Als je iCloud-foto's niet op je pc worden geladen

Lees hier hoe je iCloud-foto's of 'Mijn fotostream' gebruikt op een Windows-pc, hoe je foto's en video's uploadt en downloadt zodat je ze op Apple apparaten kunt bekijken, en hoe je ongewenste foto's en video's verwijdert.

Wat heb ik nodig om iCloud-foto's op mijn pc te gebruiken?

Hoe zie ik de foto's en video's die ik vanaf mijn pc naar iCloud-foto's heb geüpload?

Nadat je de foto's vanaf de pc naar iCloud-foto's hebt geüpload, kun je je foto's en video's bekijken en beheren in de Foto's-app op iCloud.com en op je Apple apparaten.

Hoe download ik al mijn foto's en video's naar mijn Windows-pc?

In iCloud voor Windows 11.1 en nieuwer worden geoptimaliseerde versies van alle foto's en video's automatisch naar je pc gedownload zodra je iCloud-foto's inschakelt. Open de foto of video om de volledige versie ervan te downloaden.

In iCloud voor Windows 10 en ouder worden, nadat je iCloud-foto's op al je apparaten hebt ingeschakeld, alle nieuwe foto's en video's die je aan je bibliotheek toevoegt, automatisch naar je pc gedownload.* Je kunt de foto's en video's ook per jaar downloaden. Je vindt de downloadknop door op 'iCloud' te klikken in het systeemvak van Windows.

* Nieuwe foto's en video's worden automatisch op de pc gedownload naar C:\Gebruikers\[jouw naam]\Afbeeldingen\iCloud-foto's\Downloads.

Hoe zie ik de status van mijn upload of download?

Je kunt iCloud voor Windows aan je statusbalk toevoegen om de voortgang van je iCloud-uploads en -downloads te zien. Klik in het Windows-systeemvak van de pc op het iCloud-symbool. Mogelijk moet je eerst op 'Verborgen pictogrammen weergeven' klikken in het systeemvak om iCloud te zien.

Hoe kan ik bewerkte versies van foto's bekijken op mijn pc?

In de nieuwste versie van iCloud voor Windows worden bewerkingen en verwijderingen automatisch gedownload.

In iCloud voor Windows 10 en ouder worden je foto's met iCloud-foto's eenmalig gedownload naar je Windows-pc. Als je de foto bewerkt nadat deze naar de pc is gedownload, wordt de bewerkte versie niet opnieuw gedownload. Als je de bewerkte versie op de pc wilt bewaren, kun je de foto's en video's afzonderlijk downloaden vanaf iCloud.com of ze per jaar downloaden.

1. Klik in het Windows-systeemvak van de pc op het iCloud-symbool.

2. Klik op 'Foto's downloaden'.

3. Kies de foto's en video's die je wilt downloaden en klik op 'Downloaden'.

Als je op de pc een foto bewerkt die al naar iCloud-foto's is geüpload, kun je de bestandsnaam van de foto wijzigen en deze opnieuw uploaden naar iCloud-foto's.

Hoe kopieer ik foto's naar een iCloud-map?

1. Open een venster in Verkenner.

2. Klik in het navigatiedeelvenster (de navigatiekolom) op 'iCloud-foto's'. Als je een oudere versie van iCloud voor Windows gebruikt, ga je naar 'Favorieten' > 'iCloud-foto's'.

3. Open in een nieuw venster de map waar je momenteel de foto's bewaart die je wilt toevoegen aan iCloud-foto's.

4. Selecteer de foto's die je wilt toevoegen.

5. Sleep ze naar de map 'iCloud-foto's'. In oudere versies van iCloud voor Windows sleep je ze naar 'Favorieten' > 'iCloud-foto's' > 'Uploads'.

Waarom zie ik dubbele foto's?

In iCloud voor Windows 7.x zie je zowel een video als een stilstaand beeld voor elke Live Photo die van iCloud-foto's is gedownload. Upgrade naar de nieuwste versie van iCloud voor Windows om in plaats van een video en een stilstaand beeld een JPEG- of MOV-bestand te zien voor elke Live Photo die momenteel in iCloud-foto's wordt bewaard.

Mogelijk zie je ook extra exemplaren van foto's wanneer ze zijn bewerkt in de Foto's-app in iOS of macOS voordat ze naar je pc zijn gedownload. Meer informatie over bewerkte foto's in iCloud-foto's.

Hoe verwijder ik foto's en video's in iCloud-foto's?

In iCloud voor Windows 11.1 en nieuwer worden foto's en video's die je van je Apple apparaat of uit iCloud.com verwijdert, ook van je pc verwijderd, tenzij je ze hebt vastgezet. Wanneer je een foto of video op je pc verwijdert, gebeurt een van de volgende dingen:

• iCloud voor Windows 14 en nieuwer: de bestanden worden verwijderd van je pc en uit iCloud-foto's. Als een bestand uit Microsoft Foto's wordt verwijderd, wordt het ook verwijderd uit iCloud-foto's.

• Oudere versies van iCloud voor Windows: de bestanden en miniaturen worden van je pc verwijderd, maar blijven behouden in iCloud-foto's. Als je een foto of video op een ander apparaat bewerkt, verschijnt de miniatuur opnieuw op je pc.

Meer informatie over het verwijderen of herstellen van foto's en video's in iCloud voor Windows

Hoe gaat iCloud-foto's om met RAW-foto's?

iCloud-foto's bewaart alle RAW-foto's met ingebedde JPEG's in de originele structuur. Je kunt miniaturen ervan bekijken op de Mac of ze downloaden en wijzigen op de Mac of pc.

Wat moet ik doen als ik het bericht 'We hebben vastgesteld dat je een oudere versie van Windows gebruikt' zie?

Als je een oudere versie van Windows 10 gebruikt, zie je mogelijk een bericht met de tekst 'We hebben vastgesteld dat je een oudere versie van Windows gebruikt. De functionaliteit van iCloud-foto's is enigszins beperkt in deze versie van Windows.' Als je volledig gebruik wilt kunnen maken van de mogelijkheden van iCloud-foto's, moet je je computer bijwerken naar Windows 10 build 18363 of nieuwer en de HEVC-decoder en de HEIF-plugin downloaden uit de Microsoft Store en installeren.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.