Als u fout 53 ziet wanneer u uw iPhone of iPad bijwerkt of herstelt

Meer informatie over fout 53 en wat u moet doen wanneer deze fout op uw computer wordt weergegeven.

Over fout 53

Als u uw iPhone of iPad probeert bij te werken of te herstellen via de Finder in macOS Catalina 10.15, via iTunes in macOS Mojave 10.14 of ouder, of via een pc, krijgt u mogelijk fout 53 te zien op uw computer.

Voor gebruikers die fout 53 krijgen, heeft Apple een update voor iOS 9.3 uitgebracht waarmee u uw apparaat kunt herstellen via uw Mac of pc. Volg de stappen in dit artikel om uw apparaat te herstellen zodat u het weer kunt gebruiken. Als u hebt moeten betalen voor een vervanging van het apparaat buiten de garantie vanwege fout 53, kunt u contact opnemen met Apple Support om een verzoek om terugbetaling te doen.

Wat u moet doen

1. Als u iTunes gebruikt op uw Mac of pc, sluit u iTunes af.
  2. Als uw apparaat is gekoppeld aan uw computer, ontkoppelt u het.
  3. Zorg ervoor dat uw Mac de meest recente software-updates heeft. Als u iTunes gebruikt, zorgt u ervoor dat uw apparaat de nieuwste versie van iTunes heeft.
  4. Sluit uw apparaat aan op uw computer met een USB-kabel.
  5. Zoek het apparaat op uw computer.
  6. Wanneer u de optie ziet om te herstellen of bij te werken, klikt u op 'Werk bij'. Uw computer probeert de software opnieuw te installeren en uw apparaat te herstellen zonder uw gegevens te wissen.1
  7. Als u niet voorbij het scherm met het Apple logo komt, start u het apparaat geforceerd opnieuw op2. Wanneer u de optie ziet om te herstellen of bij te werken, klikt u op 'Herstel'.
  8. Wanneer u het scherm 'Hallo' van uw apparaat ziet, volgt u de stappen op het scherm om het apparaat te configureren.
  9. Als Touch ID op uw apparaat niet werkte voordat u fout 53 aantrof, werkt deze functie nog steeds niet nadat u uw apparaat hebt bijgewerkt of hersteld. Neem contact op met Apple Support voor meer informatie over serviceopties voor Touch ID.

1. Als het herstellen niet kan worden voltooid en u een andere foutcode ziet dan 53, leest u hier wat u moet doen.
  2. Als u een apparaat geforceerd opnieuw wilt opstarten, houdt u de sluimerknop en de thuisknop of zijknoppen tegelijkertijd ingedrukt totdat u het Apple logo weer ziet.