CarPlay instellen met een iPhone

U kunt bij bepaalde auto's en stereo's CarPlay gebruiken voor routebeschrijvingen, telefoongesprekken, het versturen en ontvangen van berichten en meer.

U hebt een iPhone 5 of nieuwer nodig om CarPlay te gebruiken. Controleer ook of u zich bevindt in een gebied waar CarPlay wordt ondersteund en of Siri is ingeschakeld. Om Siri in te schakelen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Siri en zoeken'.

CarPlay instellen

1. Controleer of uw auto of autoradio CarPlay ondersteunt.
  2. Sluit uw iPhone aan op de USB-poort van CarPlay. De USB-poort kan zijn gelabeld met een CarPlay- of smartphonesymbool. Als het CarPlay-beginscherm niet wordt weergegeven, selecteert u het CarPlay-symbool op het scherm van de auto.
    • Als uw auto CarPlay via een bekabelde oplossing ondersteunt, sluit u de iPhone aan op de USB-poort van uw auto. De USB-poort kan zijn gelabeld met een CarPlay- of smartphonesymbool.
    • Als uw auto draadloze CarPlay ondersteunt, houdt u de stembedieningsknop op het stuur ingedrukt om CarPlay te configureren. Of u zet de auto in de draadloze of Bluetooth-koppelingsmodus. Ga vervolgens op uw iPhone naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'CarPlay' > 'Beschikbare auto's' en selecteer uw auto. Raadpleeg de handleiding van uw auto voor meer informatie.
  3. Zorg ervoor dat de motor van uw auto loopt.
  4. Als u iets nodig hebt, vraagt u het aan Siri. Dit kunt u op een aantal manieren doen:
    • Druk op de stembedieningsknop op uw stuur als uw auto deze heeft. Zeg dan wat u nodig hebt.
    • Als u een aanraakscherm hebt, houdt u de thuisknop in CarPlay ingedrukt totdat Siri wordt weergegeven op het scherm van de auto. Zeg dan wat u nodig hebt.

Hulp krijgen

Als CarPlay niet werkt zoals verwacht, kunt u het volgende controleren. Probeer CarPlay na elke stap opnieuw te gebruiken.

1. Zorg dat Siri is ingeschakeld.
  2. Herstart de iPhone en de auto. Afhankelijk van uw auto ziet u het beginscherm van CarPlay wanneer u de auto opstart. Als dit niet zo is, zoekt u het logo van CarPlay op het scherm van de auto.
  3. Sluit uw iPhone indien mogelijk aan op een andere USB-poort in uw auto.
  4. Probeer een andere Lightning-naar-USB-kabel. Controleer of de kabel is gecertificeerd.
  5. Werk bij naar de nieuwste iOS-versie.
  6. Bekijk de handleiding van uw auto voor hulp. Mogelijk moet u firmware-updates installeren voor uw stereo.

Meer informatie over CarPlay en veilig rijden en navigeren.