iCloud-muziekbibliotheek inschakelen met Apple Music

Als Apple Music-abonnee kunt u iCloud-muziekbibliotheek inschakelen om op al uw apparaten toegang te krijgen tot uw hele iTunes-bibliotheek en tot alle muziek die u toevoegt uit de Apple Music-catalogus.

iCloud-muziekbibliotheek inschakelen

Als u iCloud-muziekbibliotheek wilt inschakelen, moet u eerst controleren of u bij al uw apparaten bent ingelogd met de Apple ID die u voor Apple Music gebruikt. Daarna volgt u de stappen voor uw apparaat.

De functies en inhoud van Apple Music verschillen per land en regio.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Muziek' en tik op 'iCloud-muziekbibliotheek' om deze voorziening in te schakelen. De optie om iCloud-muziekbibliotheek in te schakelen wordt pas zichtbaar wanneer u een abonnement hebt op Apple Music of iTunes Match.
    Een iPhone X met daarop de instellingen voor Muziek. iCloud-muziekbibliotheek is ingeschakeld.
  2. Als er al muziek op uw apparaat staat, wordt u gevraagd of u de muziek op uw apparaat wilt behouden.
    Kies 'Behoud muziek'* om de huidige nummers op het apparaat toe te voegen aan uw iCloud-muziekbibliotheek.
    Als u 'Verwijder en vervang' kiest, wordt de muziek op uw apparaat vervangen door de inhoud van uw iCloud-muziekbibliotheek.

* Wanneer u 'Voeg samen' (Mac) of 'Samenvoegen' (Windows) kiest, kunnen nummers op het apparaat die voorkomen in de Apple Music-catalogus, onmiddellijk worden geopend op uw andere apparaten. Nummers op iPhone, iPad en iPod touch die we niet kunnen matchen, worden toch weergegeven op uw andere apparaten. U kunt ze echter pas op uw andere apparaten afspelen wanneer u in iTunes inlogt bij iCloud-muziekbibliotheek.

Op een Mac of pc

1. Mac: kies in de menubalk boven in het computerscherm het iTunes-menu > 'Voorkeuren'.
    Een venster van iTunes voor Mac met daarin de iTunes Store. Het iTunes-menu is geopend op de voorgrond, en 'Voorkeuren' is gemarkeerd.
    Windows: kies in de menubalk boven in het iTunes-venster 'Bewerken' > 'Voorkeuren'.
    Een venster van iTunes voor Windows met daarin de iTunes Store. Het iTunes-menu is geopend op de voorgrond, en 'Voorkeuren' is gemarkeerd.
  2. Selecteer 'iCloud-muziekbibliotheek' op het tabblad 'Algemeen' om deze in te schakelen. De optie om iCloud-muziekbibliotheek in te schakelen wordt pas zichtbaar wanneer u een abonnement hebt op Apple Music of iTunes Match.
    Het voorkeurenpaneel van iTunes voor Mac. Het aankruisvak naast 'iCloud-muziekbibliotheek' is geselecteerd.
  3. Klik op 'OK'.

iCloud-muziekbibliotheek op andere apparaten

Apple TV-, Android- en sommige andere apparaten hebben toegang tot iCloud-muziekbibliotheek. U moet dan wel op alle apparaten ingelogd zijn met dezelfde Apple ID die u voor Apple Music gebruikt. Er zijn op deze apparaten geen opties om iCloud-muziekbibliotheek in of uit te schakelen.

Als u niet al uw materiaal ziet op al uw apparaten

Zorg dat u de laatste versie hebt van iOS op uw iPhone, iPad of iPod touch; van macOS en iTunes op uw computer; of de Apple Music-app op uw Android-apparaat.

Vervolgens zorgt u dat u op de computer met uw originele muziekbibliotheek bent ingelogd bij iTunes met de Apple ID die u voor Apple Music gebruikt, en dat iCloud-muziekbibliotheek is ingeschakeld. Kies vervolgens in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster 'Archief' (Mac) of 'Bestand' (Windows) > 'Bibliotheek' > 'Werk iCloud-muziekbibliotheek bij' (Mac) of 'iCloud-muziekbibliotheek bijwerken' (Windows).

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.