Als uw Apple TV (2e of 3e generatie) tijdens het opstarten blijft hangen op het scherm met de datum en tijd

Telkens als een Apple TV wordt ingeschakeld, worden de datum en de tijd van het systeem bijgewerkt. Als de Apple TV geen verbinding kan maken met het internet of met de netwerkpoort die wordt gebruikt om de datum en de tijd bij te werken, blijft de Apple TV mogelijk hangen op dit scherm.

Apple TV kan geen verbinding maken met netwerken met een aanvullende of secondaire inlogmethode, zoals een webpagina. Dit zijn zogenaamde ingesloten netwerken: gratis netwerken en netwerken waarvoor u moet betalen, bijvoorbeeld bij bedrijven, scholen, studentenflats, appartementen, hotels en winkels.

Als u uw Apple TV probeert te installeren in een ingesloten netwerk, komt u mogelijk niet verder dan het scherm met de datum en tijd. Als u geen gebruikmaakt van een ingesloten netwerk en toch niet verder komt dan het scherm met de datum en tijd, kunt u de stappen hieronder proberen.

Thuis

Als de Apple TV met het thuisnetwerk verbonden is, maar blijft hangen op het scherm met de datum en tijd, start u de internetmodem en router opnieuw op.

Als u de datum en tijd nog steeds niet kunt instellen op de Apple TV, informeert u bij uw internetaanbieder of de fabrikant van de router of NTP-poort 123 niet wordt geblokkeerd.

U kunt de Apple TV eventueel ook verbinden met een ander netwerk, bijvoorbeeld in het huis van een vriend.

Op het werk of op school

Als de Apple TV verbonden is met het netwerk op het werk of in een universiteit, controleert u of het netwerk, de router, de firewall of de proxyserver zijn geconfigureerd om communicatie via NTP-poort 123 toe te staan.

U kunt ook Configurator gebruiken om uw Apple TV-apparaten te voorzien van een beginconfiguratie. Sluit de Apple TV via USB aan op de Configurator-server en configureer het apparaat vervolgens met behulp van een profiel.