay wordt gedetecteerd, controleert u of er geen beperkingen voor CarPlay zijn ingesteld. Ga naar 'Instellingen' > 'Schermtijd' > 'Materiaal en privacy', tik op 'Toegestane apps' en controleer of 'CarPlay' is ingeschakeld.
  5. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'CarPlay' en tik op 'Vergeet deze auto'.
  6. Verbinding controleren:
    • Als u een bedrade verbinding gebruikt, probeert u met een andere USB-kabel opnieuw verbinding te maken via een andere USB-poort (indien beschikbaar).
    • Als u een draadloze verbinding gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'Vliegtuigmodus' en schakelt u de vliegtuigmodus in. Schakel de vliegtuigmodus niet in vanuit het bedieningspaneel.
  7. Installeer zo nodig firmware-updates. Raadpleeg de handleiding van uw auto voor meer informatie.

Neem contact op met Apple Support als u nog steeds geen verbinding kunt maken met CarPlay.