Expliciet materiaal uitschakelen in Apple Music voor Android

U kunt in de Apple Music-app de toegang beperken tot muziek met expliciete teksten en videomateriaal met specifieke beoordelingen.

Toegang tot muziek met expliciete teksten uitschakelen

1. Open de Apple Music-app op het Android-apparaat.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op het menusymbool   en vervolgens op 'Instellingen'.
  3. Scrol naar het gedeelte 'Toegestaan materiaal' en tik op 'Sta expliciet materiaal toe' om dit uit te schakelen.
  4. Geef een viercijferige toegangscode op en tik op 'OK' om deze te bevestigen.
    Door het gebruik van een toegangscode voorkomt u dat anderen zonder uw toestemming deze instellingen kunnen wijzigen. Onthoud deze toegangscode goed; u moet deze invoeren wanneer u expliciet materiaal weer wilt inschakelen. Als u de toegangscode vergeet, is deze niet meer te achterhalen. Als u wijzigingen wilt aanbrengen, moet u Apple Music van de telefoon verwijderen en opnieuw installeren.

Nadat u 'Sta expliciet materiaal toe' hebt uitgeschakeld, worden nummers en albums die als expliciet zijn gemarkeerd mogelijk weergegeven in zoekresultaten of op een van de tabbladen in Apple Music. U kunt deze dan echter niet afspelen. Radio speelt vervolgens ook alleen toegestane versies van nummers af.

Beperkingen voor films en tv-programma's instellen

1. Open de Apple Music-app op het Android-apparaat.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op het menusymbool  en vervolgens op 'Instellingen'.
  3. Scrol naar het gedeelte 'Toegestaan materiaal' en tik op 'Films' of 'Tv-programma's', al naar gelang waarvoor u beperkingen wilt instellen.
  4. Geef een viercijferige toegangscode op.
    Door het gebruik van een toegangscode voorkomt u dat anderen zonder uw toestemming deze instellingen kunnen wijzigen. Onthoud deze toegangscode goed; u moet deze invoeren wanneer u expliciet materiaal weer wilt inschakelen. Als u de toegangscode vergeet, is deze niet meer te achterhalen. Als u de toegangscode bent vergeten, moet u Apple Music van de telefoon verwijderen en opnieuw installeren om wijzigingen aan te brengen.
  5. Kies een beoordelingsniveau voor films of tv-programma's. Als u alleen de toegang wilt beperken voor films met de boordeling 'PG' (Ouderlijk toezicht gewenst), kiest u 'PG'. Kies 'Sta geen films toe' of 'Sta geen tv-programma's toe' om toegang tot alle films of tv-programma's te blokkeren.

Als u beperkingen hebt ingesteld voor films of tv-programma's, kunnen films met bepaalde beoordelingen nog wel voorkomen in zoekresultaten of een van de tabs in Apple Music, maar u kunt deze dan niet afspelen.

Als u een Apple apparaat hebt

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.