Apple Music personaliseren

De muziek die u beluistert en de nummers die u wel en niet leuk vindt, helpen ons betere suggesties te geven en betere persoonlijke mixen voor u te maken.

In het gedeelte 'Voor jou' van Apple Music vindt u gepersonaliseerde muziekaanbevelingen en mixen die speciaal voor u zijn aangemaakt. De aanbevelingen en nummers in de mixen worden beïnvloed door:

• De muziek die u beluistert van de Apple Music-catalogus.
  • Wat u wel en niet leuk vindt.
  • De genres en artiesten die u hebt gekozen toen u zich voor het eerst abonneerde op Apple Music.

Een iPhone X met het menu 'Meer opties' voor het nummer 'Magic City' van Gorillaz in de Muziek-app.

Vertel ons wat u wel of niet leuk vindt

Terwijl u luistert naar Apple Music, kunt u aangeven welke muziek u wel en niet leuk vindt om de aanbevelingen nauwkeuriger te maken:

• Op uw iPhone, iPad of iPod touch: tik wanneer u naar een nummer luistert op de speler onderaan het scherm om het scherm 'Huidige' te openen. Tik op symbool 'Meer opties' en kies dan  'Hartje' of  'Niet leuk'.
  • Op uw Mac of pc: houd uw muis op de naam van het nummer bovenaan in iTunes, klik vervolgens op symbool 'Meer opties' en kies 'Hartje' of 'Niet leuk'.
  • Op uw Android-apparaat: tik wanneer u naar een nummer luistert op de speler onderaan het scherm om het scherm 'Huidige' te openen. Tik op symbool 'Meer opties' en kies dan  'Hartje' of  'Niet leuk'.

U kunt uw selectie wijzigen als u van gedachten verandert. Op uw iOS-apparaat of Android-apparaat tikt u op  'Hartje' of opnieuw op  op 'Niet leuk' om de selectie te wissen. Op uw Mac of pc kiest u 'Met hartje' of 'Niet leuk gevonden' om de selectie te wissen.

U kunt ook'Hé, Siri' zeggen en Siri vertellen of u dit nummer wel of niet leuk vindt.

Beluister mixen

In 'Voor jou' ziet u maximaal vier verschillende mixen die wekelijks worden vernieuwd: 'Chill', 'Favorieten', 'Vrienden' en 'Nieuwe muziek'. U ziet pas mixen nadat u Apple Music een tijdje hebt gebruikt en we een beter beeld hebben gekregen van uw smaak. Voor toegang tot de mix 'Vrienden' moet u delen configureren en vrienden hebben in Apple Music.

Als u een mix toevoegt aan uw bibliotheek, worden de nieuwe nummers elke week automatisch op uw apparaat gedownload.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.