Luister in de Muziek-app naar muziek en meer

Met de Muziek-app op de iPhone, iPad, iPod touch, Android-telefoons en Apple TV kunt u luisteren naar uw muziekbibliotheek en nieuwe artiesten ontdekken.

het symbool van de Apple Music-app voor iOS

U kunt de Muziek-app gebruiken op uw iPhone, iPad en iPod touch met de nieuwste iOS-versie of op uw Apple TV met de nieuwste tvOS-versie. Op een Android-apparaat downloadt u de Apple Music-app.

De Muziek-app verkennen

Op de iPhone, iPad en iPod touch navigeert u in de Muziek-app door middel van de tabs onder in het scherm.

Op uw Android-apparaat tikt u linksboven op de Menu-tab om het navigatiemenu van de Apple Music-app te openen.

Op de Apple TV veegt u omlaag op de Siri Remote of de Apple TV Remote om het navigatiemenu te openen.

Bibliotheek

Op deze tab vindt u alle muziek die u aan uw bibliotheek hebt toegevoegd. Dat zijn nummers van Apple Music, materiaal dat is gematcht van uw andere apparaten met iCloud-muziekbibliotheek, muziek die u hebt gekocht in de iTunes Store, en nummers die u hebt geïmporteerd van cd of gedownload van andere voorzieningen.1

Als u een Android-apparaat hebt, moet u eerst een abonnement op Apple Music afsluiten voordat u kunt luisteren naar gekochte of gematchte muziek.

Als u gedownloade muziek op uw apparaat hebt staan, tikt u op 'Gedownloade muziek'. U ziet dan alleen dat materiaal en u kunt ernaar luisteren zonder mobiele data of wifi.2

Voor jou

Als u Apple Music-abonnee bent, ziet u op deze tab muzikale aanbevelingen en afspeellijsten die speciaal voor u zijn samengesteld. U kunt ook luisteren naar uw Vriendenmix, Nieuwe muziekmix, Favorietenmix of Chillmix. Deze worden wekelijks bijgewerkt. Ook kunt u zien waar uw vrienden nog meer naar luisteren.

Ontdekken

Als u Apple Music-abonnee bent, ziet u op deze tab wat er nieuw is in de muziekwereld en welke nummers en video's bovenaan staan in de hitlijsten. Hier kunt u ook kijken naar muziekvideo's en zoeken naar afspeellijsten van muziekvideo's. U kunt al dit materiaal downloaden en toevoegen aan uw bibliotheek.

Als u geen abonnement op Apple Music hebt, gebruikt u in plaats daarvan de iTunes Store om muziek te kopen en te downloaden.3

Radio

Op deze tab kunt u luisteren naar radiostreams van Beats 1, NPR en andere live stations4. Als u Apple Music-abonnee bent, kunt u ook luisteren naar genrespecifieke radiostations, of er zelf een maken. Lees meer over Radio in Apple Music.

1. U kunt de muziek op uw iPhone, iPad of iPod touch ook synchroniseren met iTunes op de computer met behulp van USB.

2. U kunt op een Apple TV geen materiaal downloaden, maar u kunt het wel streamen via wifi.

3. De iTunes Store-app is niet beschikbaar voor Android. Op de Apple TV kunt u geen muziek kopen. Gebruik daarvoor een ander Apple apparaat met dezelfde Apple ID.

4. De radiostreams waarnaar u zonder Apple Music-abonnement kunt luisteren, kunnen per land of regio verschillen.

5. In de Apple Music-app op een Android-apparaat vindt u de zoekfunctie rechtsboven in het scherm van elke tab.

6. Zoeken naar songteksten is alleen beschikbaar in bepaalde landen en regio's. Meer informatie over wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Een GIF van de Muziek-app op een iPhone X waarop het scherm 'Huidige' wordt geopend

Luisteren naar muziek

Wanneer u muziek afspeelt in de Muziek-app op uw iOS- of Android-apparaat, verschijnt er onderaan het scherm een speler. Als u op de speler tikt, wordt 'Huidige'geopend en kunt u alle regelaars bedienen.

Op de Apple TV wordt 'Huidige' weergegeven in het menu bovenaan het scherm. Op de Mac of de pc kunt u met iTunes luisteren naar muziek en nieuwe muziek ontdekken.

In-app regelaars

In het scherm 'Huidige' kunt u het volume regelen, muziek afspelen en pauzeren, vooruitspoelen, een nummer overslaan of teruggaan naar het vorige nummer. Op uw iPhone, iPad en iPod touch kunt u ook tikken op de Afspeelbestemming-knop om het geluid op een ander apparaat te laten weergeven.

Veeg omhoog in het scherm 'Huidige' om meer opties te zien, zoals afspelen in willekeurige volgorde en herhalensongteksten8 en een lijst van de hierna af te spelen nummers. U sluit het scherm 'Huidige' door te tikken op de Sluit-knop of omlaag te vegen vanaf de bovenkant van de speler.

Andere manieren om uw muziek te bedienen

U kunt uw muziek bedienen met uw vingertoppen, maar ook met uw stem. Als u Siri vraagt "Wat kan ik doen?", krijgt u meer informatie over de Siri-commando's voor muziek en geluid. U kunt ook het volgende doen:

7. Als u de iPad in de liggende stand houdt, wordt 'Huidige' rechtsonder weergegeven. Op de Apple TV opent u de Muziek-app en veegt u vervolgens omlaag op de Siri Remote of Apple TV Remote om 'Huidige' weer te geven in de menubalk bovenaan het scherm.

8. Er zijn niet voor alle nummers songteksten beschikbaar.

De instellingen wijzigen

Ga op uw iOS-apparaat naar 'Instellingen' > 'Muziek'. Hier kunt u de volgende instellingen aanpassen:

• iCloud-muziekbibliotheek: als u een abonnement op Apple Music of iTunes Match hebt, schakelt u dit in als u op al uw apparaten toegang wilt hebben tot uw materiaal. Lees meer over iCloud-muziekbibliotheek.
  • Mobiele data: hiermee bepaalt u of de Muziek-app muziek mag streamen wanneer de iPhone of iPad een mobiele internetverbinding heeft en mobiele data gebruikt.
  • Gedownloade muziek: hier beheert u het materiaal dat op uw apparaat is gedownload.

U kunt ook bepaalde functies van Apple Music instellen in de Muziek-app op uw iOS- of Android-apparaat. Ga naar 'Voor jou', tik op de knop 'Mijn account' of op uw foto, tik op uw naam en vervolgens op 'Wijzig account' of 'Toon account'. Hier kunt u een Apple Music-profiel aanmaken of verwijderen zodat vrienden kunnen volgen waar u naar luistert, en de suggesties verfijnen die u te zien krijgt in Apple Music.

Meer informatie

• U kunt afspeellijsten maken van nummers. Als u een Apple Music-abonnement hebt, kunt u uw afspeellijsten ook delen met vrienden op Apple Music.
  • U kunt uw Apple Music-abonnement beheren op uw iOS-apparaat, in iTunes op de Mac of pc, op uw Apple TV of op uw Android-apparaat.

De functies van Apple Music kunnen per land of regio verschillen. Lees meer over wat er in uw land of regio beschikbaar is.

U mag Apple Music alleen gebruiken voor persoonlijke, niet-commerciële doeleinden. Raadpleeg de volledige algemene voorwaarden.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.