Als een app na de upgrade naar OS X Yosemite niet langer de boekhoudkundige notatie gebruikt

De optie om de boekhoudkundige getalnotatie te gebruiken, is mogelijk niet langer beschikbaar in een app of geeft geen negatieve getallen tussen haakjes meer weer.

De app moet wellicht worden bijgewerkt naar een nieuwere versie. Als er geen update beschikbaar is of een update het probleem niet oplost, volgt u deze stappen:

1. Voer de upgrade naar OS X El Capitan uit.
  2. Stop alle apps.
  3. Open Terminal in de map Hulpprogramma’s in de map Programma’s.
  4. Typ het volgende commando en druk op Return:

defaults read -g AppleLocale

Dit commando geeft een resultaat dat gelijkt op en_US of en_US@appleseed=john.

5. Typ het volgende commando maar vervang resultaat door het resultaat van het vorige commando. Druk vervolgens op Return.

defaults write -g AppleLocale 'resultaat;cf=account'

Voorbeelden:
    defaults write -g AppleLocale 'en_US;cf=account'
    defaults write -g AppleLocale 'en_US@appleseed=john;cf=account'

6. Stop Terminal en open de boekhoudkundige app. De boekhoudkundige notatie werkt zoals verwacht.