De Apple TV Remote-app gebruiken

Bedien uw Apple TV met de Apple TV Remote-app op uw iPhone, iPad, of iPod touch.

Apple TV Remote-app

Download de Apple TV Remote-app uit de App Store op uw iPhone, iPad of iPod touch om over meer functies voor het bedienen van uw Apple TV te beschikken.

U kunt uw Apple TV ook bedienen vanuit het bedieningspaneel.

Wanneer u de Apple TV Remote-app gebruikt om in te loggen bij een app op uw Apple TV, kan het zijn dat de app wachtwoorden heeft onthouden die u in Safari hebt opgeslagen. Apps zijn beschikbaar op Apple TV 4K of Apple TV HD.

Wanneer u de app voor het eerst opent

Configureer de Apple TV Remote-app met de Apple TV om aan de slag te gaan. Afhankelijk van het model van de Apple TV ziet u vervolgens vijf of zes hoofdregelaars:

• Apparaten: tik op 'Apparaten' om de Apple TV Remote-app met een andere Apple TV te verbinden.
  • Touch-oppervlak: in de lege ruimte boven 'Menu' kunt u vegen om te navigeren en tikken om te selecteren.
  • Afspelen/pauzeren: tik op het symbool voor afspelen/pauzeren om materiaal af te spelen of te pauzeren.
  • Siri:1 Als u een Apple TV 4K of Apple TV HD hebt, zult u het microfoonsymbool zien. Houd het microfoonsymbool ingedrukt, zeg iets en laat het symbool vervolgens los.
  • Beginscherm: tik dubbel op het tv-symbool om recent gebruikte apps te bekijken. Als uw land of regio de TV-app ondersteunt, tikt u op het tv-symbool  om de app te openen en tikt u dubbel om naar het beginscherm te gaan. Tik anders eenmaal op het tv-symbool voor het beginscherm.
  • Menu: tik op 'Menu' om terug te gaan naar het vorige scherm of menu.

Op zoek naar het schermtoetsenbord of de volumeregelaars van de app?

• Er wordt een toetsenbord weergegeven in de Apple TV Remote-app als u een tekstveld op de Apple TV selecteert.
  • Wilt u het volume wijzigen met een iOS-apparaat? Bij ontvangers met HDMI-CEC-volumeondersteuning kunt u het volume aanpassen met de volumeknoppen op de zijkant van het iOS-apparaat. Sluit de Apple TV hiervoor rechtstreeks aan op de ontvanger en niet op de televisie. Informatie over HDMI-CEC

Als u inhoud hebt geselecteerd en afspeelt

Nadat u op 'Speel af' hebt getikt, ziet u nog drie regelaars in de Apple TV Remote-app:

• Vooruitspoelen: tik op Spoel tien seconden vooruit om tien seconden vooruit te spoelen in een video. Of tik op Spoel vooruit om een nummer vooruit te spoelen.
  • Terugspoelen: tik op Spoel tien seconden terug om tien seconden terug te spoelen in een video. Of tik op Spoel terug om een nummer terug te spoelen.
  • Details: tik op 'Details' voor een overzicht van de inhoud die u afspeelt. Voor muziek kunt u de instellingen voor afspelen in willekeurige volgorde of herhalen wijzigen. U kunt ook omhoog vegen om te kiezen wat er nu moet worden afgespeeld. Voor iTunes-films en tv-programma's kunt u omhoog vegen om de instellingen voor audio en ondertiteling te wijzigen. Tik vervolgens op het Symbool voor samenvouwen om terug te gaan naar de vorige weergave.

Als u een ondersteunde gaming-app speelt

U kunt samen met uw vrienden de Apple TV Remote-app als gamecontroller gebruiken in compatibele apps. Het aantal ondersteunde spelers is mogelijk afhankelijk van de beperkingen van de gaming-app en het thuisnetwerk.

U kunt de standaardweergave van de Apple TV Remote-app gebruiken om games te spelen, maar u kunt ook de Game-modus gebruiken. Dit doet u als volgt:

1. Open een ondersteunde gaming-app op de Apple TV.
  2. Wacht totdat het Gaming-symbool bovenaan het scherm wordt weergegeven in de Apple TV Remote-app op het iOS-apparaat.
  3. Tik op het Gaming-symbool en draai het iOS-apparaat in de horizontale stand. U ziet vijf regelaars: menu, twee duimregelaars (A en X), Sluit en een lege ruimte die functioneert als een Touch-oppervlak.2

Gaming-apps worden alleen ondersteund op Apple TV 4K of Apple TV HD.

Hulp krijgen

Als u hulp nodig hebt met de Apple TV Remote-app of de vorige Remote-app, vindt u hier meer informatie:

Apple TV Remote-app

Apple TV Remote-app
Hebt u hulp nodig omdat de Apple TV Remote-app geen verbinding maakt? Als dat het geval is, herstart u de Apple TV en probeert u het opnieuw.

iTunes Remote-app

iTunes Remote-app
Op zoek naar informatie over de vorige Remote-app (iTunes Remote-app)? Meer informatie.

1. Als u een Apple TV configureert in een taal, land of regio waarvoor Siri niet wordt ondersteund en als de dicteerfunctie de taalinstelling ondersteunt, is de regelaar microfoonsymbool bedoeld voor dicteren en niet voor Siri.

2. Als de regelaars in de Game-modus niet werken zoals verwacht, controleer dan of u de nieuwste versie van de gaming-app gebruikt en dat u een Apple TV 4K of Apple TV HD hebt. Als u meer hulp nodig hebt, neemt u contact op met de ontwikkelaar van de gaming-app.