Muziek vanuit Apple Music of de iTunes Store toevoegen en downloaden

Als u een abonnement hebt op Apple Music, kunt u muziek van de Apple Music-catalogus aan uw bibliotheek toevoegen. Vervolgens kunt u toegevoegde muziek downloaden, zodat u deze kunt beluisteren wanneer u offline bent.

Dit hebt u nodig

Neem een abonnement op Apple Music en schakel 'Synchroniseer bibliotheek' in voor uw apparaten. Vervolgens kunt u muziek vanuit de Apple Music-catalogus downloaden naar of toevoegen aan uw bibliotheek. U hebt toegang tot uw muziekbibliotheek op alle apparaten die met dezelfde Apple ID zijn ingelogd als degene die u gebruikt voor Apple Music.

Als u geen abonnement hebt op Apple Music, maar toch materiaal naar uw apparaat wilt downloaden, kunt u muziek kopen vanuit de iTunes Store op een iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc.

De functies van Apple Music kunnen per land of regio verschillen. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Muziek toevoegen

Volg de onderstaande stappen voor uw apparaat.

Op een iPhone, iPad, iPod touch of Android-apparaat

1. Op een iPhone, iPad of iPod touch opent u de Muziek-app. Op een Android-apparaat opent u de Apple Music-app.
  2. Zoek muziek die u aan uw bibliotheek wilt toevoegen.
  3. Om een nummer toe te voegen, tikt u op het plussymbool. Om een volledig album of een volledige afspeellijst toe te voegen, tikt u op '+VOEG TOE'.

U kunt nummers, albums en afspeellijsten zoeken die u in 'Bibliotheek' hebt toegevoegd.

Op een Mac

1. Open de Muziek-app.
  2. Zoek muziek die u aan uw bibliotheek wilt toevoegen.
  3. Om een nummer toe te voegen, klikt u op het plussymbool. Om een volledig album of een volledige afspeellijst toe te voegen, klikt u op '+Voeg toe'.

Nadat u muziek hebt toegevoegd, kunt u nummers en albums in 'Bibliotheek' en afspeellijsten in de navigatiekolom zoeken.

Op een pc

1. Open iTunes voor Windows.
  2. Zoek muziek die u aan uw bibliotheek wilt toevoegen.
  3. Om een nummer toe te voegen, klikt u op het plussymbool. Om een volledig album of een volledige afspeellijst toe te voegen, klikt u op '+VOEG TOE'.

Nadat u muziek hebt toegevoegd, kunt u nummers en albums in 'Bibliotheek' en afspeellijsten in de navigatiekolom van 'Bibliotheek' onder 'Apple Music-afspeellijsten' zoeken.

Muziek in de iTunes Store kopen

Als u geen abonnement hebt op Apple Music of een nummer wilt kopen, kunt u muziek in de iTunes Store kopen. Volg de onderstaande stappen voor uw apparaat.

• Op een iPhone, iPad of iPod touchopent u de iTunes Store-app, tikt u op 'Muziek', zoekt u naar muziek en vervolgens tikt u op de prijs om het te kopen.
  • Op een Mac opent u de Muziek-app, klikt u in de navigatiekolom op 'iTunes Store', zoekt u naar muziek en vervolgens klikt u op de aankoopprijs.
  • Op een pc opent u iTunes voor Windows, kiest u in het venstermenu 'Muziek' en vervolgens klikt u in de navigatiebalk op 'Store'. Zoek muziek en klik vervolgens op de aankoopprijs.

Nadat u op 'Koop' hebt getikt of geklikt, wordt u mogelijk gevraagd om in te loggen met uw Apple ID om de aankoop te voltooien.

Als u de iTunes Store niet ziet staan op uw Mac

Als u bent ingelogd in de Muziek-app op uw Mac met de Apple ID die u gebruikt met uw Apple Music-abonnement, wordt de iTunes Store in de navigatiekolom mogelijk verborgen.

Als u de iTunes Store niet in de navigatiekolom ziet staan, volgt u deze stappen:

1. Open de Muziek-app.
  2. In de menubalk kiest u 'Muziek' > 'Voorkeuren'.
  3. Ga naar 'Algemeen' en selecteer 'iTunes Store'.
  4. Klik op 'OK'.

Muziek naar uw apparaat downloaden

U kunt muziek die u vanuit de Apple Music-catalogus hebt toegevoegd of in de iTunes Store hebt gekocht naar uw apparaat downloaden, zodat u deze kunt beluisteren wanneer u offline bent.

Zoek gewoon het nummer of album dat of de afspeellijst die u naar u apparaat wilt downloaden en tik of klik vervolgens op . Wanneer u een volledig album of een volledige afspeellijst downloadt op een iPhone, iPad of iPod touch, verandert  in  'GEDOWNLOAD' als de download is voltooid.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.