Als Mail op de Mac blijft proberen de e-mailbibliotheek bij te werken

Volg deze stappen als Mail in OS X El Capitan het proces 'Bibliotheek bijwerken' niet voltooit.

Wanneer Mail in El Capitan de e-mailbibliotheek bijwerkt, wordt het venster Werk Mail bij met de voortgangsbalk 'Bibliotheek bijwerken' weergegeven. Als Mail de upgrade niet kan voltooien, stopt het mogelijk, wordt het opnieuw geopend en probeert het de bibliotheek opnieuw bij te werken. Volg deze stappen als die upgradecyclus steeds weer wordt herhaald:

1. Stop Mail geforceerd door bijvoorbeeld te drukken op Command-Option-Esc.
  2. Kies in de menubalk van de Finder het menu 'Ga' > 'Thuismap'. De thuismap wordt geopend.
  3. Kies 'Archief' > 'Toon info'. Een infovenster voor de thuismap wordt geopend.
  4. Klik op de driehoek naast het onderdeel 'Delen en bevoegdheden' onder in het venster als het niet is geopend om het te openen.
  5. Klik op de knop als het hangslot rechts onder in het venster gesloten is  . Voer vervolgens uw beheerdersnaam en wachtwoord in.
  6. Klik op het actiemenu   links onder in het venster en kies vervolgens 'Pas toe op ingesloten onderdelen'. Klik op OK om de actie te bevestigen.
  7. Open de app Terminal wanneer de voortgangsbalk boven in het infovenster sluit. Deze vindt u in de map Hulpprogramma's in de map Programma's.
  8. Plak of typ dit commando in Terminal en druk vervolgens op Return:

diskutil resetUserPermissions / `id -u`
    Op Amerikaanse toetsenborden vindt u het teken ` net boven de Tab-toets.

9. Stop Terminal wanneer het proces is voltooid. Nu moet u Mail kunnen openen.