Vereenvoudigde gegevensinvoer in Numbers voor iPhone, iPad en iPod touch

Met Numbers voor iOS en iPadOS worden gegevens automatisch opgemaakt op basis van wat u invoert. Lees hoe u de opmaak wijzigt en gegevens via het toetsenbord invoert.

Numbers bevat een aantal verschillende toetsenborden om het invoeren van gegevens in uw spreadsheets zo makkelijk mogelijk te maken. U kunt uw iPhone, iPad of iPod touch ook een kwartslag draaien om uw gegevens in de liggende weergave te bewerken.

Wanneer u gegevens invoert, wordt de inhoud van de cel automatisch door Numbers herkend en op de juiste manier opgemaakt. Als u bijvoorbeeld 'EUR 100' invoert, past Numbers automatisch de opmaak voor valuta toe en verschijnt het numerieke toetsenbord wanneer u de cel bewerkt.

Als u de opmaak van een cel wilt wijzigen, tikt u op de cel die u wilt wijzigen en tikt u vervolgens op de knop 'Opmaak'  en daarna op 'Opmaak'. Tik op de gewenste opmaak voor de cel of tik op de knop 'Meer informatie'  om details van een opmaaktype te zien.

Toetsenbord voor tekstinvoer

iPad met geopende spreadsheet en alfabetisch toetsenbord voor tekstinvoer

Dit is het standaardtoetsenbord voor het invoeren van onder meer woorden, getallen en datums. Op een iPad kunt u ook gebruikmaken van de speciale gebarentoetsen om getallen en andere tekens in te voeren. Als u snel een cijfer of symbool wilt invoeren, sleept u omlaag op een toets en tilt u daarna uw vinger op.

Numeriek toetsenbord

iPad met geopende spreadsheet en numeriek toetsenbord

Tik op de knop 'Numeriek toetsenbord'  om getallen, bedragen en breuken in te voeren. Met dit toetsenbord kunt u ook een sterrenbeoordeling of aankruisvak invoegen en getallen in de wetenschappelijke E-notatie invoeren.

Toetsenborden voor datum, tijd en duur

iPad met geopende spreadsheet en toetsenborden voor datum, tijd en duur

Tik op de knop 'Datum-en-tijdtoetsenbord'  en vervolgens op de knop 'Datum en tijd' of 'Duur' om een toetsenbord op te roepen waarmee u snel datums en tijden kunt invoeren. Om een bestaande tijdwaarde aan te passen, gebruikt u de knoppen '-' en '+' boven het toetsenbord.

Toetsenbord voor formules

iPad met geopende spreadsheet en toetsenbord voor formules

Via het toetsenbord voor formules kunt u functies, getallen en symbolen toevoegen. Als er nog geen toetsenbord wordt weergegeven, tikt u op de knop 'Toon toetsenbord'  en vervolgens op de knop 'Toetsenbord voor formules'  om een formule te bewerken. Om snel een cijfer of symbool in te voeren op een iPad, sleept u omlaag op een toets en tilt u uw vinger op. Op de iPhone schakelt u het numerieke toetsenbord in. U kunt een symbool ook invoeren door op de desbetreffende symbooltoets boven het toetsenbord te tikken.