Windows 10 gebruiken op een Mac met Boot Camp

U kunt Boot Camp gebruiken om Windows 10 te installeren op ondersteunde Mac-modellen met OS X Yosemite of hoger..

Systeemvereisten

U moet de ondersteuningssoftware (besturingsbestanden) voor Boot Camp hebben geïnstalleerd om Windows 10 te gebruiken. Deze software wordt automatisch gedownload wanneer u Boot Camp-assistent gebruikt. Boot Camp ondersteunt 64-bits versies van Windows 10 op Macs die daarvoor geschikt zijn.

Windows 10 is bij Microsoft beschikbaar als ISO-bestand of op een USB-stick. U hebt een ISO-bestand van een 64-bits versie van het Windows 10-installatieprogramma nodig om Windows op een Mac te installeren. Als u de USB-stick hebt aangeschaft, kunt u een ISO-bestand van Microsoft downloaden en de Windows-installatiecode van de USB-stick gebruiken. Als u Windows voor het eerst installeert, zorgt u ervoor dat het gebruikte Windows-installatieprogramma er een is voor een volledige installatie (en niet een installatieprogramma voor een upgrade).

Als u een ISO-bestand van de Windows 10 Anniversary Update gebruikt vanaf een USB-stick, moet het een USB 2-stick zijn. Installeren vanaf een USB 3-stick is niet mogelijk.

Een nieuwe installatie van Windows 10 uitvoeren

Voer deze stappen uit als u voor het eerst Windows op een Mac installeert:

1. Gebruik de lijst aan het einde van dit artikel om er zeker van te zijn dat uw Mac geschikt is voor Windows 10.
  2. Controleer op software-updates om ervoor te zorgen dat macOS, de Mac-firmware en Boot Camp-assistent bijgewerkt zijn.
  3. Open Boot Camp-assistent vanuit de map 'Hulpprogramma's' (of zoek het op met Spotlight).
  4. Gebruik Boot Camp-assistent om een nieuwe kopie van Windows te installeren.

Een upgrade van Windows 10 installeren

Als u al een oudere versie van Windows op de Mac hebt geïnstalleerd, kunt u deze stappen gebruiken om te upgraden naar Windows 10:

Een upgrade uitvoeren vanaf een 64-bits versie van Windows

U kunt bestaande 64-bits installaties van Windows 7 of 8.1 upgraden naar Windows 10. U hebt minstens 10 GB vrije ruimte op de Windows-partitie nodig. Als u Windows 8.0 hebt, werkt u eerst bij naar Windows 8.1 voordat u de upgrade naar Windows 10 uitvoert.

1. Gebruik de lijst aan het einde van dit artikel om er zeker van te zijn dat uw Mac geschikt is voor Windows 10.
  2. Start uw Mac op vanaf macOS.
  3. Kies App Store in het menu Apple wanneer het Mac-bureaublad verschijnt. Klik in het venster App Store op het tabblad Updates om software-updates te zoeken. Zorg ervoor dat macOS en de Mac-firmware bijgewerkt zijn.
  4. Start de Mac op vanaf de Windows-versie die momenteel is geïnstalleerd.
  5. Open Apple Software Update voor Windows en installeer de beschikbare updates, inclusief de update voor de FaceTime-camera.
    FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.
  6. Gebruik het Windows-installatieprogramma om de upgrade van Windows uit te voeren.
  7. Wanneer de installatie is voltooid, opent u ‘Apple Software Update voor Windows’ opnieuw en installeert u alle beschikbare updates om ervoor te zorgen dat de Windows-ondersteuningssoftware (besturingsbestanden) voor Boot Camp up-to-date is. Als onderdeel van de installatie van de besturingsbestanden kan de Mac een of meerdere keren worden herstart.

Wanneer de stuurprogramma's zijn geïnstalleerd, logt u in bij Windows om Windows 10 op de Mac te gaan gebruiken.

Een upgrade uitvoeren vanaf een 32-bits versie van Windows

Als u al een 32-bits installatie van Windows op de Mac hebt, maakt u een reservekopie van de belangrijke bestanden, zodat u de bestaande Windows-partitie kunt verwijderen en een 64-bits versie van Windows kunt installeren.

1. Maak een reservekopie van alle belangrijke bestanden op de Windows-partitie.
  2. Gebruik Boot Camp-assistent om de bestaande Windows-partitie te verwijderen.
  3. Gebruik Boot Camp-assistent om een 64-bits versie van Windows 10 op uw Mac te installeren.
  4. Na de installatie van Windows zet u de kopieën van uw belangrijke bestanden terug op de Windows-schijf.

Functies die in Windows 10 worden ondersteund

De huidige versie van de Windows-ondersteuningssoftware (besturingsbestanden) die beschikbaar is in de Boot Camp-assistent, bevat ondersteuning voor de volgende functies van de Mac in Windows 10:

• USB 3
  • USB-C
  • Thunderbolt
  • Ingebouwde SD- of SDXC-kaartsleuf
  • Ingebouwde of via USB aangesloten Apple SuperDrive
  • Uw Apple-toetsenbord, -trackpad en -muis

U kunt Windows 10 installeren op een interne schijf van de Mac. Boot Camp-assistent helpt u om op de schijf een partitie aan te maken die compatibel is met Windows. Wanneer u Windows installeert op een Mac met een Fusion Drive, wordt de Windows-partitie op het mechanische gedeelte van de harde schijf van de Fusion Drive aangemaakt (niet op de SSD). Microsoft BitLocker is niet compatibel met Boot Camp-volumes.

Na de installatie van Windows kunt u de nieuwste versie van iTunes voor Windows installeren om muziek te beluisteren of video's af te spelen. U moet iTunes in Windows machtigen om muziek of video's af te spelen die u in de iTunes Store hebt aangeschaft.

Als sommige functies niet werken wanneer u de Mac vanaf Windows 10 opstart, probeert u de Boot Camp-ondersteuningssoftware opnieuw te installeren met Boot Camp-assistent.

Mac-computers die Windows 10 ondersteunen

De volgende Mac-modellen ondersteunen 64-bits versies van Windows 10 als deze met Boot Camp zijn geïnstalleerd. Gebruik Over deze Mac om te kijken welke Mac u hebt. Controleer vervolgens in deze lijst of de computer Windows 10 ondersteunt:

• MacBook Pro (2012 en nieuwer)
  • MacBook Air (2012 en nieuwer)
  • MacBook (2015 en nieuwer)
  • iMac (2012 en nieuwer)
  • Mac mini (2012 en nieuwer)
  • Mac mini Server (eind 2012)
  • Mac Pro (eind 2013)

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.