Als Mail op de Mac alleen berichten downloadt wanneer u ze opent

Voor een langere gebruiksduur van de batterij kan Mail in OS X El Capitan de download van bepaalde oudere berichten pauzeren.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Wanneer een Mac-notebook op batterijstroom werkt, bespaart Mail in OS X El Capitan stroom door de volledige download van berichten die ouder zijn dan 30 dagen of ouder zijn dan het 10.000e gedownloade bericht te pauzeren. Mail downloadt eerst de nieuwste berichten en dan de oudste.

U ziet wel het onderwerp en andere headergegevens van deze oudere berichten, maar de inhoud wordt alleen gedownload wanneer u het bericht opent en de bijlage wordt alleen gedownload wanneer u de bijlage opent. Als u een snelle internetverbinding hebt, merkt u hier mogelijk niets van.

Als u de oudere berichten en bijlagen volledig wilt downloaden zonder ze te hoeven openen, sluit u de Mac aan op netvoeding of volgt u deze stappen:

1. Zoek het statusbericht 'Gepauzeerd (op batterij)' linksonder in het venster van Mail, onder de lijst met postbussen. Als de postbussen niet zichtbaar zijn, kiest u 'Weergave' > 'Toon postbuslijst'.
  2. Klik naast het statusbericht op de knop 'Laad opnieuw'  .