De bibliotheekstatus in Foto's voor macOS controleren

Foto's voor macOS biedt gedetailleerde informatie over de fotobibliotheek, zoals het aantal foto's en video's dat deze bevat, wanneer de bibliotheek voor het laatst is bijgewerkt met iCloud-fotobibliotheek en meer.

De bibliotheekstatus zien

U vindt de bibliotheekstatus onder in de fotoweergave, onder de nieuwste afbeeldingen. Klik boven in het venster of in de navigatiekolom (als deze wordt weergegeven) op het tabblad 'Foto's' om de fotoweergave te zien.

Wat u in de bibliotheekstatus ziet

Op de bovenste regel van de bibliotheekstatus ziet u altijd hoeveel foto's en video's de bibliotheek bevat.

De onderste regel is slechts zichtbaar als u de iCloud-fotobibliotheek hebt ingeschakeld. Deze geeft een vergelijking van de fotobibliotheek op de Mac met de inhoud van de iCloud-fotobibliotheek.

Laatst bijgewerkt op

Het eerste deel ('Zojuist bijgewerkt') geeft aan wanneer de bibliotheek op de Mac voor het laatst is bijgewerkt met iCloud-fotobibliotheek.

Onderdelen alleen op deze Mac

Het tweede deel ('3 onderdelen alleen op deze Mac') verschijnt als de bibliotheek op de Mac referentiefoto's of -video's bevat. Onderdelen waarnaar wordt verwezen, worden niet geüpload naar iCloud-fotobibliotheek en zijn niet beschikbaar op andere apparaten. Volg deze stappen als u ze in de iCloud-fotobibliotheek wilt opnemen:

1. Maak een nieuwe slimme map aan door 'Archief' > 'Nieuw slim album' te kiezen.
  2. Geef het nieuwe album de naam 'Referentie' en stel de drie venstermenu's in op 'Foto - is - referentie'.
  3. Selecteer 'Referentie' in de linkse navigatiekolom. Kies 'Weergave' > 'Toon navigatiekolom' als u de navigatiekolom niet ziet.
  4. Druk op Command-A om alle foto's in het slimme album te selecteren en kies vervolgens 'Archief' > 'Verzamel'.

Hierdoor worden de referentiefoto's naar de Foto's-bibliotheek verplaatst en worden ze bijgewerkt met iCloud-fotobibliotheek.

Upload mislukt

Het derde deel ('2 onderdelen kunnen niet worden geüpload') verschijnt als de Mac foto's en video's bevat die niet naar de iCloud-fotobibliotheek zijn geüpload. Dit kunt u wellicht oplossen met de onderstaande stappen. Wijzigingen en trefwoorden die u op deze foto's hebt toegepast, gaan tijdens dit proces verloren:

1. Maak een nieuw slim album aan door 'Archief' > 'Nieuw slim album' te kiezen.
  2. Geef het slimme album de naam 'Upload mislukt' en stel de drie venstermenu's in op 'Foto - is - uploaden' naar 'iCloud-fotobibliotheek mislukt'.
  3. Selecteer 'Upload mislukt' in de linkse navigatiekolom. Kies 'Weergave' > 'Toon navigatiekolom' als u de navigatiekolom niet ziet.
  4. Druk op Command-A om alle foto's in het slimme album te selecteren en kies vervolgens 'Archief' > 'Exporteer' > 'Ongewijzigd origineel exporteren voor (#) foto's'.
  5. Kies in de volgende dialoogvensters de structuur van de bestandsnaam en de locatie voor de geëxporteerde foto's.
  6. Nadat de foto's zijn geëxporteerd, zorgt u ervoor dat alle foto's nog steeds zijn geselecteerd in het slimme album. Klik vervolgens rechts of Control-klik op een van de foto's en kies 'Verwijder (#) foto's' in het contextuele menu.
  7. Importeer de foto's opnieuw in de bibliotheek door 'Archief' > 'Importeer' te kiezen en de afbeeldingen te zoeken op de locatie die u in stap 5 hebt gekozen.

Nadat u de stappen hebt uitgevoerd, toont de bibliotheekstatus de voortgang van de upload van deze nieuwe, geïmporteerde foto's naar iCloud-fotobibliotheek.