De betaalkaarten die je gebruikt met Apple Pay, wijzigen of verwijderen

Je kunt je standaardkaart wijzigen, een kaart uit Apple Wallet verwijderen of de factuur- en contactgegevens bijwerken die Apple Pay gebruikt voor in-app- en online aankopen.

Je standaardkaart wijzigen

De eerste betaalkaart die je op een apparaat aan Apple Wallet toevoegt, wordt je standaardkaart voor dat apparaat. Je kunt je standaardkaart wijzigen wanneer je meer kaarten toevoegt.

De standaardkaart voor Apple Pay wijzigen op een iPhone

1. Open de Wallet-app.

2. Houd je vinger op de betaalkaart die je als standaardkaart wilt instellen.

3. Sleep de kaart vóór je andere kaarten.

De standaardkaart voor Apple Pay wijzigen op een Apple Watch

1. Open op de iPhone de Apple Watch-app.

2. Tik op het tabblad 'Mijn Watch' op 'Wallet en Apple Pay'.

3. Tik onder 'Transactievoorkeuren' op 'Standaardkaart'.

4. Tik op een kaart om deze in te stellen als je standaardkaart.

De standaardkaart voor Apple Pay wijzigen op een Mac, iPad of Apple Vision Pro

1. Open de instellingen voor 'Wallet en Apple Pay' op het apparaat.

• Ga op je Mac met Touch ID naar 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren') > 'Wallet en Apple Pay'.

• Ga op je iPad of Vision Pro naar 'Instellingen' > 'Wallet en Apple Pay'.

2. Selecteer een nieuwe standaardkaart.

• Kies op je Mac met Touch ID een kaart in het menu.

• Scrol op je iPad of Vision Pro omlaag naar 'Transactievoorkeuren', tik op 'Standaardkaart' en kies een kaart.

Een kaart van je apparaat verwijderen

Je kunt een betaalkaart of creditcard van je apparaat verwijderen.

Een betaalkaart verwijderen op een iPhone

1. Tik in de Wallet-app op de kaart die je wilt verwijderen.

2. Tik op de knop 'Meer'knop 'Meer' en daarna op 'Kaartgegevens'het symbool 'Kaartgegevens'.*

3. Scrol omlaag en tik op 'Verwijder kaart'.

* In iOS 15 en ouder is de optie 'Kaartgegevens' niet beschikbaar.

Een betaalkaart verwijderen op een iPad of Apple Vision Pro

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Wallet en Apple Pay'.

2. Tik op de kaart die je wilt verwijderen.

3. Tik op 'Verwijder kaart'.

* In iPadOS 15 en ouder is de optie 'Kaartgegevens' niet beschikbaar.

Een betaalkaart verwijderen op een Apple Watch

1. Tik op je Apple Watch op de Wallet-app.

2. Tik op de kaart die je wilt verwijderen.

3. Scrol omlaag en tik op 'Verwijder'.

Een betaalkaart verwijderen op een Mac met Touch ID

1. Ga naar 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren') > 'Wallet en Apple Pay'.

2. Klik op de kaart die je wilt verwijderen.

3. Klik op de knop 'Verwijder'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

Apple Pay-gegevens bijwerken

Wanneer je facturerings- en contactgegevens voor een betaalkaart invoert in Apple Wallet, bewaart Apple Pay de gegevens en gebruikt het deze wanneer je online en in apps aankopen doet.

Apple Pay-factureringsgegevens bijwerken

• iPhone: Tik in de Wallet-app op een kaart > de knop 'Meer'knop 'Meer' > 'Kaartgegevens'het symbool 'Kaartgegevens' > 'Factuuradres'.*

• Apple Watch: tik in de Apple Watch-app op je iPhone op 'Wallet en Apple Pay' > '[je kaart]' > Factuuradres.

• iPad en Vision Pro: tik in 'Instellingen' op 'Wallet en Apple Pay' > '[je kaart]' > 'Factuuradres'.

• Mac met Touch ID: klik in 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren') op 'Wallet en Apple Pay' > '[je kaart]' > het menu 'Factuuradres'.

* In iOS 15 en iPadOS 15 en ouder is de optie 'Kaartgegevens' niet beschikbaar.

Apple Pay-contactgegevens bijwerken

• iPhone: ga naar 'Instellingen' > 'Wallet en Apple Pay' > scrol omlaag naar 'Transactievoorkeuren' en werk je bezorgadres, e-mailadres en telefoonnummer bij.

• Apple Watch: tik in de Apple Watch-app op je iPhone, tik op 'Wallet en Apple Pay' > scrol omlaag naar 'Transactievoorkeuren' en werk je bezorgadres, e-mailadres en telefoonnummer bij.

• iPad en Vision Pro: ga naar 'Instellingen' > 'Wallet en Apple Pay' > scrol omlaag naar 'Transactievoorkeuren' en werk je bezorgadres, e-mailadres en telefoonnummer bij.

• Mac met Touch ID: ga in 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren') naar 'Wallet en Apple Pay' > klik op 'Contact en bezorging' en werk je bezorgadres, e-mailadres en telefoonnummer bij.

Je Apple Pay-kaartnummer en vervaldatum bijwerken

Met Apple Pay heeft je betaalkaart een uniek apparaatrekeningnummer dat wordt gebruikt om betalingen te verwerken en een vervaldatum die is gekoppeld aan dat apparaatrekeningnummer.

Als je kaart verloopt of je op een andere manier een nieuwe kaart krijgt:

• Het kaartnummer en de vervaldatum die aan het apparaatrekeningnummer zijn gekoppeld, moeten automatisch worden bijgewerkt.

• Als de kaartverstrekker geen ondersteuning biedt voor deze updates, moet je de kaart wellicht verwijderen en opnieuw toevoegen.

Als je apparaat is zoekgeraakt of gestolen

Als je apparaat is zoekgeraakt of gestolen, heeft Apple Pay beveiligingsfuncties om ervoor te zorgen dat andere mensen Apple Pay niet op je apparaat kunnen gebruiken.

• Als je Apple Pay gebruikt, moet je elke aankoop autoriseren met Face ID, Touch ID of je toegangscode.

• Als je draagdetectie op je Apple Watch hebt ingeschakeld, moet je je toegangscode invoeren telkens wanneer je de Apple Watch omdoet.

• Je kunt je apparaat als verloren opgeven. Hierdoor wordt Apple Pay automatisch uitgeschakeld op je apparaat.

• Je kunt ook je kaartverstrekker bellen om de kaarten in Apple Pay te blokkeren of te verwijderen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.