De tool 'Herstel bibliotheek' in Foto's gebruiken op je Mac

Als je fotobibliotheek niet wordt geopend of als de app Foto's op je Mac zich anders gedraagt dan verwacht, biedt de tool 'Herstel bibliotheek' in Foto's mogelijk uitkomst.

Maak een reservekopie van je fotobibliotheek voordat je de tool 'Herstel bibliotheek' in Foto's gebruikt. Je kunt Time Machine gebruiken of een oplossing voor reservekopieën van derden. Je kunt de bibliotheek ook naar een externe schijf kopiëren. Standaard wordt de fotobibliotheek bewaard in de map 'Afbeeldingen' in je thuismap.

Volg deze stappen om de tool 'Herstel bibliotheek' in Foto's te openen op je Mac:

1. Als Foto's is geopend, sluit je de app. Terwijl je klikt om Foto's te openen, houd je de toetsen Command en Option tegelijkertijd ingedrukt.

2. Klik in het venster dat wordt geopend op 'Herstel' om het herstelproces te starten. Het kan zijn dat je wordt gevraagd het wachtwoord van je gebruikersaccount in te voeren.

De tool 'Herstel bibliotheek' in Foto's analyseert de database van de bibliotheek en herstelt eventuele aangetroffen inconsistenties. Hoelang dat duurt, hangt af van de grootte van je bibliotheek. Wanneer het proces is voltooid, opent Foto's de bibliotheek.

Bij herstel van een bibliotheek die wordt gebruikt met iCloud-foto's, controleert iCloud de bibliotheek nadat het herstelproces is voltooid om er zeker van te zijn dat alles correct is gesynchroniseerd.

Als deze stappen geen oplossing bieden of als je de hersteltool niet kunt openen, neem je contact op met Apple Support.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.