Lijst met apparaten van uw Apple ID controleren om na te gaan waar u bent ingelogd

Lees hier welke apparaten worden weergegeven in de lijst met apparaten van uw Apple ID, hoe u de gegevens van de apparaten bekijkt (ook als het een vertrouwd apparaat betreft) en hoe u apparaten verwijdert.

Nagaan waar u bent ingelogd

Volg deze stappen om de apparaten te zoeken waarop u momenteel bent ingelogd met uw Apple ID.

Op een iPhone nagaan op welke apparaten u bent ingelogd met uw Apple ID

Op uw iPhone, iPad, iPod touch of Apple Watch nagaan waar u bent ingelogd

1. Tik op 'Instellingen' > '[uw naam]' en scrol omlaag.
  2. Tik op de naam van een apparaat om de informatie van dat apparaat te bekijken, zoals het model, het serienummer, de OS-versie van het apparaat en of het apparaat een vertrouwd apparaat is en kan worden gebruikt om verificatiecodes van de Apple ID te ontvangen. De informatie kan per type apparaat verschillen. U moet mogelijk uw beveiligingsvragen beantwoorden om de apparaatgegevens te zien.

Op uw Mac nagaan waar u bent ingelogd

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'. Kies in macOS Monterey of lager het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op uw naam. Klik in macOS Monterey of lager op 'Apple ID'.
    Op een Mac in 'Systeeminstellingen' nagaan op welke apparaten u bent ingelogd met uw Apple ID
  3. Klik op de naam van een apparaat om de informatie van dat apparaat te bekijken, zoals het model, het serienummer en de OS-versie van het apparaat. De informatie kan per type apparaat verschillen. U moet mogelijk uw beveiligingsvragen beantwoorden om de apparaatgegevens te zien.

Op uw pc nagaan waar u bent ingelogd

1. Open iCloud voor Windows.
  2. Klik op 'Accountgegevens' en vervolgens op 'Apple ID beheren'.
  3. Klik op de naam van een apparaat om de informatie van dat apparaat te bekijken, zoals het model, het serienummer en de OS-versie van het apparaat. De informatie kan per type apparaat verschillen.

Op het internet nagaan waar u bent ingelogd

In het gedeelte 'Apparaten' van uw Apple ID-accountpagina kunt u alle apparaten vinden waarop u momenteel met uw Apple ID bent ingelogd, inclusief Android-apparaten, consoles en smart-tv's:

1. Log in bij appleid.apple.com* en selecteer 'Apparaten'.
    Op het internet nagaan op welke apparaten u bent ingelogd met uw Apple ID
  2. Als u uw apparaten niet direct ziet, klikt u op 'Toon details' en beantwoordt u uw beveiligingsvragen.
  3. Klik op de naam van een apparaat om de informatie van dat apparaat te bekijken, zoals het model, het serienummer, de OS-versie van het apparaat en of het apparaat een vertrouwd apparaat is en kan worden gebruikt om verificatiecodes van de Apple ID te ontvangen. De informatie kan per type apparaat verschillen.

* Afhankelijk van hoe u uw Apple ID hebt aangemaakt, moet u mogelijk extra informatie opgeven.

Een apparaat toevoegen aan de lijst

Als u een apparaat aan de lijst wilt toevoegen, moet u inloggen met uw Apple ID. Wanneer u inlogt op een apparaat met uw Apple ID, wordt dat apparaat vermeld in de lijst. Hier moet u inloggen:

• Voor iOS of iPadOS logt u op het apparaat in bij iCloud, iMessage, FaceTime, de iTunes Store en de App Store of Game Center. U kunt ook een gekoppelde Apple Watch zien.
  • Voor macOS of Windows 10 en hoger logt u in bij iCloud op het apparaat.
  • Als u een Apple TV HD of nieuwer gebruikt, logt u op het apparaat in bij de iTunes Store en App Store.
  • Als u een Apple TV (3e generatie) of ouder gebruikt, logt u op het apparaat in bij de iTunes Store.

AirPods worden wel weergegeven in de Zoek mijn-app, maar niet in de lijst met apparaten van uw Apple ID. Met 'Zoek mijn' kunt u uw AirPods uit uw account verwijderen. Apparaten met iOS 7 of lager of OS X Mavericks of lager verschijnen niet in uw lijst met apparaten.

Een apparaat verwijderen uit de lijst

Als uw apparaat is kwijtgeraakt, kunt u Zoek mijn gebruiken om uw apparaat te vinden, en verdere stappen ondernemen om het terug te vinden en uw informatie te beschermen.

Als u een apparaat niet meer gebruikt of het getoonde apparaat niet herkent, moet u het verwijderen uit de lijst.

Als u twee-factor-authenticatie hebt geconfigureerd voor uw Apple ID en u een apparaat verwijdert, kan dat apparaat geen verificatiecodes meer weergeven. Het heeft dan ook geen toegang meer tot iCloud en andere Apple voorzieningen, waaronder Zoek mijn, totdat u opnieuw inlogt met twee-factor-authenticatie. Het apparaat wordt niet meer in de lijst weergegeven, tenzij u opnieuw inlogt.

U kunt een apparaat ook definitief uit uw accountpagina verwijderen

Een apparaat verwijderen uit de lijst met apparaten op een iPhone

Uw iPhone of iPad gebruiken om een apparaat te verwijderen

1. Tik op het apparaat om de gegevens ervan te bekijken en tik vervolgens op 'Verwijder uit account'.
  2. Lees het getoonde bericht en tik opnieuw om te bevestigen dat u het apparaat wilt verwijderen.

Uw Mac gebruiken om een apparaat te verwijderen

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'. In macOS Monterey of lager kiest u het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op uw naam. In macOS Monterey of lager klikt u op 'Apple ID'.
  3. Klik op het apparaat om de gegevens ervan te bekijken en klik vervolgens op 'Verwijder uit account'.
    Een apparaat verwijderen uit de lijst met apparaten van uw Apple ID op een Mac
  4. Bekijk het bericht dat wordt weergegeven en klik opnieuw om te bevestigen dat u het apparaat wilt verwijderen.

Uw pc gebruiken om een apparaat te verwijderen

1. Open iCloud voor Windows.
  2. Klik op 'Accountgegevens' en vervolgens op 'Apple ID beheren'.
  3. Klik op het apparaat om de gegevens ervan te bekijken en klik vervolgens op 'Verwijder uit account'.
  4. Bekijk het bericht dat wordt weergegeven en klik opnieuw om te bevestigen dat u het apparaat wilt verwijderen.

Het internet gebruiken om een apparaat te verwijderen

1. Log in bij appleid.apple.com en selecteer 'Apparaten'.
  2. Selecteer het apparaat om de gegevens ervan te bekijken en klik vervolgens op 'Verwijder uit account'.
    Een apparaat verwijderen uit de lijst met apparaten van uw Apple ID op het internet
  3. Bekijk het bericht dat wordt weergegeven.
  4. Klik opnieuw om te bevestigen dat u het apparaat wilt verwijderen.

Een apparaat definitief verwijderen van uw accountpagina

Als u op dit apparaat nog bent ingelogd met uw Apple ID, wordt het mogelijk alsnog weergegeven op uw accountpagina wanneer het apparaat weer verbinding maakt met het internet. Als u het apparaat definitief wilt verwijderen van uw accountpagina, logt u op dat apparaat uit bij iCloud, de iTunes Store en App Store, iMessage, FaceTime en Game Center, of wist u het apparaat.