Uw Apple ID herstellen wanneer u uw wachtwoord niet opnieuw kunt instellen

Als u twee-factor-authenticatie gebruikt en niet kunt inloggen of uw wachtwoord niet opnieuw kunt instellen, kunt u weer toegang krijgen na de wachttijd die geldt voor accountherstel.

Zo werkt het

Accountherstel is een procedure die is ontworpen om u weer toegang te geven tot uw Apple ID-account wanneer u niet voldoende informatie heeft om uw wachtwoord opnieuw in te stellen. Om veiligheidsredenen kan het een aantal dagen of nog langer duren voordat u uw account weer kunt gebruiken.

De snelste en eenvoudigste methode om uw wachtwoord opnieuw in te stellen, is vanaf een Apple apparaat. Voordat u de wachttijd voor accountherstel laat ingaan, probeert u uw vergeten wachtwoord opnieuw in te stellen op een vertrouwd apparaat. U kunt ook een iPhone, iPad of iPod touch lenen van een kennis of gezinslid en uw wachtwoord opnieuw instellen via de app 'Zoek mijn iPhone'. U kunt zelfs naar een Apple Store gaan en vragen of u daar een apparaat mag gebruiken.

Als het niet lukt via een van de methoden hierboven, gaat u naar appleid.apple.com en kiest u 'Je Apple ID of wachtwoord vergeten?'. Verstrek zo veel mogelijk gegevens en laat daarna de wachttijd voor accountherstel ingaan. Het is natuurlijk vervelend dat u moet wachten, maar het is nu eenmaal nodig omdat wij uw account en uw gegevens beveiligd willen houden.

Wat nu?

Nadat u accountherstel hebt aangevraagd, ontvangt u een e-mail met een bevestiging van uw verzoek en de datum en tijd waarop u naar verwachting weer toegang krijgt.

Wanneer de wachttijd is verstreken, ontvangt u een tekstbericht of geautomatiseerd telefoontje van Apple met instructies om weer toegang te krijgen tot uw account. Als u deze instructies volgt, krijgt u meteen weer toegang tot uw Apple ID.

De status controleren of het verzoek intrekken

• U kunt op elk moment zien hoe lang het nog duurt voordat uw account klaar is voor herstel of wanneer er meer informatie komt. Ga hiervoor naar iforgot.apple.com en voer uw Apple ID in.
  • In sommige gevallen kunt u creditcardgegevens opgeven en zo de wachttijd verkorten. Als u de optie krijgt om uw creditcardgegevens te bevestigen, wordt een autorisatieverzoek naar de uitgever van de kaart verzonden.
    Als u de juiste gegevens hebt opgegeven maar u wordt gevraagd de beveiligingsinformatie nogmaals in te voeren, neemt u contact op met de uitgever van de creditcard. Mogelijk worden uw autorisatieverzoeken door de uitgever geweigerd.
  • Als u zich uw gegevens weer herinnert en met succes kunt inloggen, vervalt de wachttijd automatisch en kunt u uw Apple ID meteen weer gebruiken.

Hulp krijgen

• Neem contact op met Apple Support als u meer hulp nodig hebt. We kunnen wel uw vragen over accountherstel beantwoorden, maar niet uw identiteit controleren of het proces op wat voor manier dan ook bespoedigen.
  • Bent u het wachtwoord van uw Apple ID vergeten maar gebruikt u twee-factor-authenticatie niet? Lees wat u moet doen.