Een app met een configuratieprofiel verwijderen van een iPhone, iPad of iPod touch

Lees hier hoe je een app en het bijbehorende configuratieprofiel verwijdert.

Apple heeft enkele apps verwijderd uit de App Store waarmee rootcertificaten worden geïnstalleerd die mogelijk gegevensbewaking toestaan. Als een van deze apps op je apparaat is geïnstalleerd, verwijder je de app en het bijbehorende configuratieprofiel om te zorgen dat je gegevens beschermd blijven.

De app en het bijbehorende configuratieprofiel verwijderen

Volg deze stappen om een app en het bijbehorende configuratieprofiel te verwijderen.

1. Verwijder de app

• Houd je vinger op de app totdat deze begint te bewegen.

• Tik vervolgens op de verwijderknop in de linkerbovenhoek van het appsymbool om de app te verwijderen. Als je een bericht ziet met de melding 'Als je deze app verwijdert, verwijder je ook alle gegevens ervan', tik je op 'Verwijder'.

2. Als de app een configuratieprofiel heeft, verwijder je dit.

• Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Profielen' of 'Beheer profielen en apparaten'*, en tik vervolgens op het configuratieprofiel van de app.

• Tik vervolgens op 'Verwijder profiel'. Voer de toegangscode voor het apparaat in als daarom wordt gevraagd en tik dan op 'Verwijder'.

3. Herstart de iPhone, iPad of iPod touch.

* Als deze optie niet wordt weergegeven in Instellingen, zijn er geen apparaatbeheerprofielen geïnstalleerd op je apparaat.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.