Bluetooth-accessoires gebruiken met een Apple TV

Lees meer over hoe u Bluetooth-koptelefoons, -toetsenborden, -controllers en meer koppelt met een Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie).

Een Bluetooth-accessoire koppelen

1. Plaats het Bluetooth-accessoire in de koppelingsmodus met behulp van de meegeleverde instructies.
  2. Ga op de Apple TV naar 'Instellingen' > 'Afstandsbedieningen en apparaten' > 'Bluetooth'. De Apple TV zoekt Bluetooth-accessoires in de buurt.

3. Kies het gewenste Bluetooth-accessoire.
  4. Voer een viercijferige code of pin in als u hierom gevraagd wordt. Het accessoire verschijnt nu op de Apple TV in 'Mijn apparaten'.

Een Bluetooth-accessoire loskoppelen

Ga op een Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie) naar 'Instellingen' > 'Afstandsbedieningen en apparaten' > 'Bluetooth'. Selecteer achtereenvolgens het accessoire en 'Koppel los'.

Een Bluetooth-toetsenbord gebruiken

Nadat u een Bluetooth-toetsenbord hebt gekoppeld, kunt u dit gebruiken om in te loggen bij apps, tekst in te voeren bij het zoeken naar materiaal en nog meer.

• Gebruik de pijltoetsen om door menu's te navigeren of gebruik het beginscherm.
  • Druk op de Return-toets om een item te selecteren.
  • Druk op de spatiebalk om materiaal af te spelen of te pauzeren.
  • Druk op de Escape-toets om terug te gaan of een app te verlaten.

Meer dan één Bluetooth-accessoire gebruiken

De Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie) kan verschillende Bluetooth-accessoires tegelijk ondersteunen, met een maximum van:

• Een Siri Remote of Apple TV Remote*
  • Een Bluetooth-toetsenbord
  • Vier MFi (Made for iOS) Bluetooth-controllers (tenzij u ook een Bluetooth-audioaccessoire aansluit. In dat geval kunt u slechts één MFi-controller aansluiten).

U kunt misschien wel meer accessoires koppelen maar op een bepaald moment moet u accessoires loskoppelen om nieuwe te kunnen koppelen.  In sommige apps kunt u een iOS-apparaat als extra controller gebruiken waarvoor geen Bluetooth is vereist. Voor hulp bij het gebruik van een iOS-apparaat als controller in een app neemt u contact op met de ontwikkelaar van de app.

Hulp krijgen

Volg deze stappen als een Bluetooth-accessoire geen verbinding maakt met de Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie) of als de verbinding wordt verbroken tijdens het gebruik van het accessoire. Kijk na elke stap of u nog hulp nodig hebt:

1. Zorg ervoor dat u zich binnen het bereik van de Apple TV bevindt en dat er geen storing in de omgeving is.
  2. Controleer of het accessoire volledig is opgeladen en is ingeschakeld.
  3. Zorg ervoor dat de software van het Bluetooth-accessoire en de Apple TV up-to-date is. Als u bijvoorbeeld een draadloze Beats-koptelefoon hebt, controleert u op firmware-updates.
  4. Zet de Apple TV op een andere plaats dicht bij de televisie.
  5. Zoek het accessoire in 'Instellingen' > 'Afstandsbedieningen en apparaten' > 'Bluetooth'. Als u het ziet maar er geen verbinding mee kunt maken, gebruikt u de bovenstaande stappen om het accessoire los te koppelen. Probeer het dan opnieuw te koppelen.
  6. Neem contact op met de fabrikant van het accessoire als u hulp nodig hebt bij het verbinden of gebruiken van een Bluetooth-accessoire met de Apple TV.

*Apple TV 4K en Apple TV (4e generatie) worden overal met dezelfde afstandsbediening geleverd. In landen en regio's waar Siri wordt ondersteund, heet de afstandsbediening 'Siri Remote'. In andere landen heet de afstandsbediening 'Apple TV Remote'. Siri werkt met beide afstandsbedieningen zolang de Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie) in een taal en land of regio met ondersteuning voor Siri is geconfigureerd.