Je AirPort-basisstation of AirPort Time Capsule configureren voor een ander land of andere regio

Verschillende regio's gebruiken verschillende draadloze frequenties voor wifiapparaten. Als je tijdens het configureren het juiste land kiest, weet je zeker dat je AirPort-basisstation of AirPort Time Capsule aan plaatselijke regelgeving voldoet.

Het AirPort-basisstation en de AirPort Time Capsule zijn ontworpen voor gebruik in de regio waar je het apparaat hebt gekocht. Wanneer je je AirPort-basisstation of AirPort Time Capsule configureert, wordt je gevraagd het land of de regio te selecteren waarin je het apparaat gebruikt.

Als je verhuist naar een ander land in dezelfde regio, kun je de landcode voor je apparaat wijzigen. Gebruik het AirPort-configuratieprogramma op je Mac, iPhone, iPad of iPod touch om het apparaat opnieuw te configureren nadat je bent verhuisd:

Op een Mac

1. Open AirPort-configuratieprogramma.

2. Selecteer het apparaat.

3. Klik op 'Wijzig'.

4. Klik op het tabblad 'Draadloos'.

5. Klik op 'Draadloze opties'.

6. Kies je regio in het menu 'Regelgevingsregio'.

Als je je land of regio niet in de lijst ziet, wordt je AirPort-basisstation of AirPort Time Capsule niet ondersteund in die regio en mag je het apparaat daar niet gebruiken.

Op een iOS-apparaat

1. Open AirPort-configuratieprogramma.

2. Tik op je apparaat en geef indien gevraagd je wachtwoord op.

3. Tik op 'Bewerk'.

4. Tik op 'Geavanceerd'.

5. Tik op 'Wifi-instellingen'.

6. Tik op 'Land'.

7. Tik op een regio uit de lijst.

Als je je land of regio niet in de lijst ziet, wordt je AirPort-basisstation of AirPort Time Capsule niet ondersteund in die regio en mag je het apparaat daar niet gebruiken.