Een abonnement nemen op Apple Music voor Android

Neem een abonnement op Apple Music, kies uw favoriete artiesten en geniet van de grootste muziekcollectie ter wereld op uw Android-apparaat.

Een abonnement nemen op Apple Music

Met een abonnement op Apple Music hebt u toegang tot miljoenen nummers, vakkundig samengestelde radiostations en afspeellijsten, en muziekaanbevelingen. En dit allemaal vanuit de Apple Music-app. U kunt uw muziek ook beluisteren op andere apparaten, als u tenminste bij Apple Music bent ingelogd met dezelfde Apple ID, en u kunt muziek downloaden om er offline naar te luisteren.

Meer informatie over Apple Music en wat het kost.

De Apple Music-app downloaden

Als Google Play in uw land of regio niet beschikbaar is, kunt u de Apple Music-app downloaden bij Apple.

De functies van Apple Music kunnen per land of regio verschillen. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Voordat u abonnee wordt

• Zorg ervoor dat Android 4.3 (Jelly Bean) of hoger is geïnstalleerd op uw apparaat. Ga naar 'Apps' > 'Instellingen' > 'Over het toestel' om de Android-versie te controleren.
  • Download de Apple Music-app via Google Play.
  • Onthoud uw Apple ID. Deze account gebruikt u met alle Apple voorzieningen, zoals de iTunes Store of App Store. Als u er geen hebt, kunt u er een aanmaken wanneer u zich abonneert.

Als u al een Apple Music-abonnement hebt genomen op een iPhone, iPad, iPod touch of computer, leest u hier wat u moet doen.

Apple Music is geen voorziening voor reservekopieën. Maak daarom altijd een reservekopie van uw muziekverzameling voordat u wijzigingen aanbrengt.

Apple Music openen

De eerste keer dat u de app opent, zou u het bericht 'Welkom bij Apple Music' moeten zien. Als u het bericht niet ziet, tikt u op het menusymbool linksboven en tikt u vervolgens op 'Voor jou'.

Start een proefabonnement

Tik op het aanbod voor een proefabonnement om aan de slag te gaan. (Eén proefabonnement per persoon of gezin.)

Start uw abonnement

Selecteer het gewenste type abonnement.

Meer informatie over studentenabonnementen en gezinsabonnementen.

Voer uw Apple ID en wachtwoord in

Tik op 'Gebruik bestaande Apple ID' en voer dan uw Apple ID en wachtwoord in. Als u geen Apple ID hebt, tikt u op 'Maak nieuwe Apple ID aan' en volgt u de stappen om er een aan te maken.

Als u niet zeker weet of u een Apple ID hebt, kunnen we u daarbij helpen.

Als u om een verificatiecode wordt gevraagd, hebt u twee-factor-authenticatie op uw Apple ID. Meer informatie over twee-factor-authenticatie en wat u moet doen als u nog steeds niet kunt inloggen.

Bevestig uw gegevens

U wordt mogelijk gevraagd de factuurgegevens te valideren. Voeg een geldige betaalmethode1 toe en tik op 'Abonneer'.

Ga akkoord met de voorwaarden als u hierom wordt gevraagd.

1. U kunt Store-tegoed gebruiken om Apple Music te betalen, maar u moet dan wel voldoende Store-tegoed hebben voor de eerste verlenging. Lees hier hoe u Store-tegoed toevoegt aan uw account.

Kies uw favoriete genres en artiesten en volg uw vrienden

Terwijl u zich abonneert, wordt u gevraagd genres en artiesten te kiezen die u leuk vindt. Apple gebruikt uw keuzes om u suggesties van onze kenners te geven die alles van muziek weten. Lees hier hoe uw keuzes de suggesties beïnvloeden.

U kunt ook zien waar uw vrienden naar luisteren en meldingen krijgen wanneer artiesten nieuwe muziek uitbrengen.

Als u al Apple Music-abonnee bent

Download de Apple Music-app via Google Play en open de app. Als u een aanbod voor een proefabonnement ziet, tikt u rechtsboven op 'Log in'. Als dat niet het geval is, tikt u linksboven op het menusymbool Menusymbool en vervolgens op 'Log in'. Voer de Apple ID en het wachtwoord in die u hebt gebruikt toen u zich aanmeldde voor Apple Music.

Als u om een verificatiecode wordt gevraagd, hebt u twee-factor-authenticatie op uw Apple ID. Meer informatie over twee-factor-authenticatie en wat u moet doen als u nog steeds niet kunt inloggen.

Als u wordt gevraagd om Apple Music toe te staan gesprekken te beheren op uw Android-apparaat

Wanneer u via uw mobiele aanbieder abonnee wordt van Apple Music voor Android, ziet u mogelijk een systeembericht op uw Android-apparaat, waarin u wordt gevraagd om uw telefoonnummer te verifiëren. Als u op 'Ga door' tikt, ziet u een bericht waarin u wordt gevraagd om Apple Music toe te staan telefoongesprekken te starten en beheren. Als u op 'Sta toe' tikt, geeft u Apple de mogelijkheid om uw mobiele telefoonnummer te bevestigen en u toegang te geven tot Apple Music op uw Android-apparaat.

Er worden geen gesprekken gestart of beheerd door Apple Music.

Het beste uit Apple Music voor Android halen

2. In Android Auto zijn de zoekmogelijkheden beperkt. Als u nummers wilt zoeken om te beluisteren, kunt u (niet tijdens het rijden) afspeellijsten maken of gesproken commando's gebruiken zoals "speel [albumtitel]" of "speel [naam van nummer]".

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.