Een Apple Watch overzetten naar een nieuwe iPhone

Als u klaar bent voor een nieuwe iPhone, kunt u uw Apple Watch overzetten van uw oude op uw nieuwe iPhone.

Dit hebt u nodig om over te schakelen

Als u uw oude iPhone niet hebt, moet u andere stappen volgen. Kies hieronder een optie.

Als u uw oude iPhone hebt

Volg deze stappen om een reservekopie te maken van uw Apple Watch voordat u deze koppelt aan uw nieuwe iPhone.

De oude iPhone bijwerken

Voordat u uw Apple Watch overzet op een nieuwe iPhone, werkt u uw oude iPhone bij en werkt u uw Apple Watch bij. Het updaten kan verscheidene minuten tot een uur duren. U zou de update 's nachts kunnen uitvoeren of wachten tot u tijd hebt en u moet ervoor zorgen dat beide apparaten zijn opgeladen.

De Apple Watch-app toont een beschikbare software update.

Controleer uw instellingen voor Gezondheid en Activiteit

Als u een reservekopie maakt met behulp van iCloud, ga dan naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' en controleer of Gezondheid aan staat.

Als u een reservekopie maakt met behulp van iTunes, moet u de reservekopie coderen om de inhoud van Gezondheid en Activiteit te bewaren.

iCloud bewaart de gegevens van uw Activiteit-deling niet.

iCloud-instellingen op een iPhone X.

Een reservekopie maken van uw oude iPhone

Volg deze stappen om een reservekopie te maken van uw oude iPhone in iCloud of iTunes. Uw iPhone maakt ook een reservekopie van uw Apple Watch. Lees van welke gegevens een reservekopie wordt gemaakt

Uw nieuwe iPhone configureren

Configureer uw nieuwe iPhone. Als u wordt gevraagd of u een iCloud- of iTunes-reservekopie hebt, kiest u uw meest recente reservekopie om uw gegevens van uw oude apparaat naar uw nieuwe apparaat te herstellen. Zorg dat uw iPhone en Apple Watch zijn bijgewerkt anders verschijnt uw reservekopie mogelijk niet in de lijst.

Als uw iPhone vraagt of u uw Apple Watch wilt gebruiken, tikt u op 'Ga door'. Als er niets wordt gevraagd kunt u de Apple Watch nog steeds handmatig configureren in de volgende stap. Zoek hulp als uw iPhone niet vraagt of u uw Apple Watch wilt gebruiken.

Apps- en dataoptie op iPhone X.

Open de Apple Watch-app op uw nieuwe iPhone

Houd de Apple Watch en iPhone dicht bij elkaar. Open de Apple Watch-app op de iPhone.

Als uw iPhone u vraagt te bevestigen dat u uw Watch wilt gebruiken, volg dan de stappen op het scherm om het configureren te voltooien.

Als de iPhone 'Start koppeling' weergeeft koppelt u uw Apple Watch los, zodat u deze kunt configureren

Na het configureren kunt u uw Apple Watch gaan gebruiken met uw nieuwe iPhone.

Hulp krijgen

Volg de onderstaande stappen voor uw vraag.

Als u de oude iPhone niet meer hebt of deze hebt gewist

De Apple Watch is mogelijk nog steeds gekoppeld met de oude iPhone. Gebruik de stappen voor loskoppelen hieronder:

1. Uw Apple Watch wissen
  2. Uw nieuwe iPhone configureren en inloggen op iCloud. Als u al hebt geconfigureerd en ingelogd, slaat u deze stap over.
  3. Open de Apple Watch-app op uw nieuwe iPhone, en koppel uw Watch met uw nieuwe iPhone.
  4. Probeer te herstellen van een reservekopie. Zorg dat uw iPhone en Apple Watch zijn bijgewerkt anders verschijnt uw reservekopie mogelijk niet in de lijst. De gegevens van Activiteit, Work-out en de instellingen die sinds de laatste reservekopie zijn gewijzigd, gaan verloren. Bij iOS 11 en hoger worden de gegevens van Gezondheid en Activiteit bewaard in iCloud en worden deze gegevens automatisch up-to-date gehouden op apparaten waarop u met dezelfde Apple ID bent ingelogd.
    • Als u wordt gevraagd om een reservekopie van de Watch terug te zetten, selecteert u de meest recente reservekopie.
    • Als u geen reservekopie hebt, moet u de Apple Watch configureren als een nieuw apparaat.
  5. Volg de instructies op het scherm om de configuratie te voltooien.
  6. U kunt nu de Apple Watch gebruiken samen met uw nieuwe iPhone. U moet mogelijk een paar dagen wachten voordat al uw iCloud-gegevens worden weergegeven.

iCloud bewaart de gegevens van uw Activiteit-deling niet.

Als u de oude iPhone hebt en deze niet hebt gewist

moet u De Apple Watch loskoppelen van uw oude iPhone. Kies vervolgens een van deze opties, afhankelijk van wanneer u de nieuwe iPhone configureert:

• Als u zonet een recente reservekopie op de nieuwe iPhone hebt teruggezet, koppelt u de apparaten. Zorg dat uw iPhone en Apple Watch zijn bijgewerkt anders verschijnt uw reservekopie mogelijk niet in de lijst. Zet een reservekopie van de Watch terug wanneer u hierom wordt gevraagd. Afhankelijk van hoe oud de reservekopie is, kunnen gegevens van Activiteit, Work-out of de instellingen verloren zijn gegaan.
  • Als de iPhone-reservekopie meerdere dagen of weken oud is en u zoveel mogelijk gegevens wilt behouden, wist u de nieuwe iPhoneZet vervolgens de inhoud van de oude iPhone over naar de nieuwe iPhone. U verliest mogelijk sommige gegevens op de nieuwe iPhone. Vergeet de Apple Watch en de iPhone niet opnieuw te koppelen.

Als uw iPhone u niet vraagt of u uw Apple Watch wilt gebruiken tijden het configureren

Ontkoppel uw Apple Watch van uw oude iPhone en koppel deze aan uw nieuwe iPhone. Als daarom wordt gevraagd, herstelt u uw Apple Watch vanaf een reservekopie. Zorg dat uw iPhone en Apple Watch zijn bijgewerkt anders verschijnt uw reservekopie mogelijk niet in de lijst.

Wat moet ik doen als ik mijn inhoud via iTunes heb overgezet naar mijn nieuwe iPhone maar mijn gegevens van Gezondheid en Activiteit ontbreken?

Als u iCloud gebruikt om Gezondheid up-to-date te houden op uw oude iPhone, worden uw gegevens automatisch bijgewerkt op uw nieuwe iPhone zodra u verbinding hebt met wifi en bent ingelogd op iCloud. Op uw oude iPhone en uw nieuwe gaat u naar 'Instellingen' > [your name] > iCloud en zorgt u dat Gezondheid staat ingeschakeld.

Als u iCloud niet gebruikt, kunt u proberen te herstellen vanaf een iTunes-reservekopie van uw oude iPhone. Als u de oude iPhone hebt en deze niet hebt gewist, maakt u een nieuwe iCloud-reservekopie of een gecodeerde iTunes-reservekopie. Wis vervolgens de nieuwe iPhone en zet er de nieuwe reservekopie op terug. Vergeet de Apple Watch en de iPhone niet opnieuw te koppelen. Als u iTunes gebruikt, zorgt u ervoor dat u de reservekopie codeert.

Als u de oude iPhone niet hebt of er geen reservekopie van kunt maken, kunt u de gegevens van Gezondheid en Activiteit niet terughalen.