Expliciet materiaal uitschakelen in Apple Music voor Android

Door Materiaalbeperkingen in te schakelen, kunt u in de Apple Music-app de toegang tot muziek met expliciete teksten en videomateriaal met specifieke leeftijdsadviezen beperken.

1. Open de Apple Music-app op het Android-apparaat.
  2. Tik onderaan het scherm op 'Bibliotheek', 'Voor jou', 'Ontdekken' of 'Radio'.
  3. Tik op de menuknop de knop 'Sorteeropties' en vervolgens op 'Instellingen'.
  4. Scrol naar gedeelte 'Beperkingen' en tik vervolgens op 'Materiaalbeperkingen'.
  5. Voer een viercijferig wachtwoord in en voer het vervolgens opnieuw in om het te bevestigen.
    Door het gebruik van een toegangscode voorkomt u dat anderen zonder uw goedkeuring deze instellingen kunnen wijzigen. Zorg dat u uw toegangscode niet vergeet, want u moet deze opnieuw invoeren als u de materiaalbeperkingen later wilt wijzigen. Als u de toegangscode vergeet, is deze niet meer te achterhalen. Als u dan wijzigingen wilt aanbrengen, moet u Apple Music van het apparaat verwijderen en opnieuw installeren.
  6. Tik op 'Schakel materiaalbeperkingen in'. Selecteer nu de gewenste beperkingen:
    • Tik op 'Muziek' om de toegang tot expliciete inhoud uit te blokkeren.
    • Tik op 'Films' om de toegang tot films met een bepaald leeftijdsadvies te beperken, of de toegang tot films helemaal te blokkeren.
    • Tik op 'Tv-programma's' TV Show om de toegang tot tv-programma's met een bepaald leeftijdsadvies te beperken, of de toegang tot tv-programma's helemaal te blokkeren.
    • Tik op 'Profielen' om toegang tot de profielen van andere Apple Music-gebruikers in of uit te schakelen.

Nadat u Materiaalbeperkingen hebt ingesteld, worden nummers en albums met expliciete inhoud of videomateriaal met leeftijdsadviezen mogelijk nog wel getoond in de zoekresultaten of in een van de tabbladen in Apple Music. U kunt dit materiaal dan echter niet afspelen. Ook in Radio worden alleen nog toegestane versies van nummers afgespeeld.

Materiaalbeperkingen moeten worden ingesteld op elk apparaat waarop u de toegang tot bepaald materiaal wilt beperken. De instellingen worden niet naar andere apparaten gesynchroniseerd.

Als u een Apple apparaat hebt

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.