Video's van hoge kwaliteit bewerken en delen met iMovie

Met iMovie op de iPhone, iPad of Mac kunt u video bewerken en delen in structuren van hoge kwaliteit, zoals 4K en 60 fps.

Met iMovie voor iOS1 en iMovie voor macOS2 kunt u video's bewerken en delen die in structuren van hoge kwaliteit zijn opgenomen. Uw project moet dan wel fragmenten bevatten die oorspronkelijk in een structuur van hoge kwaliteit zijn opgenomen. U krijgt de grootste scherpte en de beste kwaliteit als u video's opneemt en bewerkt die in 4K zijn opgenomen. Video's die op 60 fps zijn opgenomen en bewerkt, geven een soepeler en levensechter resultaat.

1 In iMovie voor iOS wordt bewerken en delen in 4K ondersteund voor iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Air 2, iPad Pro en nieuwere apparaten.

2 In iMovie voor macOS wordt bewerken en delen in 4K ondersteund op Mac-computers van 2011 of nieuwer met ten minste 4 GB geheugen.

Video opnemen in hoge kwaliteit

U kunt instellen dat uw iPhone of iPad video's opneemt in hoge kwaliteit. Als u video's opneemt op een apparaat dat niet door Apple is gemaakt, raadpleegt u de instructies van de fabrikant om te zien hoe u het apparaat moet instellen om video's in hoge kwaliteit op te nemen.

Video's van hoge kwaliteit bewerken

Nadat u video in hoge kwaliteit hebt opgenomen, kunt u deze fragmenten gewoon toevoegen aan uw iMovie-project. U kunt videofragmenten van hoge kwaliteit binnen hetzelfde project combineren met andere typen videofragmenten en foto's.

Video's van hoge kwaliteit bewerken in iMovie op uw iPhone of iPad

In iMovie op de iPhone of iPad moet uw project ten minste één videofragment van hoge kwaliteit bevatten. U kunt een video ook in hoge kwaliteit delen als het project alleen foto's bevat.

Video's van hoge kwaliteit bewerken in iMovie op uw Mac

In iMovie op de Mac moet het eerste fragment dat u toevoegt, een videofragment van hoge kwaliteit zijn. Het eerste fragment dat u toevoegt, bepaalt de structuur van het hele project.

Om te zien welke structuur voor uw project wordt gebruikt, klikt u rechtsboven in de tijdbalk op 'Instellingen'. De structuur van het huidige project wordt in het venster weergegeven onder 'Projectinstellingen'.

Video van hoge kwaliteit delen

U kunt video van hoge kwaliteit delen in iMovie op uw iPhone, iPad of Mac.

Video van hoge kwaliteit delen op uw iPhone of iPad

1. Voor een 60 fps-project opent u 'Instellingen', tikt u op 'iMovie' en schakelt u 'Activeer export met 60 fps' in. Voor een 4K-project gaat u naar de volgende stap.
  2. Wanneer u een film of trailer hebt geselecteerd in de Projecten-weergave of als er een open staat in de tijdbalk, tikt u op de Deel-knop  .
  3. Tik op Deel-knop.
  4. Tik op 'Bewaar video'.
  5. Kies als exportgrootte '4K' (voor een 4K-video) of een van de opties voor 60 fps (voor een video met 60 beelden per seconde). iMovie exporteert de video naar de fotobibliotheek van de Foto's-app.

U kunt een video van hoge kwaliteit ook rechtstreeks vanuit iMovie exporteren naar YouTube. Als u naar andere online bestemmingen exporteert, wordt de film mogelijk geconverteerd naar een lagere resolutie.

Video van hoge kwaliteit delen op de Mac

1. Wanneer u een film of trailer hebt geselecteerd in de Projecten-weergave of als er een open staat in de tijdbalk, klikt u op de Deel-knop  .
  2. Selecteer als bestemming 'Bestand'.
  3. Klik op het venstermenu 'Resolutie' en selecteer als exportgrootte '4K' (voor een 4K-video) of een van de opties voor 60 fps (voor een video met 60 beelden per seconde).
  4. Stel de andere opties in, klik op 'Volgende' en bewaar uw film.

U kunt een video van hoge kwaliteit ook rechtstreeks vanuit iMovie exporteren naar YouTube. Als u naar andere online bestemmingen exporteert, wordt de film mogelijk geconverteerd naar een lagere resolutie.

Een 4K-project bekijken tijdens het bewerken

Op een iMac met Retina 5K-beeldscherm kunt u in iMovie 10.1 of hoger 4K-video pixel voor pixel bekijken terwijl u de film bewerkt. Om te beginnen maakt u iMovie schermvullend door linksboven in het venster op de groene knop te klikken. Vervolgens versleept u de onderste rand van het weergavevenster om het op maximale grootte te krijgen. Hierbij wordt 4K-video op 100% weergegeven.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.