Uw Apple Watch koppelen met een nieuwe iPhone

Klaar voor een nieuwe iPhone? Meer informatie over hoe u uw Apple Watch overzet van uw oude iPhone naar uw nieuwe.

Dit hebt u nodig

• Uw Apple ID en wachtwoord (zodat u het Activeringsslot kunt uitschakelen)
  • Zowel uw oude als uw nieuwe iPhone moeten verbinding hebben met een wifinetwerk
  • Uw Apple Watch en uw iPhone moeten beide voor minimaal 50 procent zijn opgeladen
  • Uw Apple Watch-toegangscode (krijg hulp als u uw toegangscode bent vergeten)

Als u uw oude iPhone niet meer hebt, moet u andere stappen volgen. Kies hieronder een optie.

Als u uw oude iPhone nog hebt

Volg deze stappen om een reservekopie te maken van uw Apple Watch voordat u deze koppelt aan uw nieuwe iPhone.

De oude iPhone bijwerken

Voordat u uw Apple Watch overzet op een nieuwe iPhone, werkt u uw oude iPhone bij en werkt u uw Apple Watch bij. Het updaten kan verscheidene minuten tot een uur duren. U zou de update 's nachts kunnen uitvoeren of kunnen wachten tot u tijd hebt. Zorg er wel voor dat beide apparaten opgeladen zijn.

Controleer uw instellingen voor Gezondheid en Activiteit

Als u een reservekopie maakt met behulp van iCloud, gaat u naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' en controleert u of Gezondheid is ingeschakeld.

Als u een reservekopie maakt met behulp van uw computer, codeert u de reservekopie om de inhoud van Gezondheid en Activiteit te bewaren.

iCloud bewaart geen gegevens van Activiteit-deling.

Een reservekopie maken van uw oude iPhone

Volg deze stappen om een reservekopie te maken van uw oude iPhone in iCloud of op uw computer. Uw iPhone maakt ook een reservekopie van uw Apple Watch. Lees van welke gegevens een reservekopie wordt gemaakt.

Uw nieuwe iPhone configureren

Configureer uw nieuwe iPhone. Als u wordt gevraagd of u een iCloud- of iTunes-reservekopie hebt, kiest u uw meest recente reservekopie om uw gegevens van uw oude apparaat naar uw nieuwe apparaat te herstellen. Zorg dat uw iPhone en Apple Watch zijn bijgewerkt, anders verschijnt uw reservekopie mogelijk niet in de lijst.

Als op de iPhone wordt gevraagd of u uw Apple Watch wilt gebruiken, tikt u op 'Ga door'. Als er niets wordt gevraagd, kunt u de Apple Watch bij de volgende stap alsnog handmatig configureren. Krijg hulp als op de iPhone niet wordt gevraagd of u uw Apple Watch wilt gebruiken.

Open de Apple Watch-app op uw nieuwe iPhone

Houd uw Apple Watch en iPhone dicht bij elkaar. Open de Apple Watch-app op de iPhone.

Als op de iPhone wordt gevraagd om te bevestigen dat u uw Watch wilt gebruiken, volgt u de stappen op het scherm om de configuratie te voltooien.

Als op de iPhone wordt gevraagd om de koppeling te starten, koppelt u uw Apple Watch los, zodat u deze kunt configureren

Na het configureren kunt u uw Apple Watch gaan gebruiken met uw nieuwe iPhone.

Meer hulp nodig?

Volg de onderstaande stappen voor uw situatie.

Als u de oude iPhone niet meer hebt of deze hebt gewist

De Apple Watch is mogelijk nog steeds gekoppeld met de oude iPhone. Gebruik de stappen voor loskoppelen hieronder:

1. Wis de Apple Watch.
  2. Configureer de nieuwe iPhone en log in bij iCloud. Als u de iPhone al hebt geconfigureerd en hebt ingelogd, slaat u deze stap over.
  3. Open de Apple Watch-app op uw nieuwe iPhone en koppel uw Watch met uw nieuwe iPhone.
  4. Probeer een reservekopie terug te zetten. Zorg dat uw iPhone en Apple Watch zijn bijgewerkt, anders verschijnt uw reservekopie mogelijk niet in de lijst. De gegevens van Activiteit, Work-out en de instellingen die sinds de laatste reservekopie zijn gewijzigd, gaan verloren. Bij iOS 11 en hoger worden de gegevens van Gezondheid en Activiteit bewaard in iCloud en worden deze gegevens automatisch up-to-date gehouden op apparaten waarop u met dezelfde Apple ID bent ingelogd.
    • Als u wordt gevraagd om een reservekopie van de Watch terug te zetten, selecteert u de meest recente reservekopie.
    • Als u geen reservekopie hebt, moet u de Apple Watch configureren als een nieuw apparaat.
  5. Volg de instructies op het scherm om de configuratie te voltooien.
  6. U kunt nu de Apple Watch gebruiken samen met uw nieuwe iPhone. U moet mogelijk een paar dagen wachten voordat al uw iCloud-gegevens worden weergegeven.

iCloud bewaart geen gegevens van Activiteit-deling.

Als u de oude iPhone nog hebt en deze niet hebt gewist

Koppel de Apple Watch los van uw oude iPhone. Kies vervolgens een van deze opties, afhankelijk van wanneer u de nieuwe iPhone configureert:

• Als u zonet een recente reservekopie op de nieuwe iPhone hebt teruggezet, koppelt u de apparaten. Zorg dat uw iPhone en Apple Watch zijn bijgewerkt, anders verschijnt uw reservekopie mogelijk niet in de lijst. Zet een reservekopie van de Watch terug wanneer u hierom wordt gevraagd. Afhankelijk van hoe oud de reservekopie is, kunnen gegevens van Activiteit, Work-out of de instellingen verloren zijn gegaan.
  • Als de iPhone-reservekopie meerdere dagen of weken oud is en u zoveel mogelijk gegevens wilt behouden, wist u de nieuwe iPhoneZet vervolgens de inhoud van de oude iPhone over naar de nieuwe iPhone. U verliest mogelijk sommige gegevens op de nieuwe iPhone. Vergeet de Apple Watch en de iPhone niet opnieuw te koppelen.

Als op de iPhone niet wordt gevraagd of u uw Apple Watch wilt gebruiken tijden het configureren

Ontkoppel uw Apple Watch van uw oude iPhone en koppel deze aan uw nieuwe iPhone. Als daarom wordt gevraagd, herstelt u uw Apple Watch vanaf een reservekopie. Zorg dat uw iPhone en Apple Watch zijn bijgewerkt, anders verschijnt uw reservekopie mogelijk niet in de lijst.

Wat moet ik doen als ik mijn materiaal via de computer heb overgezet naar mijn nieuwe iPhone, maar mijn gegevens van Gezondheid en Activiteit ontbreken

Als u iCloud gebruikt om Gezondheid up-to-date te houden op uw oude iPhone, worden uw gegevens automatisch bijgewerkt op uw nieuwe iPhone zodra u verbinding hebt met wifi en bent ingelogd bij iCloud. Ga op uw oude en uw nieuwe iPhone naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' en controleer of Gezondheid ingeschakeld is.

Als u iCloud niet gebruikt, kunt u proberen te herstellen vanaf een computerreservekopie van uw oude iPhone.Als u de oude iPhone hebt en deze niet hebt gewist, maakt u een nieuwe iCloud-reservekopie of een gecodeerde computerreservekopie. Wis vervolgens de nieuwe iPhone en zet er de nieuwe reservekopie op terug. Vergeet niet de Apple Watch en de iPhone opnieuw te koppelen. Als u een computer gebruikt, zorgt u ervoor dat u de reservekopie codeert.

Als u de oude iPhone niet hebt of er geen reservekopie van kunt maken, kunt u de gegevens van Gezondheid en Activiteit niet terughalen.