Siri gebruiken op een Apple Watch

Lees hier meer over het gebruik van Siri, de intelligente persoonlijke assistent die u helpt om dingen gedaan te krijgen. Siri kan berichten versturen, bellen, routes berekenen en meer.

Siri configureren

1. Tik op de gekoppelde iPhone op 'Instellingen' > 'Siri en zoeken'. Zorg ervoor dat 'Luister naar 'Hé, Siri'' is ingeschakeld. Zorg ervoor dat op de iPhone X of nieuwer 'Druk op de zijknop voor Siri' is ingeschakeld. Zorg ervoor dat op de iPhone 8 of ouder 'Druk op de thuisknop voor Siri' is ingeschakeld.
  2. Tik op de Apple Watch op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Siri'. Kies of u 'Hé, Siri' en 'Til op om te spreken' in of uit wilt schakelen.
  3. Op de Apple Watch Series 3 of nieuwer scrolt u omlaag naar 'Gesproken feedback' en kiest u wanneer Siri spreekt: 'Altijd aan', 'Regel met stille modus' of 'Alleen koptelefoon'.
  4. Zorg ervoor dat uw Apple Watch of gekoppelde iPhone verbinding kan maken met internet.*

Siri iets vragen

U kunt Siri vragen een work-out te starten en veel meer. U kunt op meerdere manieren praten tegen Siri. Op Apple Watch Series 3 of nieuwer reageert Siri op wat u zegt en kunt u Siri activeren en gebruiken vanaf een gekoppelde Bluetooth-headset. Op oudere modellen reageert Siri op wat u zegt met visuele reacties op de wijzerplaat.

Uw pols optillen

Met watchOS 5 en Apple Watch Series 3 of nieuwer hoeft u niet 'Hé, Siri' te zeggen om de aandacht van Siri te krijgen.

1. Til uw pols op om uw Apple Watch uit de sluimerstand te halen.
  2. Houd de Watch bij uw mond.
  3. Zeg wat u nodig hebt.

Zo kunt u de functie 'Til op om te spreken' in- of uitschakelen:

1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch.
  2. Tik op 'Algemeen' > 'Siri'.
  3. Schakel 'Til op om te spreken' uit of in.

Op de Digital Crown drukken

1. Houd de Digital Crown ingedrukt.
  2. Wanneer de indicator voor het luisteren verschijnt, zegt u wat u nodig hebt.
  3. Laat de Digital Crown los.

'Hé, Siri' zeggen

1. Til uw pols omhoog of tik op het scherm van de Apple Watch.
  2. Wanneer het apparaat uit de sluimerstand gaat, zegt u 'Hé, Siri' gevolgd door wat u nodig hebt.

Siri toevoegen aan de wijzerplaat

Als u de Siri-wijzerplaat gebruikt, kunt u de Siri-complicatie toevoegen en vervolgens erop tikken om met Siri te praten: Siri-complicatie

Siri-wijzerplaat en Siri-opdrachten gebruiken

De Siri-wijzerplaat wordt de hele dag door bijgewerkt en er wordt relevante inhoud en informatie weergegeven die u mogelijk nodig hebt op basis van uw locatie, tijdstip van de dag en routines. U kunt bijvoorbeeld agenda-activiteiten, instapkaarten of uw favorieten uit de Woning-app zien. En de Siri-wijzerplaat ondersteunt Siri-opdrachten.

Lees hoe u de wijzerplaat verandert.

Als Siri niet reageert of u vraagt opnieuw te proberen

Controleer na elke stap of Siri reageert:

1. Controleer de internetverbinding op de Apple Watch.
  2. Controleer of Siri is ingeschakeld op de iPhone. Tik op 'Instellingen' > 'Siri en zoeken' en schakel 'Luister naar 'Hé, Siri'' in. Schakel op de iPhone X 'Druk op de zijknop voor Siri' in. Schakel op de iPhone 8 of ouder 'Druk op de thuisknop voor Siri' in. Op de Apple Watch wordt dezelfde instelling als op de iPhone gebruikt. U hoeft de Watch dus niet te controleren.
  3. Controleer of 'Hé, Siri' is ingeschakeld op de Apple Watch. Tik op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Siri'.
  4. Herstart de Apple Watch.
  5. Ga op de iPhone naar 'Instellingen' > 'Siri en zoeken' en schakel 'Luister naar 'Hé, Siri'' uit. Schakel vervolgens de functie opnieuw in.
  6. Controleer of de microfoon of luidspreker van de Apple Watch is geblokkeerd. Als het apparaat bijvoorbeeld een beschermhoesje heeft, verwijdert u het.
  7. Als Siri niet spreekt op Apple Watch Series 3 of nieuwer, moet u mogelijk de stem downloaden. De download gebeurt wanneer de Apple Watch is verbonden met een wifinetwerk en wordt opgeladen. Probeer uw Apple Watch 's nachts op te laden om de download de tijd te geven om te voltooien. Als u de status van de download op uw Apple Watch wilt controleren, tikt u op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Siri' en scrolt u naar 'Siri-stem'. Bekijk hier welke talen Siri spreekt.

Neem contact op met Apple Support als Siri nog steeds niet reageert.

Meer informatie over Siri

* Mogelijk worden kosten voor mobiele data in rekening gebracht.