iCloud-muziekbibliotheek inschakelen

Als iCloud-muziekbibliotheek is ingeschakeld, hebt u toegang tot uw gehele muziekverzameling op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc.

Met uw Apple Music-abonnement hebt u toegang tot uw muziekbibliotheek op al uw apparaten, zolang u op al uw apparaten bent ingelogd met dezelfde Apple ID en iCloud-muziekbibliotheek is ingeschakeld.

De functies en inhoud van Apple Music verschillen per land en regio.

iCloud-muziekbibliotheek inschakelen

Zorg ervoor dat u bent ingelogd op al uw apparaten met de Apple ID die u gebruikt voor uw Apple Music-abonnement. Volg vervolgens deze stappen om iCloud-muziekbibliotheek in te schakelen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Muziek' en tik op 'iCloud-muziekbibliotheek' om deze voorziening in te schakelen.
  2. Als u al muziek op het apparaat hebt staan, wordt u gevraagd of u de muziek op uw apparaat wilt behouden.
    Kies 'Behoud muziek'* om de huidige nummers op het apparaat toe te voegen aan uw iCloud-muziekbibliotheek.
    Als u 'Verwijder en vervang' kiest, wordt alle muziek op uw apparaat vervangen door de muziek in uw iCloud-muziekbibliotheek.

Op een Mac of pc

1. Mac: kies in de menubalk boven in het computerscherm het iTunes-menu > 'Voorkeuren'.

Windows: kies in de menubalk boven in het iTunes-venster 'Bewerken' > 'Voorkeuren'.
  2. Selecteer 'iCloud-muziekbibliotheek' op het tabblad 'Algemeen' om deze in te schakelen.
  3. Klik op 'OK'.

Als u niet al uw materiaal ziet op al uw apparaten

Controleer of u op de computer die uw oorspronkelijke muziekbibliotheek bevat, bent aangemeld bij iTunes met de Apple ID die u gebruikt voor Apple Music en of iCloud-muziekbibliotheek is ingeschakeld. Kies vervolgens in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster 'Archief' (Mac) of 'Bestand' (Windows) > 'Bibliotheek' > 'Werk iCloud-muziekbibliotheek bij' (Mac) of 'iCloud-muziekbibliotheek bijwerken' (Windows).

Zorg dat u de nieuwste versie van iOS, macOS en iTunesop uw apparaten hebt staan, zodat u kunt inloggen met de Apple ID die u gebruikt voor Apple Music.

Meer informatie

Als u geen abonnee bent van Apple Music, leest u hier hoe u het handigst uw muziek op al uw apparaten kunt afspelen. U kunt ook vorige aankopen uit iTunes Store opnieuw downloaden op uw apparaten.

* Wanneer u 'Voeg samen' (Mac) of 'Samenvoegen' (Windows) kiest, kunnen nummers op het apparaat die voorkomen in de Apple Music-catalogus, onmiddellijk worden geopend op uw andere apparaten. Nummers op iPhone, iPad en iPod touch die we niet kunnen matchen, worden toch weergegeven op uw andere apparaten. U kunt ze wel pas afspelen op uw andere apparaten wanneer u ze hebt geüpload vanaf de Mac of pc via iTunes.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Publicatiedatum: Fri Mar 09 14:55:25 GMT 2018