Muziek en meer beluisteren in de Apple Music-app

De Apple Music-app is dé plek om uw muziekbibliotheek te beheren en ernaar te luisteren. En als een Apple Music-abonnement hebt, kunt u miljoenen nummers streamen, nieuwe muziek ontdekken om aan uw verzameling toe te voegen en toegang krijgen tot uw muziekbibliotheek op uw andere apparaten.

Kennismaking met de Apple Music-app

In de Apple Music-app navigeren:

• Op een iPhone, iPod touch of Android-apparaat gebruikt u de tabbladen onderaan het scherm.
  • Op een iPad of Mac gebruikt u de navigatiekolom.

Bibliotheek

In de bibliotheek vindt u alle muziek die u hebt geïmporteerd, gekocht in de iTunes Store of toegevoegd via Apple Music, en ook uw afspeellijsten. En uw bibliotheek is geordend in categorieën, zodat u uw muziek kunt bekijken op artiesten, albums of nummers.

Als u een Apple Music-abonnement hebt, kunt u ook 'Synchroniseer bibliotheek' inschakelen zodat u op al uw apparaten toegang hebt tot uw bibliotheek.

Luister nu

Als u een Apple Music-abonnement hebt, kunt u onder 'Luister nu' uw favoriete muziek vinden en andere muziek ontdekken die u waarschijnlijk ook mooi vindt. U kunt ook een overzicht bekijken van speciaal voor u geselecteerde muziek, inclusief uw favorieten, muziekaanbevelingen op basis van waar u naar luistert enzovoort. En terwijl u muziek afspeelt, leert Apple Music waar u van houdt en geeft onder 'Luister nu' suggesties voor muziek die u misschien leuk vindt.

Ontdek

Als u een Apple Music-abonnement hebt, kunt u nieuwe releases ontdekken. Bekijk muziek die bovenaan de hitlijsten staat. Stem af op Apple Music TV om een livestream van muziekvideo's te bekijken.* Blader door afspeellijsten die zijn gemaakt door muziekexperts, en nog veel meer.

* Apple Music TV is momenteel alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en is toegankelijk zonder Apple Music-abonnement.

Radio

Stem af op de live-radiostations van Apple Music om te luisteren naar shows die worden gepresenteerd door de grootste namen uit de muziekwereld. Stream radiostations van over de hele wereld. Of maak een eigen station aan op basis van de muziek waar u van houdt. Lees hier meer over naar de radio luisteren in de Apple Music-app.

Met 'Zoek' kunt u zoeken naar muziek die u wilt afspelen. Schakel snel tussen zoeken in uw eigen bibliotheek en zoeken in de Apple Music-catalogus. Zoek op songteksten, blader door categorieën en ontvang terwijl u typt suggesties die u helpen te vinden wat u zoekt.

Muziek afspelen en bedienen

Klik dubbel of tik op een nummer om het af te spelen. U bedient het afspelen op uw iPhone, iPad, iPod touch of Android-apparaat door te tikken op de speler onderaan het scherm. Op de Mac gebruikt u de bedieningselementen bovenaan het scherm.

Muziek in willekeurige volgorde afspelen en herhalen

U kunt afspelen in willekeurige volgorde en herhalen in- of uitschakelen door het aan Siri te vragen, of met de bedieningselementen in de Apple Music-app.

Een muziekwachtrij aanmaken

Speel een nummer af en laat met 'Speel automatisch af' vergelijkbare nummers kiezen om die vervolgens af te spelen. Of zet muziek in de wachtrij die u daarna wilt afspelen.

Songteksten weergeven

Ontdek de teksten van uw favoriete nummers. Of lees tijdens het luisteren mee met perfect getimede songteksten.

Lees wat u nog meer kunt doen

Een abonnement nemen op Apple Music

Stream miljoenen nummers, ontvang muziekaanbevelingen en krijg toegang tot uw muziekbibliotheek op al uw apparaten.

Muziek kopen in de iTunes Store

Als u geen Apple Music-abonnement hebt of als u een nummer of album wilt kopen, kunt u terecht in de iTunes Store.

Zien waar uw vrienden naar luisteren

Maak een Apple Music-profiel om nieuwe muziek met vrienden te delen en te ontdekken.

Afspeellijsten aanmaken

Lees hier hoe u afspeellijsten aanmaakt met muziek uit de Apple Music-catalogus of uw eigen verzameling.

De beschikbaarheid van Apple Music kan per land of regio verschillen. Lees meer over wat er in uw land of regio beschikbaar is.

U mag Apple Music alleen gebruiken voor persoonlijke, niet-commerciële doeleinden. Raadpleeg de volledige algemene voorwaarden.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.