Numbers-spreadsheets converteren naar pdf, Microsoft Excel en meer

U kunt ook Microsoft Excel-spreadsheets en andere bestandstypen openen in Numbers op een iPhone, iPad, iPod touch, een Mac of online op iCloud.com.

Numbers voor iOS

U kunt in Numbers werken met verschillende bestandsstructuren op uw iPhone, iPad of iPod touch. Bekijk welke structuren compatibel zijn met Numbers voor iOS.

Een Numbers-spreadsheet converteren in Numbers voor iOS

1. Open de spreadsheet en tik op symbool 'Meer'.
  2. Tik op 'Exporteer'.
    Scherm 'Meer' van Numbers voor iOS
  3. Kies een structuur voor uw spreadsheet.
  4. Kies hoe u uw spreadsheet wilt versturen, bijvoorbeeld via Mail of Berichten.

Een bestand openen in Numbers voor iOS

Als u een bestand, bijvoorbeeld een Microsoft Excel-spreadsheet, wilt openen in Numbers voor iOS, tikt u op het bestand in de spreadsheetbeheerder. Als u de spreadsheetbeheerder niet ziet, tikt u op 'Spreadsheets' (op een iPad) of op knop 'Documenten' (op een iPhone of iPod touch) en tikt u op het bestand dat u wilt openen. Als een bestand in het grijs wordt weergegeven, heeft het geen compatibele structuur.

U kunt in Numbers ook een bestand openen vanuit een andere app, zoals de Bestanden-app, of vanuit een e-mail:

1. Open de andere app en selecteer de spreadsheet of de bijlage.
  2. Tik op de knop voor delen.
  3. Tik op 'Kopieer naar Numbers'. Het originele bestand blijft intact.

Wanneer het bestand is geopend, ziet u mogelijk een bericht dat het bestand voor het laatst is gewijzigd in een andere app dan de nieuwste versie van Numbers voor iOS.Tik op 'Gereed' om het bestand te openen in Numbers.

Spreadsheets converteren en openen in Numbers voor Mac

U kunt met verschillende bestandsstructuren werken in Numbers voor Mac. Bekijk welke structuren compatibel zijn met Numbers voor Mac.

Een Numbers-spreadsheet converteren in Numbers voor Mac

1. Open de Numbers-spreadsheet die u wilt converteren.
  2. Selecteer 'Archief' > 'Exporteer naar'. Selecteer vervolgens de bestandsstructuur.
  3. In het venster dat wordt weergegeven, kunt u een andere structuur kiezen of eventuele andere opties configureren. U kunt bijvoorbeeld een wachtwoord vereisen om een geëxporteerde pdf te openen of de structuur kiezen voor een geëxporteerde Excel-spreadsheet.
  4. Klik op 'Volgende'.
  5. Geef een naam op voor het bestand en selecteer de map waarin u het wilt bewaren.
  6. Klik op 'Exporteer'.

Als u een bestand in een specifieke structuur wilt verzenden via Mail, Berichten, AirDrop of Notities, kiest u 'Deel' > 'Stuur een kopie'. Kies hoe u de spreadsheet wilt verzenden en kies een structuur.

Een bestand openen in Numbers voor Mac

Control-klik in de Finder op het bestand en kies 'Open met' > Numbers'. Als Numbers de enige spreadsheetapp op uw Mac is, kunt u gewoon dubbelklikken op het bestand.

Kies 'Archief' > 'Open' in de Numbers voor Mac-app, selecteer het bestand en klik op 'Open'. Als een bestand in het grijs wordt weergegeven, heeft het geen compatibele structuur.

Wanneer het bestand wordt geopend, ziet u een bericht dat de spreadsheet er anders uitziet. Numbers informeert u bijvoorbeeld wanneer lettertypen ontbreken. U ziet mogelijk ook waarschuwingen wanneer u spreadsheets opent die zijn aangemaakt in oudere versies van Numbers.

Numbers voor iCloud

Met Numbers voor iCloud kunt u uw bestanden openen, wijzigen en delen vanaf een ondersteunde browser op een Mac of pc. Bekijk welke structuren compatibel zijn met Numbers voor iCloud.

Een Numbers-spreadsheet converteren in Numbers voor iCloud

1. Log in bij iCloud.com met uw Apple ID.
  2. Klik op 'Numbers'.
  3. Klik in de spreadsheetbeheerder op knop 'Meer' voor het bestand dat u wilt converteren en kies 'Download een kopie'. Als de spreadsheet is geopend, klikt u op knop 'Tools' op de werkbalk en kiest u 'Download een kopie'.
  4. Kies een structuur voor de spreadsheet. Het bestand wordt gedownload naar de downloadlocatie van uw browser.

Een bestand openen in Numbers voor iCloud

1. Log in bij iCloud.com met uw Apple ID.
  2. Klik op 'Numbers'.
  3. Sleep het bestand dat u wilt uploaden naar de spreadsheetbeheerder in uw browser.Of klik op , selecteer het bestand en klik op 'Kies'.
  4. Dubbelklik op het bestand in de spreadsheetbeheerder.

Compatibiliteit van bestandsstructuren controleren

Structuren die u kunt openen in Numbers

U kunt de volgende bestandsstructuren openen in Numbers voor iOS, Numbers voor Mac en Numbers voor iCloud:

• Alle versies van Numbers
  • Microsoft Excel: Office Open XML (.xlsx) en Office 97 of hoger (.xls)
  • Comma Separated Values (CSV)
  • Door tabs gescheiden tekstbestanden

Structuren waarnaar u Numbers-spreadsheets kunt converteren

Numbers voor iOS:

• Microsoft Excel: Office Open XML (.xlsx)
  • Pdf
  • Comma Separated Values (CSV)

Numbers voor Mac:

• Numbers '09
  • Microsoft Excel: Office Open XML (.xlsx) en Office 97 of hoger (.xls)
  • Pdf
  • Comma Separated Values (CSV)

Numbers voor iCloud:

• Microsoft Excel: Office Open XML (.xlsx)
  • Pdf
  • Comma Separated Values (CSV)

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.