Over vereenvoudigde gegevensinvoer in Numbers voor iPhone, iPad en iPod touch

Met Numbers voor iOS en iPadOS worden gegevens automatisch opgemaakt op basis van wat u invoert. Lees hier hoe u de opmaak wijzigt en gegevens via het toetsenbord invoert.

Numbers bevat een aantal verschillende toetsenborden om het invoeren van gegevens in uw spreadsheets zo makkelijk mogelijk te maken. U kunt uw iPhone, iPad of iPod touch ook een kwartslag draaien om uw gegevens in de liggende weergave te bewerken.

Wanneer u gegevens invoert, wordt de inhoud van de cel automatisch door Numbers herkend en op de juiste manier opgemaakt. Als u bijvoorbeeld 'EUR 100' invoert, past Numbers automatisch de opmaak voor valuta toe en verschijnt het numerieke toetsenbord wanneer u de cel bewerkt.

Als u de opmaak van een cel wilt wijzigen, tikt u op de cel die u wilt wijzigen en tikt u vervolgens op de Opmaak-knop  en daarna op 'Notatie'. Tik op een notatie om die op de cel toe te passen of tik op de Info-knop  voor meer informatie over de notatie.

Teksttoetsenbord

Dit is het standaardtoetsenbord voor het invoeren van onder meer woorden, getallen en datums. Op de iPad* kunt u ook gebruikmaken van de speciale gebarentoetsen om cijfers en andere tekens in te voeren. Wilt u snel een cijfer of symbool invoeren, dan sleept u omlaag op een toets en tilt u daarna uw vinger op.

Numeriek toetsenbord

Tik op de knop 'Numeriek toetsenbord'  om getallen, bedragen en breuken in te voeren. Met dit toetsenbord kunt u ook een sterrenbeoordeling of aankruisvak invoegen en getallen in de wetenschappelijke E-notatie invoeren.

Toetsenborden voor datum, tijd en duur

Tik op de knop 'Datum-en-tijdtoetsenbord'  en vervolgens op de knop 'Datum en tijd' of 'Duur' om het toetsenbord op te roepen waarmee u snel de gewenste gegevens kunt invoeren. Om een bestaande tijdwaarde aan te passen, gebruikt u de knoppen '-' en '+' boven het toetsenbord.

Toetsenbord voor formules

Via het formuletoetsenbord kunt u functies, cijfers en symbolen invoeren. Als er nog geen toetsenbord zichtbaar is, tikt u op de knop 'Toon toetsenbord'  en vervolgens op de knop 'Formuletoetsenbord'  om een formule te bewerken. Om snel een cijfer of symbool in te voeren op een iPad,* sleept u omlaag op een toets en tilt u uw vinger op. Op de iPhone schakelt u het numerieke toetsenbord in. U kunt een symbool ook invoeren door op de desbetreffende symbooltoets boven het toetsenbord te tikken.

* Deze functie is mogelijk niet op alle iPad-modellen beschikbaar.