Lijst met apparaten van uw Apple ID controleren om na te gaan waar u bent ingelogd

Lees hier welke apparaten verschijnen in de lijst met apparaten van uw Apple ID, hoe u de gegevens van de apparaten bekijkt en hoe u indien nodig apparaten verwijdert.

Uw Mac gebruiken om te zien waar u bent ingelogd

In het gedeelte 'Apparaten' van uw Apple ID-accountpagina kunt u de apparaten zien waarop u momenteel bent ingelogd met uw Apple ID:

1. Log in op uw Apple ID-accountpagina en scrol naar 'Apparaten'.
  2. Als u uw apparaten niet direct ziet, klikt u op 'Bekijk details' en beantwoordt u uw beveiligingsvragen.
  3. Klik op de naam van een apparaat om de informatie van dat apparaat te bekijken, zoals het model, het serienummer en de OS-versie van het apparaat. De informatie kan per type apparaat verschillen.

Uw iPhone, iPad of iPod touch gebruiken om te zien waar u bent ingelogd

Als u iOS 10.3 of hoger gebruikt, kunt u de apparaten zien waarbij u momenteel bent ingelogd met uw Apple ID:

1. Tik op 'Instellingen' > '[uw naam]' en scrol omlaag.
  2. Tik op de naam van een apparaat om de informatie van dat apparaat te bekijken, zoals het model, het serienummer en de OS-versie van het apparaat. De informatie kan per type apparaat verschillen. U moet mogelijk uw beveiligingsvragen beantwoorden om apparaatdetails te zien.

Een apparaat toevoegen aan de lijst

Wanneer u inlogt op een apparaat met uw Apple ID, wordt dat apparaat vermeld in de lijst. Hier moet u inloggen:

• In iOS 9 en hoger logt u op het apparaat in bij iCloud, iMessage, FaceTime, de iTunes Store en App Store of Game Center. U kunt ook een gekoppelde Apple Watch zien.
  • In iOS 8 logt u op het apparaat in bij iCloud of de iTunes Store en de App Store. U kunt ook een gekoppelde Apple Watch zien.
  • In OS X Yosemite en hoger of Windows 10 en hoger logt u op de computer in bij iCloud.
  • In tvOS 7 en hoger logt u op het apparaat in bij de iTunes Store en App Store.
  • Apparaten met oudere versies van iOS, OS X of tvOS worden niet weergegeven in de lijst van apparaten.

Uw AirPods worden wel weergegeven in de Zoek mijn iPhone-app, maar niet in de lijst met apparaten van uw Apple ID. Met Zoek mijn iPhone kunt u uw AirPods uit uw account verwijderen.

Een apparaat verwijderen uit de lijst

Als uw apparaat ontbreekt, kunt u Zoek mijn iPhone gebruiken om het apparaat te zoeken en extra acties te ondernemen om het te herstellen en uw gegevens veilig te houden. Als u een apparaat niet meer gebruikt of het niet herkent, kunt u het verwijderen uit de lijst.

Als u twee-factor-authenticatie hebt geconfigureerd voor uw Apple ID en u een apparaat verwijdert, worden op dit apparaat geen controlecodes meer weergegeven en heeft het apparaat geen toegang meer tot iCloud of andere Apple voorzieningen, inclusief Zoek mijn iPhone, totdat u opnieuw inlogt met twee-factor-authenticatie. Het apparaat wordt niet meer in de lijst weergegeven, tenzij u opnieuw inlogt.

Op een Mac

U kunt apparaten verwijderen van uw Apple ID-accountpagina:

1. Klik op het apparaat om de gegevens ervan te zien en klik vervolgens op 'Verwijder'.
  2. Lees het getoonde bericht en klik opnieuw om te bevestigen dat u het apparaat wilt verwijderen.
  3. Als u op dit apparaat nog steeds bent ingelogd met uw Apple ID, wordt het mogelijk opnieuw weergegeven op uw accountpagina de volgende keer dat dit apparaat verbinding maakt met het internet. Als u het apparaat permanent wilt verwijderen van uw accountpagina, logt u uit bij iCloud, iTunes, iMessage, FaceTime en Game Center, of wist u het apparaat.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Als u iOS 10.3 of hoger gebruikt, kunt u apparaten verwijderen van uw iPhone, iPad of iPod touch:

1. Tik op het apparaat om de details ervan te zien en tik vervolgens op 'Verwijder van account'.
  2. Lees het getoonde bericht en tik opnieuw om te bevestigen dat u het apparaat wilt verwijderen.
  3. Als u op dit apparaat nog steeds bent ingelogd met uw Apple ID, wordt het mogelijk opnieuw weergegeven op uw accountpagina de volgende keer dat dit apparaat verbinding maakt met het internet. Als u het apparaat permanent wilt verwijderen van uw accountpagina, logt u uit bij iCloud, iTunes, iMessage, FaceTime en Game Center, of wist u het apparaat.

Publicatiedatum: Fri Oct 20 15:14:15 GMT 2017