Luister in de Muziek-app naar muziek en meer

Met de Muziek-app op de iPhone, iPad, iPod touch, Android-telefoon en Apple TV kunt u luisteren naar uw muziekbibliotheek en nieuwe artiesten ontdekken.

U kunt de Muziek-app gebruiken op uw iPhone, iPad en iPod touch met de nieuwste iOS-versie of op uw Apple TV (4e generatie of nieuwer) met de nieuwste tvOS-versie. Op uw Android-telefoon moet u de Apple Music-app downloaden.

De Muziek-app verkennen

Op de iPhone, iPad en iPod touch navigeert u in de Muziek-app door middel van de tabs onder in het scherm.

Op uw Android-telefoon tikt u linksboven op het menusymbool  om het navigatiemenu van de Apple Music-app te openen.

Op de Apple TV veegt u omlaag op de Siri Remote of de Apple TV Remote om het navigatiemenu te openen.

Bibliotheek

Op dit tabblad vindt u alle muziek die u aan uw bibliotheek hebt toegevoegd. Dat zijn nummers van Apple Music, materiaal dat is gematcht van uw andere apparaten met iCloud-muziekbibliotheek, muziek die u hebt gekocht in de iTunes Store, en nummers die u hebt geïmporteerd vanaf cd of gedownload van andere voorzieningen.1

Als u gedownloade muziek op uw apparaat hebt staan, tikt u op 'Gedownloade muziek'. U ziet dan alleen dat materiaal en u kunt ernaar luisteren zonder mobiele data of wifi.2

Voor jou

Als u Apple Music-abonnee bent, ziet u op dit tabblad muzikale aanbevelingen en afspeellijsten die speciaal voor u zijn samengesteld. U kunt ook luisteren naar uw Nieuwe muziekmix, Favorietenmix of Chillmix. Deze worden wekelijks bijgewerkt. Ook kunt u zien waar uw vrienden naar luisteren.

Ontdekken

Als u Apple Music-abonnee bent, ziet u op dit tabblad wat er nieuw is in de muziekwereld en welke nummers en video's bovenaan staan in de hitlijsten. Hier kunt u ook kijken naar muziekvideo's en zoeken naar afspeellijsten van muziekvideo's. U kunt al dit materiaal downloaden en toevoegen aan uw bibliotheek.

Als u geen abonnement op Apple Music hebt, gebruikt u in plaats daarvan de iTunes Store om muziek te kopen en te downloaden.3

Radio

Op dit tabblad kunt u luisteren naar radiostreams van Beats 1, NPR en andere live stations4. Als u Apple Music-abonnee bent, kunt u ook luisteren naar genrespecifieke radiostations, of er zelf een maken. Lees meer over Radio in Apple Music.

1 U kunt de muziek op uw iPhone, iPad of iPod touch ook synchroniseren met iTunes op de computer met behulp van USB.

2 U kunt op een Apple TV geen materiaal downloaden, maar u kunt het wel streamen via wifi.

3 De iTunes Store-app is niet beschikbaar voor Android. Op de Apple TV kunt u geen muziek kopen. Gebruik daarvoor een ander Apple apparaat met dezelfde Apple ID.

4 De radiostreams waarnaar u zonder Apple Music-abonnement kunt luisteren, kunnen per land of regio verschillen.

5 In de Apple Music-app op een Android-telefoon vindt u de zoekfunctie rechtsboven in het scherm van de diverse tabbladen.

Luisteren naar muziek

Wanneer u muziek afspeelt in de Muziek-app op uw iOS-apparaat, verschijnt er onder in het scherm een speler. Als u op de speler tikt, wordt 'Huidige'geopend en kunt u alle regelaars bedienen.

Op de Apple TV wordt 'Huidige' weergegeven in het menu boven in het scherm. Op de Mac of de pc kunt u met iTunes luisteren naar muziek en nieuwe muziek ontdekken.

In-app regelaars

In het scherm 'Huidige' kunt u het volume instellen, muziek afspelen en pauzeren, vooruitspoelen, een nummer overslaan of teruggaan naar het vorige nummer. Op uw iPhone, iPad en iPod touch kunt u ook tikken op  om het geluid op een ander apparaat te laten weergeven.

Veeg omhoog in het scherm 'Huidige' om meer opties te zien, zoals afspelen in willekeurige volgorde en herhalen, songteksten7 en een lijst van de hierna af te spelen nummers. U sluit het scherm 'Huidige' door te tikken op  of omlaag te vegen vanaf de bovenkant van de speler.

Andere manieren om uw muziek te bedienen

U kunt uw muziek natuurlijk met de hand bedienen, maar ook met uw stem. Als u Siri vraagt "Wat kan ik doen?", krijgt u meer informatie over de Siri-commando's voor muziek en geluid. U kunt ook het volgende doen:

6 Als u de iPad in de liggende stand houdt, wordt 'Huidige' rechtsonder weergegeven. Op de Apple TV opent u de Muziek-app en veegt u vervolgens omlaag op de Siri Remote of Apple TV Remote om 'Huidige' weer te geven in de menubalk boven in het scherm.

7 Er zijn niet voor alle nummers songteksten beschikbaar.

De instellingen wijzigen

Ga op uw iOS-apparaat naar 'Instellingen' > 'Muziek'. Hier kunt u de volgende instellingen aanpassen:

• iCloud-muziekbibliotheek: als u een abonnement op Apple Music of iTunes Match hebt, schakelt u dit in als u op al uw apparaten toegang wilt hebben tot uw materiaal. Lees meer over iCloud-muziekbibliotheek.
  • Mobiele data: hiermee bepaalt u of de Muziek-app muziek mag streamen wanneer de iPhone, iPad of Android-telefoon een mobiele internetverbinding heeft en mobiele data gebruikt.
  • Gedownloade muziek: hier beheert u het materiaal dat op uw apparaat is gedownload.

U kunt ook bepaalde functies van Apple Music instellen in de Muziek-app op uw iOS-apparaat of Android-telefoon. Ga naar 'Voor jou' > [uw foto] > 'Wijzig' of naar 'Voor jou' > [uw foto] > 'Bekijk account'. Hier kunt u een Apple Music-profiel aanmaken of verwijderen zodat vrienden kunnen volgen waar u naar luistert, en de suggesties verfijnen die u te zien krijgt in Apple Music.

Meer informatie

De functies van Apple Music kunnen per land of regio verschillen. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.

U mag Apple Music alleen gebruiken voor persoonlijke, niet-commerciële doeleinden. Raadpleeg de volledige algemene voorwaarden.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.