iCloud-foto's configureren en gebruiken op een Windows-pc

Alle foto's en video's in iCloud worden veilig bewaard in iCloud-foto's zodat deze op al uw apparaten beschikbaar zijn.

Nieuwe foto's en video's op een Windows-pc worden naar iCloud-foto's geüpload zodat u deze in de app Foto's op een iPhone, iPad, iPod touch, Mac en op iCloud.com kunt zien. Nieuwe foto's worden automatisch gedownload vanuit iCloud-foto's en u kunt ervoor kiezen om de gehele verzameling per jaar te downloaden.

Wat hebt u nodig

Voordat u aan de slag kunt, moet u inloggen bij iCloud met uw Apple ID. Volg gewoon de configuratie-instructies voor uw iPhone, iPad of iPod touch of Mac. Voer vervolgens deze stappen uit om iCloud-foto's in te schakelen op een pc met Windows 7 of hoger.

Lees meer over de systeemvereisten voor iCloud.

iCloud-foto's inschakelen

1. Download iCloud voor Windows.
  2. Open iCloud voor Windows.
  3. Klik naast 'Foto's' op 'Opties'.
  4. Selecteer 'iCloud-foto's'.
  5. Klik achtereenvolgens op 'Gereed' en op 'Toepassen'.
  6. Schakel iCloud-foto's in op al uw Apple apparaten.

Als u iCloud voor Windows 10 of hoger gebruikt, kunt u er ook voor kiezen om Gedeelde albums te gebruiken en de locatie van uw mappen met gedeelde albums aan te passen.

Als u iCloud voor Windows 7 gebruikt, kunt u er ook voor kiezen om Mijn fotostream en iCloud-foto's delen (gedeelde albums) te gebruiken en de locatie van uw upload- en downloadmappen aan te passen.

Wanneer u iCloud-foto's op uw pc in iCloud voor Windows 7 inschakelt, wordt 'Mijn fotostream' automatisch uitgeschakeld. Als u nieuwe foto's wilt versturen naar uw apparaten die geen iCloud-fotobibliotheek gebruiken, kunt u Mijn fotostream opnieuw inschakelen.

Foto's en video's uploaden naar iCloud-foto's

Volg deze stappen om foto's en video's op een pc te uploaden naar iCloud-foto's:

Als u iCloud voor Windows 10 of hoger gebruikt:

1. Open een venster in Verkenner.
  2. Klik in het navigatiedeelvenster op 'iCloud-foto's'.
  3. Open in een nieuw venster de map waar u momenteel de foto's bewaart die u wilt toevoegen aan iCloud-foto's.
  4. Selecteer de foto's die u wilt toevoegen.
  5. Sleep ze naar de map 'iCloud-foto's'.

Als u iCloud voor Windows 7 gebruikt:

1. Open een venster in Verkenner.
  2. Klik onder 'Snelle toegang' ('Favorieten' in Windows 7 en 8) op 'iCloud-foto's'.
  3. Klik op 'Foto's en video's uploaden'.
  4. Klik op de foto's en video's die u wilt uploaden en klik op 'Openen'.

U kunt de foto's en video's die u naar de app Foto's hebt geüpload, zien op iCloud.com en op al uw Apple apparaten.

Foto's en video's downloaden vanuit iCloud-foto's

Nieuwe foto's en video's die u aan iCloud-foto's toevoegt, worden automatisch gedownload naar de pc. U kunt uw verzameling ook per jaar downloaden in iCloud voor Windows 10 of eerder, wanneer u deze stappen volgt:

1. Open op uw Windows-computer Bestandsverkenner (Windows 8 of hoger) of Windows Verkenner (Windows 7).
  2. Klik op 'iCloud-foto's' in het navigatievenster. Als u iCloud-foto's niet ziet, klikt u op 'Afbeeldingen' in het navigatievenster en dubbelklikt u vervolgens op 'iCloud-foto's'.
    • Als u iCloud voor Windows 11.1 gebruikt, klik dan dubbel dan op een miniatuur om het bestand te downloaden.
    • Als u iCloud voor Windows 10 of iCloud voor Windows 7 gebruikt: nieuwe foto's en video's die u aan iCloud toevoegt op een ander apparaat, worden automatisch naar uw pc gedownload. Om oudere foto's en video's in iCloud voor Windows 10 te downloaden, klikt u op het systeemvak in de taakbalk en vervolgens op 'Foto's downloaden' in de melding van iCloud-foto's. Kies de foto's en video's die u op jaar wilt downloaden.
    • Klik in iCloud voor Windows 7 op 'Foto's en video's downloaden’ in de knoppenbalk van Windows Verkenner. Kies de foto's en video's die u op jaar wilt downloaden en klik vervolgens op 'Downloaden'.

De foto's en video's worden gedownload naar de locatie die u in de opties voor iCloud-foto's hebt ingesteld.

Als in iCloud voor Windows 10 of hoger een foto of video wordt gewijzigd op een ander apparaat of op iCloud.com, wordt deze automatisch bijgewerkt op uw pc. In iCloud voor Windows versie 7 moet u de foto's opnieuw downloaden om updates te zien.

Meer informatie

Als u hulp nodig hebt bij het beheer en gebruik van iCloud-foto's op een Windows-pc, vindt u hier meer informatie.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.