Locaties in Foto's voor macOS herstellen of aanpassen

Foto's gebruikt locatiegegevens om uw foto's op een kaart in het album 'Plaatsen' weer te geven. Lees hier hoe u de locatie aanpast die aan elke foto is toegewezen.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

In uitzonderlijke gevallen kan Foto's voor macOS de verkeerde geografische locatie aan een foto toewijzen. Of mogelijk wilt u de naam van de locatie van een foto wijzigen. Volg deze stappen:

1. Selecteer een foto waaraan een onjuiste locatie is toegewezen.
  2. Kies in de menubalk 'Afbeelding' > 'Locatie' en kies vervolgens 'Verwijder locatie'.
  3. Druk op Command-I om informatie over de foto weer te geven.
  4. Klik onder in het infovenster op 'Wijs een locatie toe'.
  5. Begin een adres, stad, bedrijf of andere locatie te typen. Terwijl u typt, verschijnen suggesties van de automatische vulfunctie. Selecteer de locatie die u aan de foto wilt toewijzen.

Als u van gedachten verandert, kunt u de oorspronkelijke locatie aan de foto toewijzen:

1. Selecteer de foto.
  2. Kies in de menubalk 'Afbeelding' > 'Locatie' en kies vervolgens 'Zet terug naar originele locatie'.