Muziek en meer beluisteren in de Muziek-app

Luister naar al uw favoriete muziek, ontdek fantastische nieuwe muziek en luister via al uw apparaten naar uw muziekbibliotheek; en dit allemaal met de Muziek-app.

het symbool van de Apple Music-app voor iOS

U kunt de Muziek-app gebruiken op een iPhone of iPod touch met de nieuwste versie van iOS, een iPad met de nieuwste versie van iPadOS, een Mac met de nieuwste versie van macOS of een Apple TV met de nieuwste versie van tvOS. Op een Android-apparaat downloadt u de Apple Music-app.

De Muziek-app verkennen

In de Muziek-app navigeren:

• Op een iPhone, iPad, iPod touch of Android-apparaat gebruikt u de tabbladen onderaan het scherm.
  • Op een Mac gebruikt u de navigatiekolom.
  • Op een Apple TV gebruikt u de tabbladen bovenaan het scherm.

Bibliotheek

Zoek alle muziek die u vanuit Apple Music hebt toegevoegd en muziek op uw andere apparaten. Bekijk muziek die u in de iTunes Store hebt gekocht en nummers die u hebt geïmporteerd van cd's en andere voorzieningen. U kunt ook muziek zoeken die naar uw apparaat is gedownload, zodat u deze kunt beluisteren wanneer u offline bent.

Voor jou

Als u een abonnement hebt op Apple Music, kunt u muziekaanbevelingen en afspeellijsten op basis van uw muzieksmaak bekijken. U kunt ook muziek zien die u recentelijk hebt afgespeeld en bekijken waar uw vrienden naar luisteren.

Ontdekken

Als u Apple Music-abonnee bent, ziet u wat er nieuw is in de muziekwereld en welke nummers en video's bovenaan staan in de hitlijsten. U kunt ook kijken naar muziekvideo's en zoeken naar afspeellijsten van muziekvideo's. En u kunt al dit materiaal downloaden en toevoegen aan uw bibliotheek.

Als u geen abonnement op Apple Music hebt, gebruikt u in plaats daarvan de iTunes Store-app op muziek te downloaden en te kopen.

Radio

Luister naar Beats 1 om een wereldwijde live-uitzending te beluisteren die wordt gehost door de grootste namen in de muziek. Of luister naar lokale radiostations van over de hele wereld. Meer informatie over Radio in Apple Music.

Gebruik 'Zoeken' om nummers, artiesten, afspeellijsten, songteksten en meer te vinden. Schakel snel tussen het zoeken in uw eigen bibliotheek en het zoeken in de Apple Music-catalogus. U ziet, naast wat er trending is, ook recente zoekopdrachten.

Muziek bedienen in 'Huidige'

In het scherm 'Huidige' vindt u regelaars voor het volume en het afspelen van muziek die u beluistert. U vindt 'Huidige' op de plek waar u ook shuffle of herhalen kunt inschakelen, de songtekst van een nummer kunt bekijken en de wachtrij 'Volgende' kunt zoeken en beheren.

'Huidige' openen:

• Op een iPhone, iPad, iPod touch of Android-apparaat speelt u een nummer af en tikt u vervolgens op het nummer onderaan het scherm om 'Huidige' te openen en het afspelen te bedienen.
  • Op een Apple TV vindt u 'Huidige' bovenaan het scherm.
  • Op een Mac gebruikt u de regelaars in de navigatiebalk bovenaan het venster.

De instellingen wijzigen

Ga op een iPhone, iPad of iPod touch naar 'Instellingen' > 'Muziek'. Hier kunt u deze instellingen aanpassen:

U kunt ook een Apple Music-profiel aanmaken zodat vrienden kunnen volgen waar u naar luistert. Ga eenvoudigweg naar 'Voor jou' en tik of klik op . Hebt u al een Apple Music-profiel? Tik of klik op uw naam en kies vervolgens 'Wijzig' of 'Toon account' om het account te beheren.

Meer informatie

• U kunt afspeellijsten maken van nummers. Als u een Apple Music-abonnement hebt, kunt u uw afspeellijsten ook delen met vrienden op Apple Music.
  • U kunt uw Apple Music-abonnement beheren op een iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV, Android-apparaat of in iTunes voor Windows op een pc.

De functies van Apple Music kunnen per land of regio verschillen. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.

U mag Apple Music alleen gebruiken voor persoonlijke, niet-commerciële doeleinden. Ga naar voor de algemene voorwaarden.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.