Het model van een Apple TV Remote bepalen

Lees hier hoe je bepaalt welke afstandsbediening je hebt aan de hand van het serienummer en andere details.

Siri Remote (3e generatie) of Apple TV Remote (3e generatie)

Deze afstandsbediening wordt geleverd bij de Apple TV 4K (3e generatie).* Deze heeft een zilverkleurige behuizing van aluminium en een clickpad met aanraakfunctionaliteit voor navigatie. De afstandsbediening gebruikt Bluetooth 5.0 om met de Apple TV 4K te communiceren en infraroodtechnologie om andere apparaten te bedienen.

Siri Remote (3e generatie) of Apple TV Remote (3e generatie) met zilverkleurige behuizing van aluminium en USB-C-oplaadpoort

Connectiviteit

Bluetooth 5.0 en infraroodzender

Batterij

De interne batterij (kan niet door de gebruiker worden vervangen), opladen via een USB-C -oplaadkabel

Compatibiliteit

Apple TV 4K en Apple TV HD met tvOS 15.4 of nieuwer

Serienummer

Staat in 'Instellingen' > 'Afstandsbedieningen en apparaten' > 'Afstandsbediening'

Meer informatie over de Siri Remote of Apple TV Remote

Siri Remote (2e generatie) of Apple TV Remote (2e generatie)

Deze afstandsbediening wordt geleverd bij de Apple TV 4K (2e generatie).* Deze heeft een zilverkleurige behuizing van aluminium en een clickpad met aanraakfunctionaliteit voor navigatie. De afstandsbediening gebruikt Bluetooth 5.0 om met de Apple TV 4K te communiceren en infraroodtechnologie om andere apparaten te bedienen.

Siri Remote (2e generatie) of Apple TV Remote (2e generatie) met zilverkleurige behuizing van aluminium en clickpad

Connectiviteit

Bluetooth 5.0 en infraroodzender

Batterij

Interne batterij (kan niet door de gebruiker worden vervangen), opladen via een Lightning-oplaadkabel

Compatibiliteit

Apple TV 4K en Apple TV HD met tvOS 14.5 of nieuwer

Serienummer

Staat in 'Instellingen' > 'Afstandsbedieningen en apparaten' > 'Afstandsbediening'

Meer informatie over de Siri Remote of Apple TV Remote

Siri Remote (1e generatie) of Apple TV Remote (1e generatie)

Deze afstandsbediening wordt geleverd bij de Apple TV 4K (1e generatie) en Apple TV HD.* Deze heeft een zwarte behuizing van aluminium en een glazen Touch-oppervlak voor aanraaknavigatie. De afstandsbediening gebruikt Bluetooth 4.0 om met de Apple TV te communiceren en infraroodtechnologie om andere apparaten te bedienen.

Siri Remote (1e generatie) of Apple TV Remote (1e generatie) met zwarte behuizing van aluminium en glazen Touch-oppervlak

Connectiviteit

Bluetooth 4.0 en infraroodzender

Batterij

Interne batterij (kan niet door de gebruiker worden vervangen), opladen via een Lightning-oplaadkabel

Compatibiliteit

Apple TV 4K en Apple TV HD

Serienummer

Staat in 'Instellingen' > 'Afstandsbedieningen en apparaten' > 'Afstandsbediening'

Meer informatie over de Siri Remote of Apple TV Remote

Apple Remote (aluminium)

Deze afstandsbediening wordt geleverd bij de Apple TV (2e en 3e generatie) en heeft een zilverkleurige behuizing van aluminium. Deze werkt ook met andere Apple TV-modellen, maar mogelijk met beperkte functionaliteit. De afstandsbediening heeft speciale menu- en afspeelknoppen en heeft een ronde navigatieknop om op omhoog, omlaag, links en rechts te drukken.

Apple Remote met zilverkleurige behuizing van aluminium

Connectiviteit

Infraroodzender

Batterij

Vervangbare CR2032 of BR2032 lithium knoopcelbatterij van 3 V

Serienummer

Bevindt zich in het batterijvak

Compatibiliteit

Elke Apple TV

Meer informatie over de Apple Remote (aluminium)

Apple Remote (wit)

Deze afstandsbediening wordt geleverd met de Apple TV (1e generatie) en heeft een witte behuizing. Deze werkt ook met andere Apple TV-modellen, maar mogelijk met beperkte functionaliteit. De afstandsbediening heeft speciale menu- en afspeelknoppen en heeft een ronde navigatieknop om op omhoog, omlaag, links en rechts te drukken.

Witte behuizing van Apple Remote

Connectiviteit

Infraroodzender

Batterij

Vervangbare CR2032 lithium knoopcelbatterij van 3 V

Serienummer

Bevindt zich aan de achterkant

Compatibiliteit

Elke Apple TV

* De Apple TV 4K en Apple TV HD worden overal met dezelfde afstandsbediening geleverd. In de landen en regio's waar Siri wordt ondersteund, heet de afstandsbediening 'Siri Remote'. In andere landen heet de afstandsbediening 'Apple TV Remote'. Siri werkt met beide afstandsbedieningen, zolang de Apple TV 4K of Apple TV HD is geconfigureerd in een taal en land of regio met ondersteuning voor Siri.