Als XAVC-S-media van een Sony-camera leeg verschijnt in iMovie voor Mac

Als de XAVC-S-opnamen tijdens het afspelen in iMovie leeg of zwart zijn, zorgt u ervoor dat iMovie up-to-date is. Importeer vervolgens de gerelateerde fragmenten vanaf de camera.

In iMovie voor Mac wordt videomateriaal dat vanaf sommige Sony-camera's is geïmporteerd, mogelijk weergegeven als een algemene miniatuur of afgespeeld als een zwart scherm zonder audio. Dit kan gebeuren wanneer de opnamen zijn gemaakt in 100fps of 120fps (frames per second). Als u dit type video wilt gebruiken, controleert u op iMovie-updates en importeert u vervolgens dezelfde fragmenten vanaf de camera als onderdeel van een nieuwe activiteit.

Controleren op iMovie-updates

Volg deze stappen om er zeker van te zijn dat u iMovie 10.1 of hoger gebruikt.

1. Open iMovie.
  2. Kies 'iMovie' > 'Over iMovie' om te zien welke versie van iMovie u gebruikt.

Als u een oudere versie van iMovie 10 gebruikt, werkt u deze bij vanaf het paneel Updates van de Mac App Store.

De opnamen opnieuw importeren

Als u iMovie 10.1 of hoger gebruikt, kunt u de opnamen in 100fps of 120fps opnieuw importeren, zodat deze correct worden afgespeeld.

1. Sluit het apparaat op de Mac aan.
  2. Klik op de knop 'Importeer' in de knoppenbalk om het importvenster te openen. Als u de knop 'Importeer' niet ziet, klikt u eerst op de knop 'Media' in de knoppenbalk en vervolgens op de knop 'Importeer'.
  3. Kies 'Importeer naar: Nieuwe activiteit'.
  4. Typ een naam voor de nieuwe activiteit en klik op 'OK'.
  5. Command-klik op elk fragment dat u wilt importeren. Klik vervolgens op 'Importeer selectie' of 'Importeer alles'.

Het importvenster wordt gesloten en de fragmenten verschijnen in de activiteit. De opnieuw geïmporteerde opnamen worden nu afgespeeld zonder lege of zwarte frames.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.