Foto's of albums vinden nadat je een bibliotheek naar Foto's hebt gemigreerd

Als je denkt dat er foto's of albums ontbreken nadat je een iPhoto- of Aperture-bibliotheek naar Foto's hebt gemigreerd, controleer je deze onderdelen.

Controleer of je de juiste bibliotheek hebt gemigreerd

Als er meer dan één bibliotheek in de map 'Afbeeldingen' staat, wordt je gevraagd om te kiezen welke bibliotheek je wilt migreren wanneer je Foto's voor het eerst opent. Deze bibliotheek wordt de standaardbibliotheek en bevat de afbeeldingen die worden weergegeven telkens wanneer je Foto's opent.

Als je de eerste keer dat je Foto's opent een andere bibliotheek kiest, bijvoorbeeld een oudere iPhoto-bibliotheek, zie je mogelijk niet alle foto's die je verwacht. Je kunt een andere bibliotheek migreren door de Option-toets ingedrukt te houden wanneer je Foto's opent. Het dialoogvenster 'Kies bibliotheek' verschijnt, waarin je kunt kiezen uit de beschikbare fotobibliotheken in de map 'Afbeeldingen':

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Klik op 'Mijn albums' in de navigatiekolom om al je albums te bekijken

De eerste keer dat je Foto's opent, worden je foto's in de weergave 'Momenten' getoond. In deze weergave worden je foto's afzonderlijk getoond, maar worden je albums niet weergegeven. Om je albums te bekijken, klik je op 'Mijn albums' in de navigatiekolom van de app Foto's.

Zoek iPhoto-gebeurtenissen die albums zijn geworden

Wanneer je een iPhoto-bibliotheek naar Foto's migreert, worden iPhoto-gebeurtenissen omgezet in albums. Je vindt deze albums in de map 'iPhoto-gebeurtenissen' in de albumweergave van Foto's.

Schakel 'Mijn fotostream' in

Als je foto's van meer dan 30 dagen oud in 'Mijn fotostream' had staan die je niet in iPhoto of Aperture hebt geïmporteerd voordat je de bibliotheek naar Foto's hebt verplaatst, worden die foto's niet weergegeven in Foto's.

Als je onlangs een Apple ID hebt aangemaakt, is 'Mijn fotostream' mogelijk niet beschikbaar. Als 'Mijn fotostream' niet beschikbaar is, gebruik je iCloud-foto's om je foto's en video's in iCloud te bewaren.

Je kunt 'Mijn fotostream' inschakelen in Foto's door deze stappen te volgen:

1. Kies 'Foto's' > 'Voorkeuren' in de menubalk.

2. Klik in het voorkeurenvenster op het tabblad 'iCloud'.

3. Klik op 'Mijn fotostream'.

Wacht tot er miniaturen van alle foto's zijn aangemaakt in Foto's

Wanneer je een bibliotheek naar Foto's migreert, kan het even duren voordat er miniaturen voor de hele bibliotheek zijn aangemaakt. Een foto wordt als een wit vierkant weergegeven totdat de bijbehorende miniatuur is aangemaakt.

Lees hoe slimme albums en RAW- en JPEG-afbeeldingsparen in Foto's worden weergeven

Sommige slimme albums worden in Foto's anders weergegeven dan in het programma waarin ze zijn aangemaakt. Lees meer over hoe slimme albums uit iPhoto of Aperture worden weergegeven in Foto's.

Als je Aperture-bibliotheek RAW- en JPEG-afbeeldingsparen bevatte, is alleen het JPEG-bestand zichtbaar in Foto's.

Bekijk alle burstfoto's

Fotoreeksen die zijn gemaakt in de burstmodus met je iPhone, worden met één miniatuur in Foto's weergegeven. Als je alle foto's in de burst wilt bekijken, klik je dubbel op de miniatuur en klik je vervolgens op 'Maak een selectie'.

Meer informatie

Schakel nadat je een update naar Foto's voor macOS hebt uitgevoerd iCloud-foto's in om je foto's en video's veilig te bewaren in iCloud en up-to-date te houden op je iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV en iCloud.com.