De Apple TV Remote-app gebruiken

Uw Apple TV bedienen met de Apple TV Remote-app op uw iPhone, iPad, of iPod touch.

Apple TV Remote-app

Download de Apple TV Remote-app vanaf de App Store op uw iPhone, iPad of iPod touch voor meer functies wanneer u de Apple TV bedient.

U kunt uw Apple TV ook bedienen vanuit Bedieningspaneel.

Als u de Apple TV Remote-app gebruikt om in te loggen op een app op up Apple TV kan deze wachtwoorden onthouden die u in Safari hebt opgeslagen. Apps zijn beschikbaar op Apple TV (4e generatie) of nieuwer.

Wanneer u de app voor het eerst opent

Configureer de Apple TV Remote-app met de Apple TV om aan de slag te gaan. Afhankelijk van het model van de Apple TV ziet u vijf of zes hoofdbedieningen:

• Apparaten: tik op 'Apparaten' om de Apple TV Remote-app met een andere Apple TV te verbinden.
  • Touch-oppervlak: in de lege ruimte boven 'Menu' kunt u vegen om te navigeren en tikken om te selecteren.
  • Speel af/pauzeer: tik op symbool Speel af/pauzeer om materiaal af te spelen of te pauzeren.
  • Siri:1 als u een Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie) hebt, ziet u Microfoon-symbool. Houd Microfoon-symbool ingedrukt, zeg iets en laat het symbool vervolgens los.
  • Beginscherm: tik dubbel op tv-symbool om recent gebruikte apps te bekijken. Als uw land of regio de TV-app ondersteunt, tikt u op tv-symbool  om de app te openen en tikt u dubbel om naar het beginscherm te gaan. In het andere geval tikt u eenmaal op tv-symbool voor het beginscherm.
  • Menu: tik op 'Menu' om terug te gaan naar het vorige scherm of menu.

Op zoek naar het schermtoetsenbord of volumeregelaars van de app?

• Er wordt een toetsenbord weergegeven in de Apple TV Remote-app als u een tekstveld op de Apple TV selecteert.
  • Wilt u het volume wijzigen met een iOS-apparaat? Bij ontvangers met HDMI-CEC-volumesupport kunt u het volume aanpassen met de volumeknoppen op de zijkant van het iOS-apparaat. Sluit de Apple TV gewoon rechtstreeks aan op de ontvanger en niet op de televisie. Hulp voor HDMI-CEC

Nadat u inhoud selecteert en afspeelt

Nadat u op 'Speel af' hebt getikt, ziet u nog drie bedieningen in de Apple TV Remote-app:

• Spoel vooruit: tik op 'Spoel tien seconden vooruit' om tien seconden vooruit te spoelen in een video. Of tik op 'Spoel vooruit' om een nummer vooruit te spoelen.
  • Spoel terug: tik op 'Spoel tien seconden terug' om tien seconden terug te spoelen in een video. Of tik op 'Spoel terug' om een nummer terug te spoelen.
  • Details: tik op 'Details' voor een overzicht van de inhoud die u afspeelt. Voor muziek kunt u de instellingen voor in willekeurige volgorde afspelen of herhalen wijzigen of omhoog vegen om te kiezen wat vervolgens moet worden afgespeeld. Voor iTunes-films en tv-programma's kunt u omhoog vegen om de instellingen voor audio en ondertiteling te wijzigen. Tik vervolgens op symbool Vouw samen om terug te gaan naar de vorige weergave.

Als u een ondersteunde gaming-app speelt

U kunt samen met uw vrienden de Apple TV Remote-apps gebruiken als gamecontrollers in compatibele apps. Het aantal ondersteunde spelers is mogelijk afhankelijk van de beperkingen van de gaming-app en het thuisnetwerk.

U kunt de standaardweergave van de Apple TV Remote-app gebruiken om games te spelen, maar u kunt ook de Game-modus gebruiken. Dit doet u als volgt:

1. Open een ondersteunde gaming-app op de Apple TV.
  2. Wacht totdat Gaming-symbool bovenaan het scherm wordt weergegeven in de Apple TV Remote-app op het iOS-apparaat.
  3. Tik op Gaming-symbool en zet het iOS-apparaat in horizontale stand. U ziet vijf bedieningen: Menu, twee duimbedieningen (A en X), Sluit en een lege ruimte die functioneert als een Touch-oppervlak.2

Gamingapps zijn alleen beschikbaar op Apple TV (4e generatie) of nieuwer.

Hulp krijgen

Als u hulp nodig hebt met de Apple TV Remote-app of de vorige Remote-app, leest u hier meer informatie:

Apple TV Remote-app

Apple TV Remote-app
Hebt u hulp nodig omdat de Apple TV Remote-app geen verbinding maakt? Als dat het geval is, herstart u de Apple TV en probeert u het opnieuw.

iTunes Remote-app

iTunes Remote-app
Op zoek naar informatie over de vorige Remote-app (iTunes Remote-app)? Meer informatie.

1. Als u een Apple TV configureert in een taal, land of regio waarvoor Siri niet wordt ondersteund en als de dicteerfunctie de taalinstelling ondersteunt, is Microfoon-symbool voor dicteren en niet voor Siri.

2. Als de bedieningen van de Game-modus niet werken zoals verwacht, controleert u of u de nieuwste versie van de gaming-app hebt die u aan het spelen bent, en of u een Apple TV (4e generatie) of nieuwer hebt. Als u meer hulp nodig hebt, neemt u contact op met de ontwikkelaar van de gaming-app voor meer informatie.