Expliciet materiaal uitschakelen in Apple Music voor Android

Zet de Content Restrictions aan om in de Apple Music-app de toegang te beperken tot muziek met expliciete teksten en videomateriaal met specifieke beoordelingen.

1. Open de Apple Music-app op het Android-apparaat.
  2. Tik op het menusymbool in de linkerbovenhoek en vervolgens op 'Instellingen'.
  3. Scrol naar het Restrictions gedeelte, tik vervolgens op Content Restrictions.
  4. Voer een viercijferig wachtwoord in, voer het vervolgens opnieuw in om het te bevestigen.
    Door het gebruik van een toegangscode voorkomt u dat anderen zonder uw goedkeuring deze instellingen kunnen wijzigen. Zorg dat u uw wachtwoord onthoudt, want u moet het opnieuw invullen als u uw content restrictions in de toekomst wilt veranderen. Als u de toegangscode vergeet, is deze niet meer te achterhalen. Als u wijzigingen wilt aanbrengen, moet u Apple Music van uw telefoon verwijderen en opnieuw installeren.
  5. Tik op Activeer Content Restrictions om deze aan te zetten. Vervolgens:
    • Tik op Muziek om de toegang tot expliciete inhoud uit te zetten.
    • Tik op Movies om te selecteren tot welke ratings u toegang wilt toelaten of zet de toegang tot movies helemaal uit.
    • Tik op TV Show om te selecteren tot welke ratings u toegang wilt toelaten of zet de toegang tot TV shows helemaal uit.
    • Tik op Profile & Posts om toegang tot de profielen en posts van andere Apple Music gebruikers uit te zetten.

Nadat u Content Restrictions hebt ingesteld, kunnen nummers en albums die als expliciete inhoud gemarkeerd zijn of video inhoud met beperkte ratings mogelijk in zoekresultaten of in een van de tabbladen in Apple Music verschijnen, maar u kunt het niet afspelen. Radio speelt vervolgens ook alleen toegestane versies van nummers af.

U moet Content Restrictions instellen op elk apparaat waarop u de toegang tot muziek met expliciete teksten en specifieke ratings van videoinhoud wilt beperken. De instellingen lopen niet synchroon op de verschillende apparaten.

Als u een Apple apparaat hebt

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.