Een HomeKit-accessoire toevoegen aan de Woning-app

Voeg accessoires toe aan de Woning-app en organiseer ze per kamer of zone zodat u de verschillende delen van uw woning eenvoudig kunt bedienen door te tikken of door het aan Siri te vragen.

Accessoires toevoegen

Gebruik uw iPhone, iPad of iPod touch als u een accessoire wilt toevoegen aan de Woning-app. U kunt geen accessoires toevoegen aan de Woning-app op een Mac. Voordat u uw accessoire configureert, controleert u het volgende:

• Controleer of het accessoire is ingeschakeld en in de buurt is.
  • Kijk in de handleiding van uw accessoire of er extra hardware nodig is om het accessoire met HomeKit te laten werken.

Voer vervolgens deze stappen uit:

Scherm van de Woning-app in iOS met de tegel 'Nieuw accessoire'

1. Open de Woning-app en tik op 'Nieuw accessoire'  of op .
  2. Gebruik de camera op uw iPhone, iPad of iPod touch om de achtcijferige HomeKit-code of QR-code op het accessoire of in de bijbehorende documentatie te scannen. Als u een iPhone 7 of nieuwer gebruikt en er  op het accessoire staat, kunt u het accessoire toevoegen door uw iPhone er dicht bij te houden.
  3. Als het accessoire wordt weergegeven, tikt u erop. Als u wordt gevraagd om een accessoire aan het netwerk toe te voegen, tikt u op 'Sta toe'.
  4. Geef uw accessoire een naam en wijs het toe aan een kamer zodat u het kunt herkennen in de Woning-app en kunt bedienen met Siri.
  5. Tik op 'Volgende' en vervolgens op 'Gereed'.

Lees hier hoe u uw HomePod, HomePod mini, Apple TV of iPad configureert als woninghub zodat u uw accessoires ook kunt bedienen als u niet thuis bent.

Voor sommige accessoires, luidsprekers en smart-tv's is mogelijk een software-update of aanvullende configuratie vereist met de app van de fabrikant.

Met AirPlay 2 compatibele smart-tv's van Samsung bieden geen ondersteuning voor HomeKit en kunnen niet worden toegevoegd aan de Woning-app.

Accessoires organiseren per kamer en per zone

Organiseer uw accessoires per kamer zodat u kunt bijhouden waar uw accessoires zich bevinden en u de kamers kunt bedienen met Siri. U kunt kamers ook groeperen in een zone, bijvoorbeeld 'Boven' of 'Beneden'.

De Woning-app in iOS met 'Scènes' en 'Accessoires' in de woonkamer.

Een kamer toevoegen

1. Selecteer de tab 'Kamers', tik of klik op  en selecteer vervolgens 'Kamerinstellingen' .
  2. Tik of klik op 'Voeg kamer toe'.
  3. Geef de kamer een naam en tik of klik op 'Gereed'.

Om tussen verschillende kamers te navigeren, opent u het tabblad 'Kamers' en veegt u naar rechts of links over uw scherm of trackpad.

Accessoires toewijzen aan een kamer

Nadat u accessoires hebt toegewezen aan een kamer, kunt u bijvoorbeeld muziek afspelen en bedienen in uw hele woning. Of u kunt Siri vragen om af te spelen wat u wilt kijken op de plek waar u wilt kijken.

1. Op een iPhone, iPad of iPod touch houdt u het accessoire ingedrukt. Op een Mac klikt u dubbel op het accessoire.
  2. Scrol omlaag en tik of klik op 'Kamer'.
  3. Kies een kamer en tik of klik op  om de toewijzing te bewaren.

Kamers organiseren in een zone

U kunt kamers groeperen in een zone, zoals 'Boven' of 'Beneden', zodat u verschillende plekken in huis eenvoudig met Siri kunt bedienen.

De Woning-app in iOS met de instellingen voor 'Woonkamer'.

1. Selecteer de tab 'Kamers', tik of klik op  en selecteer vervolgens 'Kamerinstellingen' .
  2. Tik of klik op 'Zone'. Selecteer een voorgestelde zone of kies 'Maak nieuwe aan' en geef uw nieuwe zone een naam.
  3. Tik of klik op 'Gereed'.

Als u een accessoire niet kunt toevoegen

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.