Lijst met apparaten van uw Apple ID controleren om na te gaan waar u bent ingelogd

Lees hier welke apparaten verschijnen in de lijst met apparaten van uw Apple ID, hoe u de gegevens van de apparaten bekijkt en hoe u indien nodig apparaten verwijdert.

Nagaan waar u bent ingelogd

Voer de onderstaande stappen uit om na te gaan op welke apparaten u momenteel bent ingelogd met uw Apple ID.

Uw iPhone, iPad of iPod touch gebruiken om te zien waar u bent ingelogd

1. Tik op 'Instellingen' > '[uw naam]' en scrol omlaag.
  2. Tik op de naam van een apparaat om de informatie van dat apparaat te bekijken, zoals het model, het serienummer, de OS-versie van het apparaat en of het apparaat een vertrouwd apparaat is en kan worden gebruikt om verificatiecodes van de Apple ID te ontvangen. De informatie kan per type apparaat verschillen. U moet mogelijk uw beveiligingsvragen beantwoorden om apparaatdetails te zien.

Uw Mac gebruiken om te zien waar u bent ingelogd

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Apple ID'.
  3. Klik op de naam van een apparaat om de informatie van dat apparaat te bekijken, zoals het model, het serienummer en de OS-versie van het apparaat. De informatie kan per type apparaat verschillen. U moet mogelijk uw beveiligingsvragen beantwoorden om apparaatdetails te zien.

Uw pc gebruiken om te zien waar u bent ingelogd

1. Open iCloud voor Windows.
  2. Klik op 'Accountgegevens' en vervolgens op 'Apple ID beheren'.
  3. Klik op de naam van een apparaat om de informatie van dat apparaat te bekijken, zoals het model, het serienummer en de OS-versie van het apparaat. De informatie kan per type apparaat verschillen.

Het internet gebruiken om te zien waar u bent ingelogd

In het gedeelte 'Apparaten' van uw Apple ID-accountpagina kunt u de apparaten zien waarop u momenteel bent ingelogd met uw Apple ID:

1. Log in bij uw Apple ID-accountpagina* en scrol naar 'Apparaten'.
  2. Als u uw apparaten niet direct ziet, klikt u op 'Bekijk details' en beantwoordt u uw beveiligingsvragen.
  3. Klik op de naam van een apparaat om de informatie van dat apparaat te bekijken, zoals het model, het serienummer en de OS-versie van het apparaat. De informatie kan per type apparaat verschillen.

* Afhankelijk van hoe u uw Apple ID hebt aangemaakt, moet u mogelijk extra informatie opgeven.

Een apparaat toevoegen aan de lijst

Als u een apparaat aan de lijst wilt toevoegen, moet u inloggen met uw Apple ID. Wanneer u inlogt op een apparaat met uw Apple ID, wordt dat apparaat vermeld in de lijst. Hier moet u inloggen:

• In iOS 9 en hoger logt u op het apparaat in bij iCloud, iMessage, FaceTime, de iTunes Store en App Store of Game Center. U kunt ook een gekoppelde Apple Watch zien.
  • In iOS 8 logt u op het apparaat in bij iCloud of de iTunes Store en App Store. U kunt ook een gekoppelde Apple Watch zien.
  • In OS X Yosemite en hoger of Windows 10 en hoger logt u op de computer in bij iCloud.
  • Voor Apple TV HD en nieuwer logt u op het apparaat in bij de iTunes Store en App Store.
  • Voor Apple TV (3e generatie) en ouder logt u op het apparaat in bij de iTunes Store.
  • Apparaten met eerdere versies van iOS, OS X of tvOS worden niet weergegeven in de lijst met apparaten.

AirPods worden wel weergegeven in de Zoek mijn-app, maar niet in de lijst met apparaten van uw Apple ID. Met 'Zoek mijn' kunt u uw AirPods uit uw account verwijderen.

Een apparaat verwijderen uit de lijst

Als uw apparaat zoekgeraakt is, kunt u Zoek mijn gebruiken om het apparaat te vinden en extra acties te ondernemen die u kunnen helpen het terug te krijgen en uw gegevens veilig te houden. Als u een apparaat niet meer gebruikt of het niet herkent, kunt u het verwijderen uit de lijst.

Als u twee-factor-authenticatie hebt geconfigureerd voor uw Apple ID en u een apparaat verwijdert, kan dat apparaat geen verificatiecodes meer weergeven. Het heeft dan ook geen toegang meer tot iCloud en andere Apple voorzieningen, waaronder 'Zoek mijn', totdat u opnieuw inlogt met twee-factor-authenticatie. Het apparaat wordt niet meer in de lijst weergegeven, tenzij u opnieuw inlogt.

Een apparaat verwijderen met uw iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op het apparaat om de details ervan te zien en tik vervolgens op 'Verwijder van account'.
  2. Lees het getoonde bericht en tik opnieuw om te bevestigen dat u het apparaat wilt verwijderen.
  3. Wilt u het apparaat permanent van uw accountpagina verwijderen?

Uw Mac gebruiken om een apparaat te verwijderen

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Apple ID'.
  3. Klik op het apparaat om de gegevens ervan te bekijken klik vervolgens op 'Verwijder van account'.
  4. Lees het getoonde bericht en klik opnieuw om te bevestigen dat u het apparaat wilt verwijderen.
  5. Wilt u het apparaat permanent van uw accountpagina verwijderen?

Uw pc gebruiken om een apparaat te verwijderen

1. Open iCloud voor Windows.
  2. Klik op 'Accountgegevens' en vervolgens op 'Apple ID beheren'.
  3. Klik op het apparaat om de gegevens ervan te bekijken klik vervolgens op 'Verwijder van account'.
  4. Lees het getoonde bericht en klik opnieuw om te bevestigen dat u het apparaat wilt verwijderen.
  5. Wilt u het apparaat permanent van uw accountpagina verwijderen?

Het internet gebruiken om een apparaat te verwijderen

U kunt apparaten verwijderen van uw Apple ID-accountpagina:

1. Klik op het apparaat om de details ervan te zien en klik vervolgens op 'Verwijder van account'.
  2. Bekijk het getoonde bericht.
  3. Klik nogmaals om te bevestigen dat u het apparaat wilt verwijderen.
  4. Wilt u het apparaat permanent van uw accountpagina verwijderen?

Een apparaat permanent verwijderen van uw accountpagina

Als u op dit apparaat nog bent ingelogd met uw Apple ID, wordt het mogelijk alsnog weergegeven op uw accountpagina wanneer het apparaat weer verbinding maakt met internet. Als u het apparaat permanent wilt verwijderen van uw accountpagina, logt u op dat apparaat uit bij iCloud, de iTunes Store en App Store, iMessage, FaceTime en Game Center, of wist u het apparaat.