Voeg muziek, tv-programma's en films toe aan of download deze van de Apple Music-catalogus.

Als u een abonnement neemt op Apple Music, kunt u overal in Apple Music nummers, albums, afspeellijsten, tv-programma's en films aan de bibliotheek toevoegen. Daarnaast kunt u uw materiaal downloaden, zodat u er ook naar kunt luisteren als u niet met internet bent verbonden.

Schakel iCloud-muziekbibliotheek in op al uw apparaten voordat u materiaal downloadt of toevoegt.

Wanneer u materiaal aan uw bibliotheek toevoegt, kunt u ook vanaf al uw andere apparaten bij dit materiaal, zolang u op al uw apparaten bent ingelogd met dezelfde Apple ID

U kunt materiaal ook naar uw iOS-apparaat of computer downloaden, zodat u ook naar dit materiaal kunt luisteren als u niet met internet bent verbonden. U moet het materiaal downloaden op elk apparaat waarop u het offline wilt beluisteren.

Er zijn geen kosten verbonden aan het downloaden of toevoegen van materiaal. Meer informatie over Apple Music en hoe u zich kunt aanmelden. Als u geen abonnement neemt op Apple Music of als u een afzonderlijk nummer of een album wilt kopen, dan kunt u dit doen met de iTunes Store-app of in iTunes op een Mac of pc.

De functies van Apple Music kunnen per land of regio verschillen.

Nummers of albums aan de bibliotheek toevoegen

In de Muziek-app op uw iPhone, iPad of iPod touch; in iTunes op uw Mac of pc; of in de Apple Music-app op uw Android-telefoon gaat u naar 'Voor jou', 'Blader' of 'Zoek' om nummers en albums te bekijken die beschikbaar zijn met uw Apple Music-abonnement. Als u een nummer of een album hebt gevonden dat u aan uw bibliotheek wilt toevoegen, volgt u deze stappen:

• Tik op uw iPhone, iPad, iPod touch of Android-telefoon op roze iOS-plusteken om één nummer toe te voegen of op  om een heel album toe te voegen.
  • Klik op uw Mac of pc op blauw iTunes-plusteken om één nummer toe te voegen of op  om een heel album toe te voegen.
  • Als u op Apple Watch Series 3 naar Radio luistert, tikt u op  om het nummer toe te voegen dat momenteel wordt afgespeeld.

U kunt de nummers en albums dan onder 'Bibliotheek' vinden.

Kijken of u een ster ziet in Apple Music

Als u een album bekijkt in Apple Music, ziet u mogelijk een grijze ster  links van de titel van een nummer. De ster geeft aan dat het nummer een van de meest beluisterde Apple Music-nummers is. Als u op zoek bent naar hitnummers, let dan op de ster.

Afspeellijsten aan de bibliotheek toevoegen

In de Muziek-app op uw iPhone, iPad of iPod touch; in iTunes op uw Mac of pc; of in de Apple Music-app op uw Android-telefoon gaat u naar 'Voor jou', 'Blader' of 'Zoek' om afspeellijsten te bekijken die beschikbaar zijn met Apple Music. Als u een afspeellijst hebt gevonden die u aan uw bibliotheek wilt toevoegen, volgt u deze stappen:

• Op de iPhone, iPad, iPod touch of Android-telefoon: tik op  .
  • Op de Mac of pc: klik op .

Op de iPhone, iPad, iPod touch of Android-telefoon vindt u de afspeellijsten vervolgens in 'Bibliotheek' > 'Afspeellijsten'. U kunt de afspeellijsten op de Mac of pc vinden in de navigatiekolom van 'Bibliotheek' bij Apple Music-afspeellijsten.

Als u afzonderlijke nummers van een afspeellijst wilt toevoegen aan de bibliotheek, bekijkt u de afspeellijst en tikt u vervolgens op  of klikt u op blauw iTunes-plusteken naast de toe te voegen nummers.

Tv-programma's en films aan uw bibliotheek toevoegen

In de Muziek-app op uw iPhone, iPad of iPod touch; in iTunes op uw Mac of pc; of in de Apple Music-app op uw Android-telefoon gaat u naar 'Voor jou', 'Blader' of 'Zoek' om tv-programma's en films te bekijken die beschikbaar zijn met Apple Music. Als u een tv-programma of film hebt gevonden dat u aan uw bibliotheek wilt toevoegen, volgt u deze stappen:

• Op de iPhone, iPad, iPod touch of Android-telefoon: tik op  .
  • Op de Mac of pc: klik op .

Hier vindt u de tv-programma's en films in de bibliotheek op uw iOS-apparaat of Android-telefoon. Op uw Mac of pc vindt u de tv-programma's en films in de navigatiekolom aan de linkerkant van het venster 'Bibliotheek'.

Materiaal downloaden om offline te beluisteren

Voordat u materiaal kunt downloaden om offline te beluisteren, moet u het toevoegen aan uw bibliotheek. Daarna zoekt u in de Muziek-app op uw iPhone, iPad of iPod touch; in iTunes op uw Mac of pc; of in de Apple Music-app op uw Android-telefoon het item dat u wilt downloaden en volgt u deze stappen:

• Op de iPhone, iPad, iPod touch of Android-telefoon: tik op 'Download'  .
  • Op de Mac of pc: klik op 'Download'  .

U ziet  wanneer de download is voltooid.

Als u 'Automatische downloads' hebt ingeschakeld, wordt materiaal automatisch naar uw apparaat of computer gedownload als u deze aan uw bibliotheek toevoegt. U ziet geen  of .

Gebruik de Watch-app op uw iPhone om muziek toe te voegen aan uw Apple Watch.

U kunt materiaal op maximaal tien apparaten downloaden. Dit materiaal is alleen toegankelijk als uw Apple Music-abonnement actief is.

Als u materiaal automatisch wilt downloaden

De eerste keer dat u materiaal op uw apparaat downloadt, ziet u mogelijk een bericht waarin u wordt gevraagd of u het automatisch wilt downloaden.

• Tik op 'Download automatisch' om al het materiaal automatisch naar uw apparaat te downloaden. De volgende keer dat u een item aan de bibliotheek toevoegt, wordt dit ook automatisch naar uw apparaat gedownload.
  • Tik op 'Niet nu' om het item later te downloaden.

Als u 'Automatische downloads' wilt inschakelen voor al het materiaal dat u in de toekomst aan de bibliotheek toevoegt, gaat u naar 'Instellingen' > 'Muziek' en scrolt u vervolgens naar het gedeelte 'Downloads' en tikt u op 'Automatische downloads'.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.