De status van uw bibliotheek controleren in Foto's voor macOS

In de app Foto's vindt u een statusoverzicht van uw fotobibliotheek waarin te zien is hoeveel items deze bevat, wanneer deze voor het laatst is bijgewerkt met iCloud-foto's, enzovoort.

Statusinformatie over uw bibliotheek bekijken in Foto's

1. Selecteer 'Bibliotheek' in de navigatiekolom 'Foto's'.
  2. Klik op 'Alle foto's' in de werkbalk bovenaan het venster.
  3. Scrol naar de onderkant van het venster om de statusinformatie over uw bibliotheek te bekijken:
    • Het aantal foto's en video's in uw bibliotheek
    • Het aantal items dat zich alleen op deze Mac bevindt en niet beschikbaar is op uw andere apparaten, indien van toepassing
    • Wanneer uw bibliotheek voor het laatst is bijgewerkt met iCloud-foto's en de mogelijkheid om op 'Pauzeer' of 'Hervat' te klikken wanneer updates bezig zijn

Fotobibliotheekstatus

Als u 'Uploaden mislukt' ziet

Foto's telt alle items die niet kunnen worden geüpload naar iCloud-foto's als 'Uploaden mislukt'. Dit probleem kan mogelijk worden verholpen met de volgende stappen, maar eventuele bewerkingen of trefwoorden die u op de betreffende items hebt toegepast, gaan verloren.

1. Kies in de menubalk van Foto's de opties 'Archief' > 'Nieuw slim album'.
  2. Geef het slimme album de naam 'Uploaden mislukt' en stel de drie voorwaarden in op 'Foto', 'is' en 'Uploaden naar iCloud-foto's mislukt'. Klik op 'OK'.
    Opties voor het aanmaken van een slim album in Foto's
  3. Selecteer het album 'Uploaden mislukt' in de navigatiekolom.
  4. Druk op Command-A om alle items in het album te selecteren en kies vervolgens 'Archief' > 'Exporteer' > 'Exporteer ongewijzigd origineel voor [aantal] foto's'.
  5. Klik in de daaropvolgende dialoogvensters op 'Exporteer', kies een opslaglocatie en klik op 'Exporteer originelen'.
  6. Nadat de items zijn geëxporteerd, controleert u of ze allemaal nog steeds zijn geselecteerd in het album. Vervolgens kiest u 'Afbeelding' > 'Verwijder [aantal] foto's'.
  7. Klik op 'Verwijder' en vervolgens op 'OK'.
  8. Importeer de foto's nu weer terug naar uw bibliotheek: kies 'Archief' > 'Importeer' en kies vervolgens de foto's die u in stap 5 hebt geëxporteerd.

Als u 'onderdelen alleen op deze Mac' ziet

Als u Foto's configureert voor het gebruik van referentiebestanden (foto's en video's die buiten uw bibliotheek worden bewaard), telt Foto's deze bestanden als 'onderdelen alleen op deze Mac'. Als u deze items in uw bibliotheek wilt verzamelen, zodat ze kunnen worden geüpload naar iCloud-foto's en beschikbaar zijn voor uw andere apparaten, volgt u deze stappen:

1. Kies in de menubalk van Foto's de opties 'Archief' > 'Nieuw slim album'.
  2. Geef het slimme album de naam 'Referentiebestanden' en selecteer als voorwaarden 'Foto', 'is' en 'referentiebestand'. Klik op 'OK'.
  3. Selecteer het album 'Referentiebestanden' in de navigatiekolom.
  4. Druk op Command-A om alle items in het album te selecteren en kies vervolgens 'Archief' > 'Verzamel'.