Een Apple Pencil met een iPad Pro gebruiken

Ontdek hoe u uw Apple Pencil koppelt, gebruikt en oplaadt en hoe u de punt wisselt.

Wat zit er in de doos?

• Uw Apple Pencil
  • Een Lightning-adapter
  • Een extra punt

Een Apple Pencil met een iPad Pro koppelen

Wanneer u een Apple Pencil voor het eerst gebruikt, haalt u de dop eraf en sluit u de pen aan op de Lightning-connector van de iPad Pro.

Tik op de knop 'Koppel' wanneer u deze ziet.

Nadat u uw Apple Pencil hebt gekoppeld, blijft deze gekoppeld totdat u de iPad opnieuw opstart, de vliegtuigmodus inschakelt of koppelt met een andere iPad Pro. Koppel uw Apple Pencil opnieuw als u deze wilt gebruiken.

Apple Pencil werkt alleen met iPad Pro.

Apple Pencil gebruiken

U kunt Apple Pencil gebruiken om te schrijven, markeren en tekenen met ingebouwde apps en apps uit de App Store. Met enkele apps, zoals Notities, kunt u tekenen en schetsen met een Apple Pencil.

Om te tekenen of schetsen in de Notities-app:

1. Open Notities.
  2. Tik op .
  3. Tik op  om te tekenen.  Als u niet ziet, werkt u Notities bij. Om te schetsen, tikt u op  en tikt u op 'Voeg schets toe'.
  4. Begin met uw tekening of schets. U kunt kiezen uit verschillende tekengereedschappen en kleuren en u kunt de gum gebruiken als u een fout maakt. U kunt tijdens het tekenen of schetsen de Apple Pencil kantelen om schaduw toe te voegen en harder drukken om de lijn dikker te maken.

Meer informatie over Apple Pencil gebruiken met uw iPad Pro.

Als u dicht bij de rand tekent met de Apple Pencil, wordt Bedieningspaneel, Berichtencentrum of Multitasking niet geactiveerd in iOS. U kunt ongestoord overal op het scherm tekenen.

Een Apple Pencil opladen

Sluit de Apple Pencil aan op de Lightning-connector van de iPad Pro om hem snel op te laden. Als de batterij bijna leeg is, kunt u hem met de iPad Pro vijftien seconden opladen waarna u hem dertig minuten kunt gebruiken.*

U kunt uw Apple Pencil ook aansluiten op een USB-poort met de Apple Pencil-oplaadadapter en een Lightning-naar-USB-kabel.

Om de batterijlading van de Apple Pencil te zien, controleert u de weergave Widgets op uw iPad Pro.

De punt vervangen.

Als de punt van uw Apple Pencil versleten of beschadigd raakt, kunt u deze vervangen. In de doos zit een extra punt. U kunt er indien nodig ook meer kopen. Schroef gewoon de punt los en schroef de nieuwe punt vast.

Als u uw Apple Pencil niet kunt koppelen met uw iPad Pro

1. Herstart uw iPad Pro en probeer opnieuw te koppelen.
  2. Ga naar 'Instellingen' > 'Bluetooth' en controleer of Bluetooth is ingeschakeld.
  3. Zoek op hetzelfde scherm onder 'Mijn apparaten' naar uw Apple Pencil. Als u deze hebt gevonden, tikt u op . Tik vervolgens op 'Vergeet dit apparaat'.
  4. Steek uw Apple Pencil in uw iPad Pro en tik op de knop 'Koppel' als deze na een paar seconden verschijnt.
  5. Als u de knop 'Koppel' niet ziet, wacht u heel even terwijl uw Apple Pencil wordt opgeladen. Koppel vervolgens uw Apple Pencil los, steek deze opnieuw in de iPad Pro en wacht totdat u de knop 'Koppel' ziet.
  6. Als u de knop Koppel' nog steeds niet ziet, neemt u contact op met Apple Support.

*Testen uitgevoerd door Apple in september 2015 met prototypen van de Apple Pencil, iPad Pro en software van de iPad Pro. Testen voor het snel opladen zijn uitgevoerd met leeggelopen Apple Pencils die gedurende vijftien seconden zijn opgeladen met volledig opgeladen iPad Pro's. De gebruiksduur van de batterij hangt niet alleen af van de instellingen en het gebruik van het apparaat, maar ook van veel andere factoren. De duur van het opladen wordt berekend vanaf dat de oplaadindicator voor de Apple Pencil in de batterijwidget van Berichtencentrum verschijnt.

Lees meer