Mac-computers met ondersteuning voor Metal

Kijk of uw Mac-computer geschikt is voor Metal in OS X El Capitan of hoger.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

De Metal-technologie, die zorgt voor betere videoprestaties en meer rekenkracht, is ingebouwd in macOS, iOS en tvOS. Hierbij werken de hoofdprocessor (CPU) en de grafische processor (GPU) effectiever samen, wat de graphics in games vloeiender en geavanceerde media-apps sneller maakt. De volgende Mac-computers ondersteunen Metal (en Metal 2) in OS X El Capitan of hoger:

• MacBook-modellen die in 2015 of later zijn geïntroduceerd
  • MacBook Air-modellen die in 2012 of later zijn geïntroduceerd
  • MacBook Pro-modellen die in 2012 of later zijn geïntroduceerd
  • Mac mini-modellen die in 2012 of later zijn geïntroduceerd
  • iMac-modellen die in 2012 of later zijn geïntroduceerd
  • iMac Pro (alle modellen)
  • Mac Pro-modellen die eind 2013 of later zijn geïntroduceerd, evenals modellen uit medio 2010 en medio 2012 met een aanbevolen grafische kaart die Metal ondersteunt.