Als u fout 53 ziet wanneer u uw iPhone of iPad bijwerkt of herstelt

Meer informatie over fout 53 en wat u moet doen wanneer deze fout op uw computer wordt weergegeven.

Over fout 53

Als u uw iPhone of iPad probeert bij te werken of te herstellen via de Finder in macOS Catalina 10.15 of hoger, via iTunes in macOS Mojave 10.14 of lager, of via een pc, krijgt u mogelijk fout 53 te zien op uw computer.

Voor gebruikers die fout 53 hebben gekregen vóór februari 2016, heeft Apple een update voor iOS 9.3 uitgebracht waarmee het apparaat kan worden hersteld via een Mac of pc. Volg de stappen in dit artikel om uw apparaat te herstellen zodat u het weer kunt gebruiken. Als u hebt moeten betalen voor een vervanging van het apparaat buiten de garantie vanwege fout 53, kunt u contact opnemen met Apple Support om een verzoek om terugbetaling te doen.

Wat u moet doen

1. Zorg ervoor dat uw Mac de meest recente software-updates heeft. Als u iTunes gebruikt, zorgt u ervoor dat uw apparaat de nieuwste versie van iTunes heeft.
  2. Sluit uw apparaat aan op uw computer met een USB-kabel.
  3. Zoek het apparaat op uw computer.
  4. Wanneer u de optie ziet om te herstellen of bij te werken, klikt u op 'Werk bij'. Uw computer probeert de software opnieuw te installeren en uw apparaat te herstellen zonder uw gegevens te wissen.1
  5. Als u niet voorbij het scherm met het Apple logo komt, start u het apparaat geforceerd opnieuw op2. Wanneer u de optie ziet om te herstellen of bij te werken, klikt u op 'Herstel'.
  6. Wanneer u het scherm 'Hallo' van uw apparaat ziet, volgt u de stappen op het scherm om het apparaat te configureren.
  7. Als Touch ID op uw apparaat niet werkte voordat u fout 53 aantrof, werkt deze functie nog steeds niet nadat u uw apparaat hebt bijgewerkt of hersteld. Neem contact op met Apple Support voor meer informatie over serviceopties voor Touch ID.

Als u fout 53 krijgt bij de installatie van iOS 9.3 of hoger, controleert u of uw computer wel kan communiceren met de servers van Apple, of probeert u een andere computer.

1. Als het herstellen niet kan worden voltooid en u een andere foutcode ziet dan 53, leest u hier wat u moet doen.
2. U start een apparaat geforceerd opnieuw op door de sluimerknop en de thuisknop of zijknop tegelijkertijd ingedrukt te houden tot u het Apple logo weer ziet.