Dicteren op een Apple Watch gebruiken

Met Dicteren kunt u uw stem gebruiken om berichten en e-mails te beantwoorden of om andere taken uit te voeren, zoals zoeken in Kaarten. U kunt Dicteren mogelijk ook gebruiken met apps van andere fabrikanten.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Een bericht beantwoorden

1. Open een bericht, scrol naar beneden en tik op het microfoonsymbool.
  2. Zeg uw bericht. U kunt ook de leestekens zeggen. Zeg bijvoorbeeld "Heb je ideeën vraagteken".
  3. Tik op 'Stuur'.

Als u het bericht als tekst in plaats van audio wilt versturen, wijzigt u de instelling op uw iPhone: open de app Apple Watch, tik op het tabblad 'Mijn Watch' en tik vervolgens op 'Berichten' > 'Gedicteerde berichten'.

Een e-mail beantwoorden

1. Open een e-mail en tik op het einde van het bericht op 'Antwoord'. Of druk stevig op het scherm en tik op 'Antwoord'.
  2. Tik op microfoonsymbool.
  3. Zeg het bericht en tik op 'Gereed'. U kunt ook de leestekens zeggen. Zeg bijvoorbeeld 'Hoe was de film vraagteken'.
  4. Controleer het bericht en tik op 'Stuur'.

Een locatie in Kaarten zoeken

1. Open Kaarten.
  2. Tik achtereenvolgens op 'Zoek' en op 'Dicteren'.
  3. Zeg wat u zoekt en tik op 'Gereed'.

Dicteren in- of uitschakelen

Ga op een iPhone naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toetsenbord'. Schakel vervolgens 'Schakel dicteren in' in of uit.

De taal wijzigen

U kunt de taal wijzigen op elk scherm waar u op 'Dicteren' kunt tikken. Tik op 'Antwoord' of 'Zoek', druk stevig op het scherm, tik op  en selecteer een taal.

Wanneer u Dicteren in een app op een Apple Watch gebruikt, is de taal voor dicteren identiek aan deze van het toetsenbord in dezelfde app op de iPhone. Als u bijvoorbeeld een bericht op de Apple Watch dicteert, is de taal identiek aan deze van het toetsenbord op de iPhone voor die conversatie. Als u de taal van het toetsenbord  op de iPhone wijzigt voor een bericht of app, wordt de taal voor dicteren ook gewijzigd op de Apple Watch.