Uw Apple ID herstellen wanneer u uw wachtwoord niet opnieuw kunt instellen

Als u twee-factor-authenticatie gebruikt en niet kunt inloggen of uw wachtwoord niet opnieuw kunt instellen, kunt u weer toegang krijgen na de wachttijd die geldt voor accountherstel.

Zo werkt het

Accountherstel is een procedure die is ontworpen om u weer toegang te geven tot uw Apple ID-account wanneer u niet voldoende informatie hebt om uw wachtwoord opnieuw in te stellen. Om veiligheidsredenen kan het een aantal dagen of nog langer duren voordat u uw account weer kunt gebruiken.

De snelste en eenvoudigste methode om uw wachtwoord opnieuw in te stellen, is vanaf een Apple apparaat. Voordat u de wachttijd voor accountherstel laat ingaan, probeert u uw vergeten wachtwoord opnieuw in te stellen op een vertrouwd apparaat. Of leen een iPhone, iPad of iPod touch van een vriend of familielid en gebruik de Apple Support-app om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Als uw vriend of familielid de Apple Support-app niet kan downloaden, kunt u de Zoek mijn iPhone-app gebruiken om het wachtwoord van uw Apple ID opnieuw in te stellen op een apparaat met iOS 9 tot en met 12.

Als het niet lukt via een van de methoden hierboven, gaat u naar appleid.apple.com en kiest u 'Je Apple ID of wachtwoord vergeten?'. Verstrek zo veel mogelijk gegevens en laat daarna de wachttijd voor accountherstel ingaan. Het is natuurlijk vervelend dat u moet wachten, maar het is nu eenmaal nodig omdat wij uw account en uw gegevens beveiligd willen houden.

De Apple Support-app is niet beschikbaar in alle landen of regio's en is niet beschikbaar voor iOS 9 en 10. Als u de Apple Support-app niet kunt downloaden, kunt u nog steeds uw wachtwoord opnieuw instellen en opnieuw toegang krijgen tot uw account met accountherstel.

Wat nu?

Nadat u accountherstel hebt aangevraagd, ontvangt u een e-mail met een bevestiging van uw verzoek en de datum en tijd waarop u naar verwachting weer toegang krijgt.

Wanneer de wachttijd is verstreken, ontvangt u een tekstbericht of geautomatiseerd telefoontje van Apple met instructies om weer toegang te krijgen tot uw account. Als u deze instructies volgt, krijgt u meteen weer toegang tot uw Apple ID.

De status controleren of het verzoek intrekken

• U kunt op elk moment zien hoelang het nog duurt voordat uw account klaar is voor herstel of wanneer er meer informatie komt. Ga hiervoor naar iforgot.apple.com en voer uw Apple ID in.
  • Als u uw Apple ID-wachtwoord weet, kunt u mogelijk creditcardgegevens opgeven om de wachttijd te verkorten. Als u de optie krijgt om uw creditcardgegevens te bevestigen, wordt een autorisatieverzoek naar de verstrekker van de kaart verzonden.*
  • Als u zich uw gegevens weer herinnert en met succes kunt inloggen, vervalt de wachttijd automatisch en kunt u uw Apple ID meteen weer gebruiken.

* Apple Pay werkt niet zoals een creditcard. Als u de creditcardgegevens correct invoert en wordt gevraagd om uw beveiligingsinformatie opnieuw in te voeren, neemt u contact op met uw kaartverstrekker. Mogelijk worden uw autorisatieverzoeken door de verstrekker geweigerd.

Hulp krijgen

• Neem contact op met Apple Support als u meer hulp nodig hebt. We kunnen wel uw vragen over accountherstel beantwoorden, maar niet uw identiteit controleren of het proces op wat voor manier dan ook bespoedigen.
  • Bent u het wachtwoord van uw Apple ID vergeten maar gebruikt u twee-factor-authenticatie niet? Lees wat u moet doen.